انتقاد از اقدامات ناهماهنگ تشكلهاي خصوصي
دوشنبه 15 آذر 1395
پدرام سلطاني، نايبرييس اتاق ايران در نشست اخير روساي اتاقهاي سراسر كشور، قرار گرفتن بخش خصوصي در موضع انفعال و برخي اقدامات ناهماهنگ بين تشكلهاي بخشخصوصي را مورد انتقاد قرار داد و خواستار رويكرد هدفمند همه اتاقها در رابطه با اعزام و پذيرش هياتهاي اقتصادي شد.
نشست ميان ماه شوراي روساي اتاقهاي سراسر كشور كه با حضور پدرام سلطاني، حسين سلاحورزي، حسين پيرموذن، كيوان كاشفي و روساي اتاقهاي استاني برگزار شد به موضوع لزوم تهيه خط مشي و دستور كار واحد در بخش بينالملل اتاق ايران و هماهنگي بين همه اتاقها در اين حوزه اختصاص پيدا كرد. پدرام سلطاني، نايب رييس اتاق ايران در اين جلسه با اشاره به پذيرفتن وظيفه نظارت راهبردي معاونت بينالملل اتاق ايران تصريح كرد: متاسفانه درحال حاضر هماهنگي لازم در اين بخش بين اتاقهاي مختلف وجود ندارد و همين موضوع چالشي جدي بر سر راه برقراري روابط موثر با ساير كشورهاي دنياست. وي ادامه داد: برنامهريزي كردهايم كه اقداماتي براي هدفمندسازي و فعالتر شدن بخش بينالملل انجام دهيم. در اين وادي پيشنهادات اتاقهاي استاني ميتواند راهگشا باشد. در واقع ضمن حفظ استقلال اتاقها ضرورت دارد همه اتاقها در امور بينالملل با يكديگر و با اتاق ايران هماهنگ و منسجم عمل كنند. نايب رييس اتاق ايران در ادامه به موضوعي كه از آن به عنوان تله پيروي ياد ميكند، اشاره و تاكيد كرد: متاسفانه در حال حاضر بخش خصوصي دچار تله پيروي شده و ابتكار عمل ندارد. حضور در جلسات متعدد زمان ايدهپردازي و برنامهريزي را از مديران بخش خصوصي گرفته و اجازه نميدهد كه در فعاليتهاي خود خلاقيت داشته باشند. براساس اظهارات وي، اقدامات جزيرهيي تشكلهاي اقتصادي نيز به عنوان چالش ديگري مطرح است. بخش خصوصي نميتواند حين گرفتار بودن با انواع موازيكاريها رو به جلو گام بردارد.
سلطاني خاطرنشان كرد: تدوين سازوكار مناسب براي مقابله با دوبارهكاريها ضرورت دارد. حسين سلاحورزي، نايب رييس ديگر اتاق ايران نيز از لزوم تحليل و بررسي برخي بندهاي لايحه بودجه سال 96 كه به تازگي از سوي دولت تقديم مجلس شده است، سخن گفت. در ادامه روساي اتاقهاي سراسر كشور نيز با تاكيد بر لزوم بازنگري در سازوكار كنوني معاونت بينالملل اتاق ايران و هماهنگي بيشتر بين اتاقها در اين رابطه خواستار تهيه استراتژي جديد، جامع و مناسب براي بخش بينالملل شدند. علياصغر جمعهاي، رييس اتاق سمنان رايزني با سازمان توسعه تجارت و ديگر نهادهايي كه در اعزام و پذيرش هياتهاي اقتصادي فعال هستند را قدمي ضروري عنوان كرد و گفت: كارشناسان بينالملل بايد نسبت به منطقهيي كه در آن فعال هستند، اطلاعات كافي داشته باشند و بتوانند راهنماييهاي لازم براي پربار شدن روابط ايران با كشورهاي مختلف را ارائه بدهند.
عليرضا كشاورز، رييس اتاق قزوين هدف از برگزاري جلسات متعدد با بيان سخنان تكراري كه درحال حاضر توسط مسوولان دولتي اتفاق ميافتد را اقدامي در راستاي آمارسازي دانست و تصريح كرد: آنچه از برگزاري اين ميزان جلسه و نشست حاصل ميشود، نتيجه قابل دفاعي نيست. اين روزها شاهد مطالبهگري دولت از بخش خصوصي شدهايم، متاسفانه دولت در مسير بيراهه قرار گرفته و به جاي بخش خصوصي مطالبهگري ميكند. اين رويكرد تنها به هدررفت ظرفيتهاي موجود ميانجامد. ابوالفضل خاكي، رييس اتاق قم نيز از روند فعاليت بانكها انتقاد كرد. وي خاطرنشان كرد: راهكار مقابله با آنچه در نظام بانكي كشور نهادينه شده طبق تجربه جهاني، راهي پيچيده و سخت نيست اما متاسفانه انگيزه و تمايلي براي حل چالشها وجود ندارد. خاكي يادآور شد: امروز ماشينآلات، مواد اوليه و هر آنچه براي توليد لازم است با ارز آزاد وارد ميشود و در مقابل محصولات نهايي با ارز مبادلهيي پا در بازار داخلي ميگذارند. تصميمات و سياستگذاريها در راستاي حمايت از توليد داخل نيست. از طرفي بهره بانكي فعال اقتصادي را فلج كرده است.
در پايان مقرر شد، اتاقهاي استاني پيشنهادات خود را به صورت مكتوب در مورد بهبود وضعيت امور بينالملل اتاق ارائه دهند. همچنين از آنها خواسته شد هر استان به صورت جداگانه توانمندي خود را در سطح ملي مشخص كرده و در اختيار اتاق ايران قرار دهد تا از اين طريق بتوان از اين ظرفيتها در راستاي توسعه برنامههاي ملي بهره برد.
منبع: روزنامه تعادل
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام *
ایمیل *
وب سایت
Please enter an answer in digits: