طي ديدار وزير اقتصاد كشورمان با همتاي فرانسوي خود، طرفين درخصوص سازوكار حمايت دولت و بانك مركزي فرانسه از شركتهاي فرانسوي طرف قرارداد با شركتهاي ايراني و تامين اعتبار پروژهها از محل اعتبارات بانك مركزي اين كشور بحث و تبادل نظر كردند.
به گزارش(شادا) علي طيبنيا پس از خاتمه ديدار با «ميشل ساپن» طي سخناني در جمع خبرنگاران اظهار كرد: از زمان سفر آقاي روحاني به فرانسه تا امروز شاهد تحولات زيادي در روابط اقتصادي دو كشور بودهايم و هر دو دولت مايلند به صورت جدي همكاريهاي اقتصادي گسترش پيدا كند و به سطح روابط پيش از تحريمها و بسيار فراتر از آن برسد.
وي با بيان اينكه هماكنون و در فضاي پس از برجام شرايط بسيار مناسبي هم در زمينه تجارت و هم در زمينه همكاريهاي اقتصادي و سرمايهگذاري بين دو كشور به وجود آمده است، گفت: ما در ديدار امروز در مورد چگونگي توسعه روابط فيمابين صحبت كرده و سعي كرديم برخي محدوديتها و موانع موجود را شناسايي كنيم. وزير اقتصاد يكي از اين محدوديتها را «روابط بين بانكي دو كشور» خواند و گفت: خوشبختانه طي مدتي كوتاه، ما قدمهاي خوبي را در اين ارتباط برداشتيم و امروز دو بانك ايراني مستقر در فرانسه (بانكهاي ملي و تجارت) روابط كارگزاري خودشان را با بانكهاي فرانسوي برقرار كرده و ميتوانند از فرصت روابط بين بانكي استفاده كنند.
وزير اقتصاد افزود: امروز ما يك قدم از جلسات پيشين با دولت فرانسه جلوتر هستيم؛ يعني روابط بين بانكي برقرار شده و صحبت ما درخصوص احيا و تقويت روابط بانكهاي مركزي دو كشور با هم بود و در همين ارتباط نيز طرف فرانسوي به نمايندگي از سوي بانك مركزي فرانسه، رييس كل بانك مركزي كشورمان را جهت ديدار و گفتوگوي مستقيم در اين ارتباط به فرانسه دعوت كرد. وي ادامه داد: ما امروز همچنين درخصوص اقدامات انجام گرفته و قدمهاي موثري كه درخصوص اصلاح نظام بانكي و استقرار ضوابط و استانداردهاي مبارزه با پولشويي در كشورمان برداشتهايم و عملا جمهوري اسلامي را به كشوري پيشتاز در منطقه از اين لحاظ تبديل كرده است با طرف فرانسوي صحبت كرديم و گفتيم كه انتظار داريم براساس اقدامات انجام گرفته تاكنون در ژوئن سال جاري با همكاري فرانسه و ديگر كشورهاي اروپايي از ليست كشورهاي غيرهمكار fatf به طور دايم خارج شويم.
اين گزارش حاكي است «ميشل ساپن» وزير اقتصاد و دارايي فرانسه نيز طي سخناني در جمع خبرنگاران تاكيد كرد: اعتماد كافي بين دو كشور ايران و فرانسه وجود دارد و اين اعتماد و علاقه نزد بسياري از شركتهاي فرانسوي هم براي همكاريهاي مشترك وجود دارد و به نظر من بايد تمام كارگزاران بانكي بتوانند با اعتماد كامل با هم همكاري داشته باشند. وي تصريح كرد: ما هم در اين جهت تلاش ميكنيم كه اطمينان و همكاري لازم بين بانكهاي مركزي دو كشور در جهت منافع هر دو طرف به وجود بيايد كه به اعتقاد من، خوب هم پيش رفتهايم و مسائل در مسير خوبي درحال حركت است.
ساپن با اشاره به ترديدهاي برخي بانكهاي بينالمللي براي همكاري با ايران به دليل نگراني از تحريمهاي پيش از امضاي برجام گفت: من براي جلب اعتماد اين بانكها براي همكاري با بانكهاي ايراني تلاش ميكنم و مطمئنم كه ميتوانم اين اعتماد را ايجاد كنم. وزير اقتصاد و دارايي فرانسه درخصوص سازوكارهاي مورد بحث در جلسه براي اعطاي اعتبار براي حمايت از پروژههاي مشترك اظهار كرد: ما ابزارهاي جديدي در اين ارتباط به كار خواهيم گرفت كه يكي از آنها «اعتبار خزانهداري» است كه قرار است از طرف بانكهاي فرانسه به شركتهاي داراي شريك ايراني داده شود تا بتوانند همكاريهاي خود را توسعه دهند.
منبع: روزنامه تعادل
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام *
ایمیل *
وب سایت
Please enter an answer in digits: