آبان 1405
ش ی د س چ پ ج
 101112131415
16171819202122
23242526272829
30010203040506
070809  
« مهر    

عضویت در خبرنامه

به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






    logo transparentزشت و زیبای بورس در هفته جاریزشت و زیبای بورس در هفته جاریزشت و زیبای بورس در هفته جاری

    • خانه
    • اخبار
      • اخبار انجمن
      • اخبار صنایع
      • اخبار اقتصادی
      • اخبار مالی و مالیاتی
      • اخبار بازرگانی
      • اخبار تشکلها
      • اخبار نمایشگاه ها
      • گردهمایی و همایشها
      • سایر اخبار
    • انتشارات
      • مجله کارآفرین
      • گزیده مطالب کارآفرین
      • خبرنامه صنعت و مطبوعات
      • معرفی کتاب
      • کتابخانه انجمن
      • تعرفه آگهی در رسانه های انجمن
    • پژوهش ها
      • فهرست گزارشها
      • گزارش های کارشناسی
      • اظهار نظرها
      • پروژه های مطالعاتی
    • مکاتبات
    • قوانین
      • قوانین
      • مقررات
      • طرح ها و لوایح
      • سامانه ملی قوانین و مقررات (dotic.ir)
    • درباره ما
      • آشنایی با انجمن مدیران صنایع
      • اعضا هیئت مدیره
      • فرم عضویت
      • اعضای انجمن
      • شعب انجمن
      • آشنایی با اعضای جدید
      • درباره ما
      • لینک های مفید
    • تماس با ما
    عضویت
    ✕

    زشت و زیبای بورس در هفته جاری

    21 مرداد 1402
    کارشناسان در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» به پیش‌بینی بورس در روزهای آتی پرداختند

    «جهان‌صنعت»- بنیامین نجفی- بعد از اعلام خبرهای مهم اقتصادی و غیر‌اقتصادی در هفته گذشته بسیاری از معامله‌گران و سهامداران منتظر آغاز روند بازار در نخستین روز هفته جاری و روزهای آینده هستند. در هفته گذشته خبرهای مختلفی از جمله ابطال نرخ خوراک در هیات تطبیق مصوبات دولت و همین‌طور تغییر یا لغو عوارض صادراتی مواد خام و نیمه‌خام معدنی اعلام شد که همگی سیگنال‌های مثبتی را به بازار مخابره کرد و حالا همگی در انتظار تاثیر آن در هفته جاری بازار هستند. البته در این خصوص دو دیدگاه وجود دارد. برخی معتقدند که انتشار خبرهای مذکور در همین حد نیز می‌تواند در بازار تاثیرگذار باشد و روند بازار را در مدار مثبت طی هفته جدید قرار دهد، اما از سوی دیگر برخی معتقدند که بازار همچنان دچار نوعی سرگردانی است، به دلیل اینکه هنوز هیچ‌کدام از این خبرها به مرز قطعیت نرسیده و بنابراین نمی‌توان آثار آنها را روی بازار سرمایه و نمادهای شاخص‌ساز ارزیابی کرد. از این رو دیدگاه دوم بر این باور است که روند دو هفته گذشته مرداد ماه کم و بیش در هفته جاری نیز ادامه خواهد یافت و از این رو نباید در انتظار اتفاق و رخداد ویژه‌ای در بازار باشیم. در این چارچوب تحلیلی کارشناسان معتقدند به نظر می‌رسد که هنوز شوک بزرگی به بازار وارد نشده است. به اعتقاد تحلیلگران خبرهای منتشرشده درخصوص توافق‌های محدود ایران و آمریکا یا موضوع نرخ خوراک هنوز در حدی نیست که بخواهد تحول چشمگیری در بورس ایجاد کند، چراکه ابعاد این خبرها محدود است و به قطعیت نرسیده، ضمن آنکه روند دو ماه گذشته نیز به گونه‌ای بوده است که اعتماد سرمایه‌گذاران خرد از دست رفته و فضای نااطمینانی در بازار حاکم شده است. کارشناسان بر این باورند که بازار برای اینکه به صورت پایدار در یک روند مثبت قرار بگیرد، نیازمند یک خبر مهم و بزرگ از طرف دولت است، چراکه طبیعتا این شوک نمی‌تواند از طرف سهامداران به بازار تزریق شود. از این رو باید منتظر ماند و دید کدام یک از این دو دیدگاه در بازار هفته جاری محقق می‌شود. آیا وزن خبرهای اخیر بازار را تکان خواهد داد یا فضای دو هفته گذشته که توام با سرگردانی و سردرگمی بوده همچنان ادامه پیدا می‌کند. «جهان‌صنعت» در گفت‌وگو با کارشناسان به پیش‌بینی بازار در هفته جاری پرداخته است.

