دی 1401
ش ی د س چ پ ج
 111213141516
17181920212223
24252627282930
01020304050607
080910  
« آذر    

عضویت در خبرنامه

به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






    logo transparentلوگوايجاد نخستين بازار سرمايه برای کوچک و متوسط هاايجاد نخستين بازار سرمايه برای کوچک و متوسط ها

    • خانه
    • اخبار
      • اخبار انجمن
      • اخبار صنایع
      • اخبار اقتصادی
      • اخبار مالی و مالیاتی
      • اخبار بازرگانی
      • اخبار تشکلها
      • اخبار نمایشگاه ها
      • گردهمایی و همایشها
      • سایر اخبار
    • انتشارات
      • مجله کارآفرین
      • گزیده مطالب کارآفرین
      • خبرنامه صنعت و مطبوعات
      • معرفی کتاب
      • کتابخانه انجمن
      • تعرفه آگهی در رسانه های انجمن
    • پژوهش ها
      • فهرست گزارشها
      • گزارش های کارشناسی
      • اظهار نظرها
      • پروژه های مطالعاتی
    • مکاتبات
    • قوانین
      • قوانین
      • مقررات
      • طرح ها و لوایح
      • سامانه ملی قوانین و مقررات (dotic.ir)
    • درباره ما
      • آشنایی با انجمن مدیران صنایع
      • اعضا هیئت مدیره
      • فرم عضویت
      • اعضای انجمن
      • شعب انجمن
      • آشنایی با اعضای جدید
      • درباره ما
      • لینک های مفید
    • تماس با ما
    عضویت
    ✕

    ايجاد نخستين بازار سرمايه برای کوچک و متوسط ها

    2 آذر 1395

    تازه‌ترين راهكار تامين مالي بنگاه‌هاي كوچك و متوسط در اتاق تهران اعلام شد

    ايجاد نخستين بازار سرمايه برای کوچک و متوسط ها

    جمع حقوق صاحبان سهام شركت‌ها  بايد حداقل 100ميليون و حداكثر 50 ميليارد تومان باشد

    سه شنبه 2 آذر 1395


    مساله تامين مالي بنگاه‌هاي كوچك و متوسط، چالشي است كه دولت و بخش خصوصي هر يك به نحوي دنبال راه‌حلي براي آن هستند. از سوي بخش خصوصي هم بررسي اين مساله، توسط دو كميسيون «صنعت و معدن» و «بازار پول و سرمايه» اتاق تهران در دستور كار قرار گرفته است.

    در اين بين دولت با اختصاص تسهيلاتي براي اين بنگاه‌ها وظيفه خود را انجام داده ولي همه فعالان اين حوزه آگاهند كه اين تامين مالي همان‌طور كه از پيش مشخص شده بود، فقط براي بخش كوچكي از بنگاه‌هاي توليدي كفايت مي‌كند.

    البته راه‌هاي ديگري براي تامين نقدينگي مورد نياز اين شركت‌ها وجود دارد كه از جمله آن، بازار سرمايه است و اصولا وظيفه بازار سرمايه «تامين مالي» است.

    صاحبان كسب‌و‌كار بر اين باورند كه با استفاده از مكانيسم‌هايي مشخص مي‌توان بخش عمده‌يي از سرمايه در گردش واحدهاي توليدي را از اين طريق تامين كرد.

    از سوي ديگر در حالي كه يكي از روش‌هاي تامين مالي بنگاه‌هاي كوچك و متوسط از طريق بازار سرمايه تعريف شده است، الزامات و موانعي بر سر راه واحدهاي اقتصادي اين بخش براي بهره‌مندي از اين خدمات وجود دارد. به عنوان مثال، در هشت سال گذشته، تنها 20درصد بنگاه‌هايي كه در يك صف طولاني، درخواست ورود به فرابورس را داشته‌اند، موفق به انجام اين‌كار شدند.

    از سوي ديگر بر اساس آمار اعلامي فرابورس، از 80هزار بنگاه كوچك و متوسط نزديك به يك‌هزارم آنها يعني 100 واحد در فرابورس عضو شده‌اند و اين در حالي است كه بيش از 50 هزار بنگاه درخواست تسهيلات رونق توليد داشته‌اند.

