آبان 1405
ش ی د س چ پ ج
 101112131415
16171819202122
23242526272829
30010203040506
070809  
« مهر    

عضویت در خبرنامه

به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






    logo transparentاقدام دولت در تحویل گاز به نیروگاه‌ها و جمع‌آوری گازهای مشعل بی‌سابقه استاقدام دولت در تحویل گاز به نیروگاه‌ها و جمع‌آوری گازهای مشعل بی‌سابقه استاقدام دولت در تحویل گاز به نیروگاه‌ها و جمع‌آوری گازهای مشعل بی‌سابقه است

    • خانه
    • اخبار
      • اخبار انجمن
      • اخبار صنایع
      • اخبار اقتصادی
      • اخبار مالی و مالیاتی
      • اخبار بازرگانی
      • اخبار تشکلها
      • اخبار نمایشگاه ها
      • گردهمایی و همایشها
      • سایر اخبار
    • انتشارات
      • مجله کارآفرین
      • گزیده مطالب کارآفرین
      • خبرنامه صنعت و مطبوعات
      • معرفی کتاب
      • کتابخانه انجمن
      • تعرفه آگهی در رسانه های انجمن
    • پژوهش ها
      • فهرست گزارشها
      • گزارش های کارشناسی
      • اظهار نظرها
      • پروژه های مطالعاتی
    • مکاتبات
    • قوانین
      • قوانین
      • مقررات
      • طرح ها و لوایح
      • سامانه ملی قوانین و مقررات (dotic.ir)
    • درباره ما
      • آشنایی با انجمن مدیران صنایع
      • اعضا هیئت مدیره
      • فرم عضویت
      • اعضای انجمن
      • شعب انجمن
      • آشنایی با اعضای جدید
      • درباره ما
      • لینک های مفید
    • تماس با ما
    عضویت
    ✕

    اقدام دولت در تحویل گاز به نیروگاه‌ها و جمع‌آوری گازهای مشعل بی‌سابقه است

    12 آبان 1404

    وزارت نفت در دولت چهاردهم با هدف حفظ سرمایه‌های ملی، کاهش آلایندگی محیط زیست و کاهش ناترازی انرژی، موضوع استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای جمع آوری گازهای مشعل را در دستور کار قرار داد.

    این رویکرد سبب شد ۱۲ قرارداد فروش و جمع‌آوری گازهای مشعل (فِلِر) در شهرستان‌های آغاجری، گچساران، مسجد سلیمان و اهواز استان خوزستان در مدت زمان ۱۸ ماه با شرکت‌های خصوصی و دانش‌بنیان و شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، در ابتدای این هفته به امضا برسد که این رویکرد سبب خواهد شد از هدر رفت روزانه بیش از ۲۹۵ میلیون فوت مکعب گاز فِلِر جلوگیری شود.

    همچنین این اقدام منجر به تولید حدود ۸۰۰ هزار تن مایعات گازی در سال و افزایش قابل‌توجه خوراک پتروشیمی‌ها و تزریق حدود ۲۰۰ میلیون فوت مکعب گاز به شبکه سراسری می شود و درآمد سالانه حدود ۵۵۰ میلیون دلاری برای کشور را به ارمغان خواهد آورد و کاهش ناترازی انرژی را در پی خواهد داشت.

    در همین زمینه رمضانعلی سنگدوینی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره امضای قرارداد بزرگ‌ترین طرح جمع‌آوری گازهای مشعل کشور گفت: موضوع جمع آوری گازهای مشعل سال‌های زیادی است که در دولت های قبل هم مطرح بوده ولی به مرحله اجرا نرسید. از طرفی در برنامه هفتم توسعه این موضوع تکلیف شده و وزارت نفت در دولت چهاردهم به درستی اجرای این موضوع را در دستور کار قرار دارد.

    عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: حتی بخش‌های خصوصی و پالایشگاه‌های خصوصی که فعال هستند، این آمادگی را دارند که برای خوراک پتروشیمی‌ها، گازهای مشعل را جمع آوری کنند که خوشبختانه این روند را رئیس جمهور و وزارت نفت در دولت چهاردهم به خوبی مدیریت کرده و روند رو به جلو است.

    نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه روند اجرایی قراردادها باید با سرعت انجام شود، یادآور شد: این اقدام علاوه بر درآمدزایی برای کشور، سبب جلوگیری از آلایندگی محیط زیست می‌شود و قطعا اشتغال جمعیت بالایی از مردم منطقه را هم در برخواهد داشت.

    وی در ادامه با اشاره به رشد بی سابقه گاز تحویلی به نیروگاه‌ها که توسط وزارت نفت در دولت چهاردهم محقق شده است، تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های دولت، عبور از ناترازی انرژی در زمستان است و قطعا اولویت نخست کشور در این حوزه مشترکین خانگی، تجاری، صنایع کوچک و صنایع تبدیلی است.

    افزایش ۱۳۰ درصدی ذخایر نفت و گاز کشور برای نیروگاه‌ها در دولت چهاردهم

    سنگدوینی در ادامه گفت: با پیگیری‌های انجام شده کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و همچنین تلاش وزارت نفت، ۱۳۰ درصد ذخایر نفت و گاز کشور برای نیروگاه‌ها افزایش یافته و حتی بخشی از مخازن شرکت ملی پالایش و پخش فراآوردهای نفتی هم به ذخایر نیروگاه‌ها اختصاص داده شده است تا زمستان ما مشکل کمبود نفت و گاز برای نیروگاه‌ها نداشته باشیم.

    این نماینده مجلس، شرایط فعلی نسبت به سال گذشته در حوزه انرژی به ویژه برای زمستان را مطلوب ارزیابی کرد و یادآور شد: کمیسیون انرژی مجلس، وزرای نفت و نیرو و معاونان این وزارتخانه‌ها پای کار هستند و به نظرم نگرانی در زمستان امسال برای تحویل گاز به نیروگاه‌ها وجود ندارد. البته برای برخی از نیروگاه‌ها هم مصرف نفت کوره مدنظر است.

    وی با تاکید بر اینکه با این روندی که دولت در دستور کار دارد، مشکلی برای تامین سوخت نیروگاه‌ها وجود نخواهد داشت، خاطرنشان کرد: سوخت برخی از نیروگاه‌ها با گاز تامین خواهد شد و برخی دیگر با نفت گاز نیاز آنها رفع می‌شود و به نظر می‌رسد مشکلی در این بخش برای نیروگاه‌های کشور وجود ندارد.

    دو طرح بزرگ بهسازی و احداث تاسیسات جمع‌آوری گازهای مشعل حوزه شرق کارون (شامل میادین کارون، مارون، آغاجری و گچساران) و سه کارخانه بزرگ گاز و گاز مایع ۳۱۰۰، ۳۲۰۰ و خارک با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۴.۸ میلیارد دلاری از دستاوردهای کلان طرح‌های بلندمدت بوده که برخی از آنها راه‌اندازی شده و با بهره‌برداری کامل از تمامی آن‌ها، حداکثر تا ۲ سال آینده، ظرفیتی معادل ۱.۹ میلیارد فوت مکعب در روز برای جمع‌آوری گازهای مشعل ایجاد خواهد شد.

    همچینن محسن پاک نژاد وزیر نفت در این باره گفته بود که پایان سال جاری ۱۵۰ میلیون فوت مکعب به گازهای جمع‌آوری شده افزوده می‌شود و تا پایان سال ۱۴۰۵ روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب جمع‌آوری گاز انجام خواهد شد که این رقم رکوردی جدید در صنعت نفت و گاز ایران به شمار می‌رود.

    وزیر نفت تاکید کرد با همراهی بخش خصوصی تاکنون در این بخش بیش از چهار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری صورت گرفته و به ۳.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دیگر نیاز داریم که به اهداف برنامه هفتم توسعه دست یابیم.

    منبع:

    https://irna.ir/xjVS3j

    انجمن مدیران صنایع
    انجمن مدیران صنایع

    مطالب مرتبط

    13 آبان 1405

    ضرورت بازنگری در سیاست‌های ارزی صادرکنندگان


    ادامه مطلب
    13 آبان 1405

    چالش در تشخیص مشاغل سخت و زیان‌آور


    ادامه مطلب
    11 آبان 1405

    گاز؛ قربانی ناترازی مزمن


    ادامه مطلب
    11 آبان 1405

    نگرانی از تغییر «قانون مشاغل سخت و زیان‌آور»/ کارگرانی که دو سال بعد از بازنشستگی می‌میرند!


    ادامه مطلب

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    12 + 17 =

    عضویت در خبرنامه

    به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳

      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳
      وزارت صنعت معدن و تجارت
      کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی
      بانک خاورمیانه، بانک منتخب فعالان موفق اقتصادی
      پیشگامان پخش صدیق
      کادا، راه حلی بزرگ برای همه صنایع
      بیمه رازی
      فومن شیمی

      آشنایی با اعضای جدید

      • شرکت سانا پولاد خاورمیانه
        3 شهریور 1405
        جناب آقای دکتر حمید برکتین ، مدیر عامل شرکت سانا پولاد خاورمیانه […]
      • شرکت فناوری های مدرن دیاکو صنعت آسیا
        3 شهریور 1405
        جناب آقای مهندس امین جوادی هدایت آباد ، مدیر عامل شرکت فناوری های […]
      • موسسه حقوقی عدالت نو
        3 شهریور 1405
        جناب آقای حمیدرضا کاکاوند ، مدیر عامل موسسه حقوقی عدالت نو […]
      • شرکت صنایع کاغذ و بسته بندی فرادید
        10 تیر 1405
        جناب آقای احمد جلیلی مدیر عامل شرکت صنایع کاغذ و بسته بندی فرادید […]
      • شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور
        3 آبان 1404
        جناب آقای مهندس حمید هروی، مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور […]

      عضویت در خبرنامه

      به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






        نوشته‌های تازه

        • ضرورت بازنگری در سیاست‌های ارزی صادرکنندگان

        آب و هوا

        اعلان خطا از سرویس دهنده!:
        Connection Error:http_request_failed
        تهران، خیابان شهید مطهری، رو به‌ روی خيابان ميرعماد‌ ، پلاك 264 ، طبقه سوم

         تمامی حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به انجمن مدیران صنایع ایران ميباشد. Powered by Bluesoul.ir © 2015