    بی‌اعتمادی در بازار ادامه دارد
    مسعود موفقی از فعالان و کارشناسان بازار سرمایه در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» اظهار کرد: پیش‌بینی هفته جاری سخت است، ولی به نظر می‌رسد شرایط بازار مثل هفته گذشته باشد. شاید به دلیل توافق سیاسی، نماد بانکی و خودرویی واکنش مثبت نشان دهند، مساله اصلی در حال حاضر ارزندگی و عدم ارزندگی سهم‌ها نیست، مساله اصلی بیشتر بی‌اعتمادی است که بین توده‌های مردم در زمینه سرمایه‌گذاری در بورس ایجاد شده است و از این رو آنها رغبت نمی‌کنند پول وارد کنند. او ادامه داد: همین اتفاق باعث رکود در بازار شده است. باید دولت با خبری مثل تغییر نرخ خوراک یک شوکی وارد کند تا پول‌ها به سمت بورس بیایند. در غیر‌این صورت به نظر نمی‌رسد رویدادهای اخیر بتواند تاثیر مثبتی در بازار ایجاد کند. ممکن است امروز شنبه بانکی‌ها و خودرویی‌ها کمی مثبت شوند. الان قیمت‌ها از نظر P/S وP/E ارزنده است، ولی بازدهی بازار بورس نسبت به بازارهای دیگر پایین است. به خاطر اینکه خیلی‌ها مرتب ضرر کرده‌اند. به غیر ‌از برخی افرادی که سابقه سرمایه‌گذاری دارند، افراد دیگر رغبت زیادی به سرمایه‌گذاری ندارند. «موفقی» تصریح کرد: ارزش معاملات الان هم نسبت به اردیبهشت ماه خیلی افت کرده و به طور مرتب بی‌اعتمادی وارد بازار شده است. آنهایی هم که در اردیبهشت در حال سرمایه‌گذاری بودند، بعد از خبر نرخ خوراک که متوجه شدند عده‌ای رانت اطلاعاتی داشتند باعث تشدید این بی‌اعتمادی شد. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: افراد قبول دارند که سهام‌ها ارزنده است، اما می‌گویند پول‌مان را در جایی که متغیرهایش در اختیار ما نیست وارد نمی‌کنیم. یعنی احساس می‌کنند بازیچه یکسری متغیرهای دیگری قرار گرفته‌اند. این موضوع باید به گونه‌ای حل شود. البته اگر یک موج مثبتی ایجاد شود شاید دوباره اعتماد برگردد. این موج مثبت از طرف مردم به وجود نمی‌آید، بلکه باید این شوک از مسیر دیگری وارد بازار شود. به عنوان مثال اگر خبر توافق تداوم داشته باشد، می‌تواند چنین شوکی را ایجاد کند. خبر توافقی هم که منعکس شده یک توافق محدود است و ارتباطی با برجام ندارد. تا زمانی که توافق گسترده‌ای نشود و تحریم‌های مالی برداشته نشود که در تراکنش‌های مالی ما اثر بگذارد، این خبرها نمی‌تواند روی بازار اثرگذار باشد، بلکه فقط یک واکنش نصف و نیمه ایجاد می‌کند.

    روند ۲ هفته گذشته ادامه خواهد داشت
    بهروز زارع فعال بازار سرمایه نیز در گفت‌وگو با «جهان‌صنعت» اظهار کرد: به نظر می‌رسد شرایط بازار در هفته آینده با هفته گذشته تفاوت چندانی نکند. دلیل هم این است که همه چیز مبهم است. وقتی ابهام وجود دارد تغییر قابل‌توجهی در بازار رخ نمی‌دهد. موضوع ابطال نرخ خوراک هم قطعی نیست و تا الان هم چند بار گفته شده است. وزیر اقتصاد اظهارنظر کرد و گفت که اصلاح می‌شود، اما بعد هیات دولت چیز دیگری گفت و حرف وزیر اقتصاد را رد کرد. او افزود: هر زمان نرخ خوراک به صورت قطعی اصلاح شد و تغییر کرد می‌توان اثرش را روی بازار ارزیابی کرد، ولی به دلیل اینکه مشخص نیست چه اتفاقی رخ بدهد، به نظر می‌رسد بعد از چند بار که سهامداران در مورد این قضیه متضرر شدند فعلا واکنشی نشان نمی‌دهند. بیشتر افراد منتظر می‌مانند تا مصوبه نهایی بیرون بیاید و بعد واکنش نشان دهند. زارع ادامه داد: مشکل است تا پایان مرداد را پیش‌بینی کرد، ولی به نظر می‌رسد روند یکی، دو هفته اخیر تا پایان مرداد ادامه پیدا کند. بعضی روزها کم و بیش مثبت و بعضی روزها کمی منفی است، یعنی فعلا بازار به نوعی بلاتکلیف است.
    رضا حسینی دیگر فعال بازار سرمایه به «جهان‌صنعت» گفت: تاثیر خبرهای اخیر روی بازار مثبت است. به نظر می‌رسد بازار یک بالایی داشته باشد. اگر در آینده نرخ‌ها دستکاری نشود کم‌کم وضعیت بهتر می‌شود و اواخر مرداد می‌توانیم رشد پایداری را شاهد باشیم. اگر نرخ خوراک به صورت قطعی لغو شود به صورت سریع اثرش را در بازار خواهیم دید.

    منبع

    انجمن مدیران صنایع
    انجمن مدیران صنایع

    مطالب مرتبط

    13 آبان 1405

    ضرورت بازنگری در سیاست‌های ارزی صادرکنندگان


    ادامه مطلب
    13 آبان 1405

    ابلاغ «دستورالعمل اجرایی عرضه اوراق مرابحه ارزی» و «عرضه اوراق وکالت ارزی»


    ادامه مطلب
    13 آبان 1405

    چالش در تشخیص مشاغل سخت و زیان‌آور


    ادامه مطلب
    13 آبان 1405

    اصلاح مصوبه مرز بازرگان؛ شرط تأمین ایکس‌ری از تولید داخل حذف شد


    ادامه مطلب

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    fourteen − eight =

    عضویت در خبرنامه

    به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳

      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳
      وزارت صنعت معدن و تجارت
      کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی
      بانک خاورمیانه، بانک منتخب فعالان موفق اقتصادی
      پیشگامان پخش صدیق
      کادا، راه حلی بزرگ برای همه صنایع
      بیمه رازی
      فومن شیمی

      آشنایی با اعضای جدید

      • شرکت سانا پولاد خاورمیانه
        3 شهریور 1405
        جناب آقای دکتر حمید برکتین ، مدیر عامل شرکت سانا پولاد خاورمیانه […]
      • شرکت فناوری های مدرن دیاکو صنعت آسیا
        3 شهریور 1405
        جناب آقای مهندس امین جوادی هدایت آباد ، مدیر عامل شرکت فناوری های […]
      • موسسه حقوقی عدالت نو
        3 شهریور 1405
        جناب آقای حمیدرضا کاکاوند ، مدیر عامل موسسه حقوقی عدالت نو […]
      • شرکت صنایع کاغذ و بسته بندی فرادید
        10 تیر 1405
        جناب آقای احمد جلیلی مدیر عامل شرکت صنایع کاغذ و بسته بندی فرادید […]
      • شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور
        3 آبان 1404
        جناب آقای مهندس حمید هروی، مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور […]

      عضویت در خبرنامه

      به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






        نوشته‌های تازه

        • ضرورت بازنگری در سیاست‌های ارزی صادرکنندگان

        آب و هوا

        اعلان خطا از سرویس دهنده!:
        Connection Error:http_request_failed
        تهران، خیابان شهید مطهری، رو به‌ روی خيابان ميرعماد‌ ، پلاك 264 ، طبقه سوم

         تمامی حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به انجمن مدیران صنایع ایران ميباشد. Powered by Bluesoul.ir © 2015