    آنچه واضح است، اين است كه اختلاف فاحش در نگاه بنگاه‌ها براي تامين سرمايه خود، از سوي بانك يا فرابورس را نمي‌توان به يك يا دو دليل تقليل داد. به همين دليل نمايندگان بخش‌خصوصي در اتاق تهران سعي كرده‌اند با مشورت تشكل‌ها، راهكارهايي براي تامين مالي و سرمايه در گردش اين بنگاه‌ها جدا از نظام بانكي پيشنهاد بدهند.

    از اين رو در نشست‌هاي مختلف راه‌هاي مختلف تامين مالي از طريق بازار سرمايه مورد بررسي قرار گرفته است. در نهايت دو كميسيون صنعت و معدن و كميسيون بازار پول و سرمايه اتاق تهران، نشست مشتركي را براي بررسي اين موضوع ترتيب دادند تا در كنار هم و با حضور كارشناساني از هر دو حوزه به مساله تامين مالي بپردازند. نقطه اشتراكي كه اعضاي اين دو كميسيون را براي بررسي اين موضوع دور هم جمع كرد، به‌كارگيري و استفاده از خدمات تامين منابع مالي از بازار سرمايه بود. مديرعامل فرابورس ايران نيز كه ميهمان اتاق تهران بود، به دعوت فعالان اقتصادي به اين نشست آمد و در خصوص چگونگي ورود شركت‌ها و بنگاه‌ها به اين بازار توضيحاتي داد.

    خبر مهمي كه در اين نشست اعلام شد، ايجاد مكانيسم استفاده از خدمات بازار فرابورس براي شركت‌هاي كوچك و متوسط است و در اين راستا، به تازگي و پس از كسب مجوزهاي لازم، مراحل راه‌اندازي بازار شركت‌هاي كوچك و متوسط به عنوان بازار نوظهور آغاز شده است. در بازار شركت‌هاي كوچك و متوسط كه از آن به SME Market ياد مي‌شود، شركت‌هاي متقاضي پس از احراز شرايط پذيرش موردنظر در فرابورس ايران پذيرفته شده و علاوه بر برخورداري از تمام مزاياي شركت‌هاي پذيرش شده در بازار سرمايه، مشمول مزاياي ويژه اين بازار نيز مي‌شوند.

    بر اساس دستورالعمل‌هاي تعيين شده ساده‌ترين شرايط براي ورود شركت‌ها به اين بازار جديد در نظر گرفته شده، اعم از اينكه جمع حقوق صاحبان سهام آنها حداقل 100ميليون تومان و حداكثر 50ميليارد تومان باشد يا اينكه حداقل يك سال از تاسيس شركت متقاضي سپري شده باشد.

     محدوديت‌ها براي ورود بنگاه‌ها به فرابورس

    به گزارش «تعادل»، در ابتداي نشست مشترك كميسيون‌هاي تخصصي اتاق تهران با حضور مديرعامل شركت فرابورس، رييس كميسيون بازار پول و سرمايه اتاق تهران با بيان اينكه از جمله راهكارهاي دسترسي بنگاه‌هاي كوچك و متوسط به منابع مالي فرابورس است، گفت: شركت‌ها براي ورود به فرابورس با اعمال محدوديت و سخت‌گيري‌هايي مواجه مي‌شوند كه عملا راه ورود و دسترسي به منابع مالي از طريق بازار سرمايه را به روي آنها بسته است.

    علي سنگينيان با اشاره به اينكه شركت‌هاي بزرگ و عمدتا دولتي، مشكلي در تامين منابع مالي مورد نياز خود ندارند، افزود: با همفكري دولت و بخش خصوصي، بايد اين موانع برداشته شده و راه ورود بنگاه‌ها به فرابورس تسهيل شود.

     راه‌اندازي بازار ويژه بنگاه‌هاي كوچك و متوسط

    در ادامه نشست مديرعامل فرابورس ايران ابتدا توضيحاتي در ارتباط با روند فعاليت اين شركت بازار سرمايه ارائه داد و گفت: طي هشت سالي كه از بازگشايي فرابورس مي‌گذرد، نزديك به 500 شركت براي ورود به اين بازار درخواست داده‌اند كه تنها 100شركت موفق به ورود شده و روي تابلو فرابورس قرار گرفته‌اند. امير هاموني افزود: فرآيند پذيرش بنگاه‌ها در فرابورس پيچيده نيست اما شفافيت شرط اصلي ورود به اين بازار است؛ اين در حالي است كه بسياري از شركت‌ها، بدون آمادگي كافي درخواست پذيرش مي‌دهند؛ به همين جهت قطعا طي كردن الزامات قانوني ورود به تابلوي فرابورس براي آنها زمانبر خواهد بود.

    هاموني در عين حال ايجاد صندوق‌هاي متنوع در فرابورس مانند صندوق قابل معامله، صندوق زمين و ساختمان و نيز صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري جسورانه را يكي ديگر از ابزارهاي مالي براي سرمايه‌گذاري و تامين مالي بنگاه‌ها عنوان كرد و گفت: اسفندماه سال گذشته، سازمان بورس و اوراق بهادار، نمونه اساسنامه و اميدنامه صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري جسورانه را براي پذيرش در فرابورس ايران ابلاغ كرد كه مي‌تواند حلقه مهمي در تكميل زنجيره بازار دارايي فكري و تامين مالي اقتصاد دانش‌بنيان از طريق بازار سرمايه باشد. سرمايه‌گذاري جسورانه براي شركت‌هاي جديد با سابقه فعاليت كوتاه كه توانايي جذب سرمايه از طريق پذيره‌نويسي عمومي را ندارند و علاوه بر اين به دليل مخاطرات بالاي آن معمولا بانك‌ها از تامين مالي آن اجتناب مي‌كنند، گزينه مناسبي به شمار مي‌رود.

     هيات پذيرش فرابورس آنلاين مي‌شود

    وي همچنين درخصوص رفع صف طولاني براي ورود و پذيرش بنگاه‌ها در فرابورس اين خبر را اعلام كرد كه به زودي سامانه‌يي براي رفع اين مشكل طراحي خواهد شد و اين شركت دنبال آن است كه هيات پذيرش را نيز به صورت آنلاين درآورد تا روند پذيرش‌ها تسريع شود. مديرعامل فرابورس ايران در ادامه خاطرنشان كرد كه بسياري از شركت‌ها، اطلاعات اندكي از پذيرش در فرابورس دارند كه اين معضل نيز مي‌تواند با برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي برطرف شود. هاموني در همين زمينه از توافق فرابورس ايران با برخي موسسات بين‌المللي در راستاي آموزش بنگاه‌ها براي ورود به اين بازار سرمايه خبر داد و همچنين عنوان كرد كه براي تكميل و تجهيز زيرساخت آي‌تي در شركت فرابورس ايران، مذاكراتي با هشت كشور صورت گرفته است.

     فرهنگ‌سازي براي ورود به بازار سرمايه

    در ادامه برخي اعضاي هر دو كميسيون اتاق تهران نظرات و ديدگاه‌هاي خود را مطرح كردند. سيدحسين سليمي، نايب‌رييس كميسيون بازار پول و سرمايه به اهميت فرهنگ‌سازي بنگاه‌ها براي ورود به بازار سرمايه اشاره و تاكيد كرد كه در ايجاد اين فرهنگ، اتاق بازرگاني به همراه شركت فرابورس ايران مي‌توانند، پيشقدم شوند.

    مهدي پورقاضي، رييس كميسيون صنعت و معدن اتاق تهران نيز با بيان اينكه نزديك به 80 هزار بنگاه و شركت كوچك و متوسط در كشور فعال است، افزود: با اين وجود به گفته مديرعامل فرابورس ايران، تنها 100شركت موفق به ورود به تابلو اين بازار سرمايه شده‌اند بنابراين بايد اين موضوع كه چرا شركت‌ها نتوانسته يا نخواسته‌اند از امكانات تامين مالي بازار سرمايه استفاده كنند، آسيب‌شناسي شود.

    علي شمس‌اردكاني ديگر عضو هيات نمايندگان اتاق تهران و از اعضاي كميسيون بازار پول و سرمايه اين اتاق نيز استفاده شركت‌هاي دانش‌بنيان از خدمات بازار سرمايه را مورد اشاره قرار داد و گفت: بسياري از بنگاه‌هاي اين بخش، اطلاعات كافي از مزاياي بازار سرمايه ندارند كه در اين زمينه، اتاق بازرگاني مي‌تواند در تبديل دانش اين بنگاه‌ها براي دستيابي به توليد، كمك كند و در نهايت با برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي راه ورود آنها را به بورس فراهم كند.

    عباس آرگون ديگر عضو كميسيون بازار پول و سرمايه نيز بر تقويت شركت‌هاي مشاور پذيرش در فرابورس تاكيد كرد و تجهيز شركت‌هاي اين بخش را گامي مهم در ورود بنگاه‌ها به بازار سرمايه و شركت فرابورس دانست.

    در پايان نشست مشترك كميسيون صنعت و معدن و كميسيون بازار پول و سرمايه اتاق تهران، مقرر شد اتاق تهران و شركت فرابورس ايران در زمينه برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي براي تشكل‌ها و بنگاه‌هاي كوچك و متوسط در جهت ورود به بازار سرمايه، همفكري و اقدام كنند.


    منبع: روزنامه تعادل

    انجمن مدیران صنایع
    انجمن مدیران صنایع

    مطالب مرتبط

    11 بهمن 1401

    ۱۴۵ کشور میزبان کالاهای ایرانی/ چین بزرگترین مشتری


    ادامه مطلب
    11 بهمن 1401

    استفاده از درهم برای واردات از چین و ۷ قلم کالا محدود شد


    ادامه مطلب
    11 بهمن 1401

    مهلت ثبت‌نام در انتخابات اتاق‌های سراسر کشور تا 16 بهمن تمدید شد


    ادامه مطلب
    11 بهمن 1401

    همایش سیاست‌گذاری اقتصادی با استفاده از الگوهای جهانی 17 بهمن برگزار می‌شود


    ادامه مطلب

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    10 − 5 =

    عضویت در خبرنامه

    به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






      مجمع عمومی سـالانه (۱401)

      مجمع عمومی سـالانه (۱401)
      وزارت صنعت معدن و تجارت
      کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی
      بانک خاورمیانه، بانک منتخب فعالان موفق اقتصادی
      پیشگامان پخش صدیق
      کادا، راه حلی بزرگ برای همه صنایع
      بیمه رازی
      فومن شیمی

      آشنایی با اعضای جدید

      • شرکت صنعتی و تولیدی جهانرو
        20 اردیبهشت 1401
        جناب آقای محمود کریمی گران سایه، مدیرعامل شرکت صنعتی و تولیدی جهانرو […]
      • شرکت کاشی امین میبد
        20 اردیبهشت 1401
        جناب آقای مهندس ابوالفضل خالقیه، مدیرعامل شرکت کاشی امین میبد وب سایت […]
      • شرکت تن رزاق تجارت
        20 اردیبهشت 1401
        جناب آقای مهندس علی مددی مدیرعامل شرکت تن رزاق تجارت وب سایت شرکت : […]
      • شرکت مهندسی پایش خودرو سومر
        20 اردیبهشت 1401
        جناب آقای مهندس امین پور رستمی مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت مهندسی […]
      • شرکت تولیدی و بازرگانی صنعت رایان پارس
        30 آبان 1400
        جناب آقای مهندس مهدی موحد جگر کندی ، مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت […]

      عضویت در خبرنامه

      به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






        نوشته‌های تازه

        • ۱۴۵ کشور میزبان کالاهای ایرانی/ چین بزرگترین مشتری

        آب و هوا

        تهران
        11 بهمن 1401
         

        بارش شدید
        5°C
        رطوبت: 80%
        طلوع خورشید: 6:36 am
        غروب خورشید: 5:00 pm
        پیش بینی 12 بهمن 1401
        روز
         
        اغلب آفتابی
        11°C
         
        تهران، خیابان شهید مطهری، رو به‌ روی خيابان ميرعماد‌ ، پلاك 264 ، طبقه سوم

         تمامی حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به انجمن مدیران صنایع ایران ميباشد. Powered by Bluesoul.ir © 2015