اردیبهشت 1405
ش ی د س چ پ ج
 11
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
0910  
« فروردین    

عضویت در خبرنامه

به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






    logo transparentدر واکنش به تصمیم مرکز آمار: بانک مرکزی همچنان به تولید و انتشار آمار ادامه می دهددر واکنش به تصمیم مرکز آمار: بانک مرکزی همچنان به تولید و انتشار آمار ادامه می دهددر واکنش به تصمیم مرکز آمار: بانک مرکزی همچنان به تولید و انتشار آمار ادامه می دهد

    • خانه
    • اخبار
      • اخبار انجمن
      • اخبار صنایع
      • اخبار اقتصادی
      • اخبار مالی و مالیاتی
      • اخبار بازرگانی
      • اخبار تشکلها
      • اخبار نمایشگاه ها
      • گردهمایی و همایشها
      • سایر اخبار
    • انتشارات
      • مجله کارآفرین
      • گزیده مطالب کارآفرین
      • خبرنامه صنعت و مطبوعات
      • معرفی کتاب
      • کتابخانه انجمن
      • تعرفه آگهی در رسانه های انجمن
    • پژوهش ها
      • فهرست گزارشها
      • گزارش های کارشناسی
      • اظهار نظرها
      • پروژه های مطالعاتی
    • مکاتبات
    • قوانین
      • قوانین
      • مقررات
      • طرح ها و لوایح
      • سامانه ملی قوانین و مقررات (dotic.ir)
    • درباره ما
      • آشنایی با انجمن مدیران صنایع
      • اعضا هیئت مدیره
      • فرم عضویت
      • اعضای انجمن
      • شعب انجمن
      • آشنایی با اعضای جدید
      • درباره ما
      • لینک های مفید
    • تماس با ما
    عضویت
    ✕

    در واکنش به تصمیم مرکز آمار: بانک مرکزی همچنان به تولید و انتشار آمار ادامه می دهد

    18 دی 1397

    مدیر اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی در واکنش به تصمیم مرکز آمار اعلام کرد: مبنای فعالیت های آماری بانک مرکزی بند (پ) ماده ۱۰ احکام دائمی برنامه های توسعه کشور خواهد بود و این بانک با قوت به فعالیت های قانونی خود در زمینه تولید و انتشار آمار و پاسخگویی به نیازهای جامعه ادامه خواهد داد.

     از روابط عمومی بانک مرکزی، محمود چلویان در واکنش به تصمیم شورای عالی آمار مبنی بر اینکه «بانک مرکزی نباید شاخص های قیمت و حساب های ملی و آمارهای تخصصی منتشر کند»، تاکید کرد: این بانک با سابقه ۸۰ ساله تولید آمارهای اقتصادی به ویژه نرخ تورم با احتساب سابقه آماری در بانک ملی به عنوان یکی از تولیدکننده های مهم آمار در کشور همواره ایفای نقش کرده است.
    وی افزود: در این مدت عموم مردم، دستگاه های اجرایی، محققان، دانشگاه ها و مراجع قضایی از آمارهای بانک مرکزی استفاده کرده اند.
    چلویان با تاکید بر اینکه مرکز آمار ایران در سال های اخیر در کنار بانک مرکزی اقدام به انتشار نرخ تورم کرده است، گفت: به طور طبیعی به دلایل مختلف نظیر سال پایه، طرح های مربوط به احصای هزینه های خانوار، ترکیب سبد اقلام و ضرایب آنها و نظام جمع آوری داده ها بین نرخ تورم بانک مرکزی و مرکز آمار تفاوت هایی وجود داشته است. در همین زمینه به تازگی بانک مرکزی تصمیم گرفت برای انجام بررسی های کارشناسی مشترک به منظور کاهش اختلافات، به طور موقت نرخ تورم را منتشر نکند.
    وی افزود: همچنین تلاش شد جلسه هایی با مرکز آمار برگزار شود اما این تلاشها بی پاسخ ماند و مرکز آمار تمایلی در این خصوص نشان نداد و به جای برگزاری جلسه مشترک، موضوع را به جلسه کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار ارجاع داد. البته بخش مهمی از اعضای کمیسیون با طرح این موضوع در جلسه یادشده موافق نبودند.
    این مقام مسئول بانک مرکزی با یادآوری مفاد قانونی تولید و انتشار آمار توسط بانک مرکزی گفت: بعد از تجربه ناموفق ماده ۵۴ قانون برنامه پنجم توسعه، قانونگذار برای اصلاح قانون و تبیین نقش بانک مرکزی در تولید نرخ تورم و رشد اقتصادی ماده ۱۰ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور را مصوب و در بند ‘پ’ به صراحت بانک مرکزی را مکلف به تولید و انتشار آمارهای مذکور کرد و اعلام داشت که این آمار، آمار تخصصی رسمی کشور خواهد بود.
    مدیر اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی با تشریح سه نکته در رد مصوبه کمیسیون تخصصی شورای آمار مبنی بر «عدم تولید و انتشار آمار از سوی بانک مرکزی» گفت: «اولاً کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار نمی تواند خلاف قانون مذکور مصوبه ای داشته باشد. ثانیاً در مذاکرات کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس در زمان تصویب ماده ۱۰ احکام دائمی دلیل اصلی وجود بند (پ) اساسا موضوع تولید و انتشار نرخ تورم و رشد اقتصادی بانک مرکزی بوده و البته شرح مذاکرات در این زمینه نیز موجود است و ثالثاً تفسیر قوانین در حیطه وظایف مجلس محترم شورای اسلامی است نه کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار.»
    وی در پایان با تاکید بر تولید و انتشار آمار بر مبنای مفاد قانونی توسط بانک مرکزی گفت: لذا مبنای فعالیت های آماری بانک مرکزی بند (پ) ماده ۱۰ احکام دائمی برنامه های توسعه کشور خواهد بود و این بانک با قوت به فعالیت های قانونی خود در زمینه تولید و انتشار آمار و پاسخگویی به نیازهای جامعه ادامه خواهد داد.
    وی خاطرنشان ساخت: در راستای کاهش تفاوت های بین مراجع آماری و به منظور پرهیز از سردرگمی مخاطبان، بانک مرکزی همچنان این آمادگی را دارد تا نسبت به بررسی های فنی و کارشناسی مشترک اقدام کند.
    به گزارش ایرنا، مرکز آمار ایران به تازگی درباره جزئیات جلسه کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار اعلام کرد، در این جلسه حذف موازی کاری در «تولید و انتشار آمارهای رسمی شاخص های قیمت و حساب های ملی» تایید و مقرر شد شاخص های قیمت و حساب های ملی، آمارهای تخصصی بانک مرکزی ( موضوع بند پ ماده ١٠ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور) نیستند و این نهاد نباید نسبت به تولید و انتشار آن اقدام کند.
    این کمیسیون همچنین تاکید کرد که مرکز آمار، دستگاه اجرایی اختصاصی تولید و انتشار آمارهای رسمی شاخص های قیمت و حساب های ملی کشور است.
    به گزارش ایرنا، تصمیم کمیسیون یاد شده مغایر با بند پ ماده ۱۰ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه است که مقرر می دارد: دستگاه های اجرایی مانند بانک مرکزی مکلفند در حدود وظایف قانونی خود و در چارچوب ضوابط و استانداردهای شورای عالی آمار ایران، آمار تخصصی حوزه های مربوط به خود را تولید و اعلام کنند. در این صورت آمار منتشره آمار تخصصی و رسمی است.
    این بند به عنوان مواد جدید به قانون مرکز آمار ایران الحاق شده است.
    همچنین بنا بر ماده ۱۰ قانون پولی و بانکی کشور، بانک مرکزی ‌مسئول ‌تنظیم ‌و ‌اجرای‌ سیاست‌ پول ‌و‌اعتباری براساس سیاست های کلی اقتصادی کشور بوده و هدف این نهاد، حفظ ارزش پول و موازنه پرداخت ها و تسهیل مبادلات بازرگانان و کمک به رشد اقتصادی کشور است.
    در همه کشورها، بانک های مرکزی مسئول محاسبه شاخص های کلان اقتصادی از جمله شاخص قیمت ها (تورم) و نرخ رشد اقتصادی هستند.

    منبع

    انجمن مدیران صنایع
    انجمن مدیران صنایع

    مطالب مرتبط

    9 خرداد 1405

    برگزاری نخستین رویداد نمایشگاهی کشور پس از جنگ تحمیلی سوم


    ادامه مطلب
    9 خرداد 1405

    بازگشت محدودیت چک برگشتی و وام زیر 700 میلیون از امروز


    ادامه مطلب
    9 خرداد 1405

    پایان مهلت ترخیص 90 درصدی کالا /شرایط اضطرار پس از 9 خرداد تمدید می شود؟


    ادامه مطلب
    5 خرداد 1405

    برنامه وزارت نیرو برای رفع ۴۰ درصدی موانع ارزی صنعت برق


    ادامه مطلب

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    1 × one =

    عضویت در خبرنامه

    به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳

      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳
      وزارت صنعت معدن و تجارت
      کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی
      بانک خاورمیانه، بانک منتخب فعالان موفق اقتصادی
      پیشگامان پخش صدیق
      کادا، راه حلی بزرگ برای همه صنایع
      بیمه رازی
      فومن شیمی

      آشنایی با اعضای جدید

      • شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور
        3 آبان 1404
        جناب آقای مهندس حمید هروی، مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور […]
      • شرکت مدرن تجارت راه ابریشم
        21 خرداد 1404
        جناب آقای ساجدالدین مفیدی نائینی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت […]
      • گروه تولیدی پزشکی ورید
        21 خرداد 1404
        جناب آقای دکتر مرتضی کرباسی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره گروه تولیدی […]
      • شرکت صنایع ایمن فراز ارک
        21 خرداد 1404
        جناب آقای مهندس حامد قصاب زاده ،  قائم مقام مدیرعامل شرکت صنایع ایمن […]
      • شرکت کارگزاری بانک آینده
        3 دی 1403
        جناب آقای مهدی نصراله مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره شرکت کارگزاری […]

      عضویت در خبرنامه

      به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






        نوشته‌های تازه

        • تفاوت حکم مراجع حل اختلاف در اخراج موجه و غیرموجه کارگر

        آب و هوا

        اعلان خطا از سرویس دهنده!:
        Connection Error:http_request_failed
        تهران، خیابان شهید مطهری، رو به‌ روی خيابان ميرعماد‌ ، پلاك 264 ، طبقه سوم

         تمامی حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به انجمن مدیران صنایع ایران ميباشد. Powered by Bluesoul.ir © 2015