درحالي كه مجلسيان بعد از بستن پرونده برنامه سالانه دخل و خرج دولت، بررسي لايحه برنامه ششم توسعه را در كميسيون تلفيق دنبال ميكنند، غلامرضا تاجگردون رييس كميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي، در نامهيي خطاب به رييس مجلس خواستار ممانعت از اجرايي شدن فرآيند تصويب برنامه در اين دوره از مجلس شده است. در نامه غلامرضا تاجگردون خطاب به علي لاريجاني آمده است:
«جناب دكتر لاريجاني متاسفانه به هر دليلي نظام برنامهريزي و بالاخص اجراي برنامههاي توسعه بيش از آنچه تصور ميكنيم دچار نگاههاي خاص سياسي شده و بهدليل عدم همزماني تقويم سياسي دولتها و مجلسها كشكمش بين دولت و مجلس موجب گرديد، آنچه مثله شده و عقيم بماند اجراي برنامهها باشد و بدتر از همه آنكه اگر دولتي يا مجلسي بخواهد ضعف اجرايي يا نظارتي خود را با ابزاري بپوشاند بهترين مستمسك برنامه است.
اين روزها و در آخرين روزهاي كاري مجلس جمعي از دوستان دلسوز مجلس با هر نوع نگاه خاص خود تلاش ميكنند برنامه ششم را در مجلس نهم به تصويب برسانند. به دلايل زير كه برگرفته از برخي واقعيتهاي موجود و تجربه گذشته است، درخواست دارم به هر روشي كه صلاح ميدانيد مانع از اجرايي شدن فرآيند تصويب برنامه در اين دوره از مجلس شويد.
با تقديم برنامه ازسوي دولت به مجلس و از شكل ظاهري برنامه اينگونه استنباط ميشود كه دولت فعلي حرف نگفته و پنهان در وجود دولتهاي گذشته را نهان كرد. حرفي كه ميگويد برنامه به حكم قانون اساسي متعلق به دولت است و دولت صرفا احكامي كه نيازمند اجراي برنامه است از مجلس مطالبه ميكند و بدين منظور عنوان برنامه ششم تقديمي به مجلس شد «احكام مورد نياز اجراي برنامه.»
اين جمله پنج كلمهيي دنيايي از نگاههاي حقوقي متفاوت است. نبايد ساده از آن گذشت و بيتدبر و بدون دستيابي به باور يكسان بين مجلس و دولت و كارشناسان كشور عجولانه تصميمي گرفت و كار اجراي برنامه را به چالش بكشيم. برنامهيي كه انبوهي از سياستهاي كلي بالا دست آن است و ابزارهاي نظارتي آن مفقود و نظم قانون اساسي ما انحصارا قانونگذاري و نظارت را برعهده مجلس گذاشته است.
تمديد برنامه پنجم اين فرصت را براي مجلس خلق كرد كه بدون تعجيل در تصويب، خرد بيشتر صاحبنظران را بهكار گرفت تا برنامه دچار انحراف نشود. نه افراط مسلط شود و نه تفريط ما را به انحراف كشاند.
جناب دكتر لاريجاني، تصويب اين برنامه يا تصويب تعدادي حكم توسط اين مجلس كار سخت و پيچيدهيي نيست و شايد بتوان در واپسين روزهاي مجلس در يكي، دو، سه شيفت اضافه و بدون تعصب و انگيزه بالا كار را به سرانجام رساند.
نتيجه چه ميشود و بعد چه اتفاقي ميافتد: مجلسي خواهد آمد كه قطعا نگاهش با اين مجلس متفاوت است و يقينا انسانهايي باتجربه متفاوت هستند كه داراي نگاه متفاوت به فرآيند توسعه و واقعيات امروز جامعه هستند. دولتي حاكم است كه شايد اين رويه را قبول نداشته باشد و نتيجه آن خواهد شد كه دولت برنامه را اجرا نكند و مجلسي كه اصل برنامه را قبول ندارد تعصبي بر نظارت نداشته و كشور بدون برنامه جلو خواهد رفت و تمام ضعفهاي دولت و مجلس در پشت اين فضاي غبار آلود گم ميشود. دولت و مجلس دست بهكار خواهند شد و هر روز بايد شاهد اصلاحي در برنامه بوده و در نتيجه بودجههاي مصوب كشور انحراف جدي از برنامه خواهند داشت.
اميدوارم اين چند سطر مورد توجه جنابعالي، هيات رييسه محترم مجلس، رييس و اعضاي محترم كميسيون تلفيق برنامه ششم مجلس و نمايندگان محترم قرار گيرد و حال كه اسناد بالادستي متقنتر تنظيم شده و فرصت كامل براي دولت و مجلس بهواسطه تمديد برنامه وجود دارد برنامه در اين مجلس به تصويب نرسد.»
منبع: روزنامه تعادل
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام *
ایمیل *
وب سایت
Please enter an answer in digits: