آبان 1405
ش ی د س چ پ ج
 101112131415
16171819202122
23242526272829
30010203040506
070809  
« مهر    

عضویت در خبرنامه

به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






    logo transparentپشت‌ پرده ريزش‌هاي بورسپشت‌ پرده ريزش‌هاي بورسپشت‌ پرده ريزش‌هاي بورس

    • خانه
    • اخبار
      • اخبار انجمن
      • اخبار صنایع
      • اخبار اقتصادی
      • اخبار مالی و مالیاتی
      • اخبار بازرگانی
      • اخبار تشکلها
      • اخبار نمایشگاه ها
      • گردهمایی و همایشها
      • سایر اخبار
    • انتشارات
      • مجله کارآفرین
      • گزیده مطالب کارآفرین
      • خبرنامه صنعت و مطبوعات
      • معرفی کتاب
      • کتابخانه انجمن
      • تعرفه آگهی در رسانه های انجمن
    • پژوهش ها
      • فهرست گزارشها
      • گزارش های کارشناسی
      • اظهار نظرها
      • پروژه های مطالعاتی
    • مکاتبات
    • قوانین
      • قوانین
      • مقررات
      • طرح ها و لوایح
      • سامانه ملی قوانین و مقررات (dotic.ir)
    • درباره ما
      • آشنایی با انجمن مدیران صنایع
      • اعضا هیئت مدیره
      • فرم عضویت
      • اعضای انجمن
      • شعب انجمن
      • آشنایی با اعضای جدید
      • درباره ما
      • لینک های مفید
    • تماس با ما
    عضویت
    ✕

    پشت‌ پرده ريزش‌هاي بورس

    20 خرداد 1404
    سهيلا نقي‌پور

    بازار سرمايه ايران در روزهاي اخير شاهد روند نزولي و ثبت قيمت‌هاي منفي براي بسياري از سهام بوده است. اين ريزش كه نگراني‌هايي را در ميان فعالان و سرمايه‌گذاران بازار ايجاد كرده، حاصل همزماني و تلاقي چندين عامل بنيادي و تكنيكالي است كه در ادامه مورد بررسي قرار مي‌گيرند. نشانه‌هاي اوليه اين روند نزولي را مي‌توان از حدود دو هفته پيش مشاهده كرد. در آن مقطع زماني، خروج پول از بازار سرمايه آغاز شد؛ اتفاقي كه معمولا به عنوان پيش‌درآمدي براي افت قيمت‌ها تلقي مي‌شود. همزمان با اين خروج پول، ارزش معاملات روزانه در بازار نيز به‌طور قابل ملاحظه‌اي كاهش يافت. افت ارزش معاملات، نشانه‌اي روشن از كاهش رغبت سرمايه‌گذاران براي ورود به بازار يا حتي خروج از آن است كه در اغلب موارد، به عنوان زنگ خطري براي روند نزولي آتي در نظر گرفته مي‌شود. اين دو عامل، به وضوح حكايت از كاهش نقدينگي و تمايل به ريسك‌پذيري در بازار داشتند و زمينه‌ساز ريزش‌هاي اخير بودند. در كنار اين سيگنال‌هاي اوليه، دو عامل كلان و بنيادي نيز بر تشديد فضاي ترديد و عدم قطعيت در بازار دامن زدند. نخستين عامل، ابهام در نحوه قيمت‌گذاري محصولات پرتيراژ شركت‌هاي خودروسازي ايران خودرو و سايپاست. عدم شفافيت در مكانيسم قيمت‌گذاري اين محصولات، به‌طور مستقيم بر سودآوري شركت‌هاي خودروسازي و به تبع آن، بر جذابيت سهام آنها تاثير مي‌گذارد. با توجه به سهم قابل توجه صنايع خودروسازي در ارزش بازار سرمايه، هرگونه ابهام در خصوص آينده اين صنعت، مي‌تواند فضاي كلي بازار را تحت تاثير قرار داده و تمايل سرمايه‌گذاران را براي ورود به سهام كاهش دهد. اين وضعيت، به ويژه براي سهام شركت‌هاي خودروساز، منجر به بلاتكليفي و در نتيجه، كاهش جذابيت سرمايه‌گذاري شده است.

    دومين عامل كليدي، بلاتكليفي در مذاكرات و آينده سياسي و اقتصادي كشور است. عدم وضوح در چشم‌انداز روابط بين‌الملل و تاثير آن بر اقتصاد كلان، همواره يكي از مهم‌ترين فاكتورهاي تاثيرگذار بر تصميمات سرمايه‌گذاران در بازار سرمايه بوده است. هرگونه عدم قطعيت در اين زمينه، منجر به افزايش ريسك سيستماتيك و عدم اطمينان در بازار شده و سرمايه‌گذاران را به سمت احتياط و خروج از دارايي‌هاي پرريسك سوق مي‌دهد. اين عدم قطعيت، به عنوان يك عامل بازدارنده قوي، مانع از ورود نقدينگي جديد به بازار شده و به تداوم روند نزولي كمك كرده است.

    از منظر تحليل تكنيكال نيز، نمودار شاخص كل بورس اوراق بهادار تهران سيگنال‌هاي نزولي قدرتمندي را صادر كرده بود. در بررسي‌هاي تكنيكالي، شاهد شكل‌گيري الگوي سر و شانه در نمودار شاخص كل بوديم. الگوي سر و شانه، يكي از الگوهاي بازگشتي مهم در تحليل تكنيكال است كه معمولا به عنوان نشانه‌اي قوي براي تغيير روند از صعودي به نزولي تلقي مي‌شود. با تكميل اين الگو و شكسته شدن خط گردن، سيگنال ريزشي تاييد شد و شاهد افت شاخص كل و به تبع آن، قيمت بسياري از سهام در بازار بوديم. اين تاييد تكنيكالي، مهر تاييدي بر عوامل بنيادي و روانشناختي موجود در بازار بود و به تسريع روند نزولي كمك كرد.

    در مجموع، ريزش‌هاي اخير در بازار سرمايه را مي‌توان نتيجه همگرايي خروج پول و كاهش ارزش معاملات به عنوان نشانه‌هاي اوليه، ابهامات بنيادي در قيمت‌گذاري خودرو و بلاتكليفي در مذاكرات به عنوان عوامل كلان و در نهايت تاييد تكنيكالي از طريق شكل‌گيري الگوي سر و شانه در شاخص كل دانست. اين عوامل در كنار يكديگر، فضاي عدم اطمينان را تشديد كرده و به فضاي منفي و نزولي كنوني بازار سرمايه بيشتر دامن زدند.

    تحليلگر بازار سرمايه

    منبع: اعتماد

    لینک کوتاه  https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/234180/

    انجمن مدیران صنایع
    انجمن مدیران صنایع

    مطالب مرتبط

    13 آبان 1405

    ابلاغ «دستورالعمل اجرایی عرضه اوراق مرابحه ارزی» و «عرضه اوراق وکالت ارزی»


    ادامه مطلب
    12 آبان 1405

    تغییر مسیر تامین ارز واردات


    ادامه مطلب
    12 آبان 1405

    برنامه هفتم توسعه اصلاح می‌شود


    ادامه مطلب
    11 آبان 1405

    اخذ ضمانتنامه بابت مالیات ارزش افزوده و عوارض گمرکی ۲ ماه تمدید شد


    ادامه مطلب

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    3 × 4 =

    عضویت در خبرنامه

    به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳

      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳
      وزارت صنعت معدن و تجارت
      کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی
      بانک خاورمیانه، بانک منتخب فعالان موفق اقتصادی
      پیشگامان پخش صدیق
      کادا، راه حلی بزرگ برای همه صنایع
      بیمه رازی
      فومن شیمی

      آشنایی با اعضای جدید

      • شرکت سانا پولاد خاورمیانه
        3 شهریور 1405
        جناب آقای دکتر حمید برکتین ، مدیر عامل شرکت سانا پولاد خاورمیانه […]
      • شرکت فناوری های مدرن دیاکو صنعت آسیا
        3 شهریور 1405
        جناب آقای مهندس امین جوادی هدایت آباد ، مدیر عامل شرکت فناوری های […]
      • موسسه حقوقی عدالت نو
        3 شهریور 1405
        جناب آقای حمیدرضا کاکاوند ، مدیر عامل موسسه حقوقی عدالت نو […]
      • شرکت صنایع کاغذ و بسته بندی فرادید
        10 تیر 1405
        جناب آقای احمد جلیلی مدیر عامل شرکت صنایع کاغذ و بسته بندی فرادید […]
      • شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور
        3 آبان 1404
        جناب آقای مهندس حمید هروی، مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور […]

      عضویت در خبرنامه

      به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






        نوشته‌های تازه

        • ضرورت بازنگری در سیاست‌های ارزی صادرکنندگان

        آب و هوا

        اعلان خطا از سرویس دهنده!:
        Connection Error:http_request_failed
        تهران، خیابان شهید مطهری، رو به‌ روی خيابان ميرعماد‌ ، پلاك 264 ، طبقه سوم

         تمامی حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به انجمن مدیران صنایع ایران ميباشد. Powered by Bluesoul.ir © 2015