خرداد 1404
ش ی د س چ پ ج
 111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
07080910  
« اردیبهشت    

عضویت در خبرنامه

به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






    logo transparentتك نرخي شدن ارز چقدر دور چقدر نزديكتك نرخي شدن ارز چقدر دور چقدر نزديكتك نرخي شدن ارز چقدر دور چقدر نزديك

    • خانه
    • اخبار
      • اخبار انجمن
      • اخبار صنایع
      • اخبار اقتصادی
      • اخبار مالی و مالیاتی
      • اخبار بازرگانی
      • اخبار تشکلها
      • اخبار نمایشگاه ها
      • گردهمایی و همایشها
      • سایر اخبار
    • انتشارات
      • مجله کارآفرین
      • گزیده مطالب کارآفرین
      • خبرنامه صنعت و مطبوعات
      • معرفی کتاب
      • کتابخانه انجمن
      • تعرفه آگهی در رسانه های انجمن
    • پژوهش ها
      • فهرست گزارشها
      • گزارش های کارشناسی
      • اظهار نظرها
      • پروژه های مطالعاتی
    • مکاتبات
    • قوانین
      • قوانین
      • مقررات
      • طرح ها و لوایح
      • سامانه ملی قوانین و مقررات (dotic.ir)
    • درباره ما
      • آشنایی با انجمن مدیران صنایع
      • اعضا هیئت مدیره
      • فرم عضویت
      • اعضای انجمن
      • شعب انجمن
      • آشنایی با اعضای جدید
      • درباره ما
      • لینک های مفید
    • تماس با ما
    عضویت
    ✕

    تك نرخي شدن ارز چقدر دور چقدر نزديك

    8 اردیبهشت 1404
    وحید شقاقی شهری
    طي هفته‌هاي اخير و پس از آغاز مذاكرات ايران و امريكا بازار ارز كشور نسبت به اين گفت‌وگوها واكنش مثبت نشان داد.
    طي هفته‌هاي اخير و پس از آغاز مذاكرات ايران و امريكا بازار ارز كشور نسبت به اين گفت‌وگوها واكنش مثبت نشان داد. اين همه در حالي است قبل از آغاز سال ۱۴۰۴ كه بحث مذاكرات منتفي به نظر مي‌رسيد، نرخ دلار از دالان حدود ۷۰هزار تومان كنده شد و اوايل فروردين ماه ۱۴۰۴به عدد و رقمي حول و حوش ۱۰۶هزار تومان رسيد! نرخي كه بسياري از تحليلگران را نسبت به وقوع ابرتورم نگران كرد و هشدارهاي كارشناسي افزايش يافت.ورود به اين محدوده قيمتي براي نرخ ارز به منزله ورود به محدوده خطرناكي بود كه مي‌توانست تكانه‌هاي شديد تورمي ايجاد كند. اما پس از اينكه به يك‌باره بحث مذاكرات جدي‌تر شد و به نظر رسيد دو طرف تمايل دارند از طريق مذاكرات به نتيجه برسند، شوك مثبتي به بازار وارد و نرخ دلار از ۱۰۶هزار تومان پايين آمد. به گونه‌اي كه طي روزهاي اخير با جدي‌تر شدن مذاكرات تا محدوده ۷۸هزار تومان هم كاهش پيدا كرد. اما اين نرخ تا كجا روند نزولي پيدا كرده و پايين مي‌آيد؟ معتقدم اگر مذاكرات ايران و امريكا مسير شفاف و روشن و اميدواركننده‌اي را پيدا كرده و به نتيجه برسد، دلار با تكاته منفي ممكن است به ۷۰هزار تومان هم برسد. به عبارت روشن‌تر، ‌انتشار خبر اميدبخش از تداوم گفت‌وگوها و دستيابي به يك توافق احتمالي بازارها را وارد دوره‌اي از پويايي و نشاط مي‌كند. در اين ميان پرسش مهم‌تر اين است كه آيا امكان تك نرخي شدن ارز وجود دارد؟ در شرايط فعلي نرخ دلار توافقي، حدود ۷۰هزار تومان و نرخ دلار بازار آزاد و غيررسمي هم ۷۳ الي ۷۴هزار تومان است. با تداوم وضع موجود فاصله دو نرخ ارز به اندازه‌اي كاهش پيدا مي‌كند كه بحث رانت خود به خود بلاموضوع مي‌شود. يعني نرخ دلار بازار توافقي ۷۰ هزار تومان و دلار آزاد هم حول و حوش همين عدد خواهد بود. البته اين شرايط در صورتي محقق مي‌شود كه مذاكرات به نتيجه رسيده و توافقي موقت يا پايدار منعقد شود. ادامه كار بستگي به محتواي توافقات، آزادسازي بخشي از دارايي‌ها، برداشتن تحريم‌ها، روند تجارت خارجي و البته اجراي اصلاحات داخلي دارد.  شرط تك نرخي شدن ارز هم به نتيجه مذاكرات و بهبود وضعيت ذخاير ارزي بستگي دارد. وقتي نرخ دلار توافقي و آزاد نزديك يك عدد باشد، تك نرخي كردن ارز محقق شده و منافع و رانت سوداگران هم از ميان مي‌رود. از سوي ديگر هر اندازه ناترازي‌هاي اقتصاد كلان بيشتر شود، بازار بيشتر و بيشتر نوساني شده و واكنش منفي نشان مي‌دهد. اما اصلاحات داخلي كه دولت بايد به آن دست بزند شامل چه مواردي هستند؟

    بخشي از اصلاحاتي كه دولت بايد در دستور كار قرار دهد، ابتدا در حوزه مهار ناترازي‌هاي اقتصاد كلان است.حذف قيمت‌گذاري‌هاي دستوري، كاهش ناترازي بودجه، تقويت رقابت‌پذيري اقتصاد، بهبود محيط كسب و كار، تقويت بخش خصوصي، توسعه صادرات، كاهش ناترازي‌هاي ارزي و…است. اين اصلاحات بايد صحنه اقتصاد ايران را تغيير دهند. يكي از مشكلات جدي اقتصاد ايران حضور شبه‌دولتي‌ها، ذي‌نفعان سوداگر و حضور مديراني است كه تخصص لازم را براي راهبري ندارند. امروز بسياري از مديران دولتي كه مسبب وضع فعلي اقتصاد كشور هستند، راهي بخش‌هاي شبه‌دولتي اقتصاد شده‌اند. مشخص است با اين سبك و سياق و با اين ساختارهاي مديريتي نمي‌توان كشور را اداره كرد. با روش‌هاي قبلي مشخص است كه ناترازي‌ها به خصوص ناترازي‌هاي اقتصاد كلان در حوزه‌هاي انرژي و ارز رفع شدني نيستند و وضع بهبود نمي‌يابد مگر اينكه اصلاحات داخلي و گره‌گشايي‌هاي خارجي رنگ واقعيت به خود گرفته و مسير اقتصاد ايران عوض شود.

    منبع: تعادل

    لینک کوتاه  https://www.taadolnewspaper.ir/fa/news/341183/

     

    انجمن مدیران صنایع
    انجمن مدیران صنایع

    مطالب مرتبط

    1 تیر 1404

    محدودیت‌های تودیع ضمانت‌نامه بانکی برای واردات کالا برداشته شد


    ادامه مطلب
    1 تیر 1404

    پرداخت حق بیمه در موعد مقرر ممکن نیست


    ادامه مطلب
    1 تیر 1404

    تمدید مهلت ثبت و ارسال صورتحساب الکترونیکی تا ۲۲ تیرماه


    ادامه مطلب
    1 تیر 1404

    MALIAT تنها سرشماره ارسال پیامک سازمان امور مالیاتی


    ادامه مطلب

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    two × one =

    عضویت در خبرنامه

    به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳

      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳
      وزارت صنعت معدن و تجارت
      کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی
      بانک خاورمیانه، بانک منتخب فعالان موفق اقتصادی
      پیشگامان پخش صدیق
      کادا، راه حلی بزرگ برای همه صنایع
      بیمه رازی
      فومن شیمی

      آشنایی با اعضای جدید

      • شرکت مدرن تجارت راه ابریشم
        21 خرداد 1404
        جناب آقای ساجدالدین مفیدی نائینی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت […]
      • گروه تولیدی پزشکی ورید
        21 خرداد 1404
        جناب آقای دکتر مرتضی کرباسی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره گروه تولیدی […]
      • شرکت صنایع ایمن فراز ارک
        21 خرداد 1404
        جناب آقای مهندس حامد قصاب زاده ،  قائم مقام مدیرعامل شرکت صنایع ایمن […]
      • شرکت کارگزاری بانک آینده
        3 دی 1403
        جناب آقای مهدی نصراله مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره شرکت کارگزاری […]
      • شرکت سبدگردان آگاه 
        21 مرداد 1403
        جناب آقای ارشاد آخوند دزفولی ، عضو هیات مدیره شرکت سبدگردان آگاه   وب […]

      عضویت در خبرنامه

      به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






        نوشته‌های تازه

        • محدودیت‌های تودیع ضمانت‌نامه بانکی برای واردات کالا برداشته شد

        آب و هوا

        اعلان خطا از سرویس دهنده!:
        Connection Error:http_request_failed
        تهران، خیابان شهید مطهری، رو به‌ روی خيابان ميرعماد‌ ، پلاك 264 ، طبقه سوم

         تمامی حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به انجمن مدیران صنایع ایران ميباشد. Powered by Bluesoul.ir © 2015