اقتصاد دانش بنيان، اقتصاد نوينى است كه در آن توليد، توزيع و استفاده از دانش ، منبع اصلي رشد و ايجاد ثروت است. موتور محرك اقتصاد دانش بنيان، شركتهاى دانش بنيان هستند. شرکتها و مؤسسات دانش بنیان، شركت يا مؤسسات خصوصي يا تعاوني هستند كه به منظور هم افزايي علم و ثروت، توسعه اقتصاد دانش محور، تحقق اهداف علمي و اقتصادي تشكيل می شود.( اللهیاری فرد و همکاران،1390)
حرکت به سوی اقتصاد دانش بنیان نیازمند نفوذ دانش و قناوری در طراحی ، تولید و توزیع کالاهای مختلف است از این رو کسب و کارهای دانش بنیان نقش مهمی در افزایش کارآمدی تولید ، نفوذ دانش در کالاها و خدمات موجود و خلق کالاها و خدمات جدید، ارتقاء رفاه عمومی ، تولید و ثروت را در جامعه بر عهده دارند.
طی یک دهه گذشته تعداد شرکت های دانش بنیان از 50شرکت با رشد سالانه حدود 160درصد تا پابان دی ماه سال 1401به 8 هزار شرکت رسیده است و درآمد آنها با رشد هزار درصدی از 200میلیارد تومان به 200هزار میلیارد تومان رسیده ،همچنبن توانسته اند سه هزار شغل ایجاد نمایند ، در چنین شرابطی این شرکت ها حدود 4 درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص دادند سهم پایین این نوع شرکت ها گویای عدم رضایت از فعالیتهای این بخش در اقتصاد ایران با توجه به طرفیت ها و پتانسبل های موجود است
گزارش حاضر در گام اول به ابعاد جهانی توسعه شرکت های دانش بنیان پرداخته و در ادامه سهم این شرکت ها از تولید ناخالص داخلی. را مورد تاکید قرار داده و به معرفی زیر ساخت های لازم برای توسعه ابن شرکت ها می پردازد و انواع حمایت های قانونی در این عرصه را بر می شمرد. درگام بعدی بر مبنای سال1398 عملکرد آماری این شرکت ها را درابران در قالب جدول و نمودار تبیین می نماید
صنایع دانش بنیان که توسط نوآوری، فناوری و سرمایه فکری هدایت می شوند، اهمیت روزافزونی در اقتصاد جهانی پیدا کرده اند. این روند در بخش هایی مانند فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و انرژی های تجدیدپذیر مشهود است.که شرح تفضیلی آن در ذیل آمده است.
رشد بخش فناوری:
بخش فناوری، به طور ویژه، رشد قابل توجهی را تجربه کرده و به محرک اصلی توسعه اقتصادی در بسیاری از کشورها تبدیل شده است. شرکتهای فناوری پیشرو به مشارکتکنندگان آن در تولید ناخالص داخلی و جهانی تبدیل شدهاند.
سرمایه گذاری تحقیق و توسعه:
کشورها و شرکتهایی که سرمایهگذاری زیادی در تحقیق و توسعه (R&D) انجام میدهند، اغلب در صنایع دانش بنیان رشد میکنند. سرمایهگذاریهای تحقیق و توسعه به پیشرفتهای فناوری و نوآوری کمک میکند و توسعه محصولات و خدمات مبتنی بر دانش را تقویت میکند.
تحول دیجیتال:
تحول دیجیتال در حال انجام در صنایع مختلف، از جمله مالی، مراقبت های بهداشتی و تولید، نشان دهنده گسترش نفوذ فناوری های مبتنی بر دانش بر بخش های سنتی است.
استارت آپ ها و مراکز نوآوری:
گسترش استارت آپ ها و مراکز نوآوری در سراسر جهان نشان دهنده رشد کارآفرینی مبتنی بر دانش است. این نهادها اغلب بر فناوریها و راهحلهای مخرب تمرکز میکنند که به پویایی اقتصادی کمک میکنند.
شاخص جهانی نوآوری (GII) گزارشی سالانه است که قابلیتها و عملکرد نوآوری کشورهای جهان را ارزیابی میکند. در حالی که به طور خاص سهم تولید ناخالص داخلی شرکت های دانش بنیان را اندازه گیری نمی کند، بینش هایی را در مورد چشم انداز نوآوری در سطح جهانی بر اساس واریانس های منطقه ای ارائه می دهد.
سهم شرکت های دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی می تواند بسته به منطقه و کشور به طور قابل توجهی متفاوت باشد. اقتصادهای توسعهیافته با بخشهای فناوری قوی اغلب سهم بیشتری از تولید ناخالص داخلی دارند که به صنایع دانشمحور نسبت داده میشود.
زیرساخت های کلیدی لازم برای عملکرد موفق شرکت های دانش بنیان عبارتند از:
مراکز تحقیق و توسعه:
مراکز تحقیق و توسعه اختصاصی نقش مهمی در تسهیل تحقیقات علمی، آزمایش و توسعه فناوری های جدید ایفا می کنند. این مراکز فضا و منابع را برای پروژه های نوآورانه فراهم می کنند.
پارک های فناوری :
پارکهای فناوری و انکوباتورها محیطی مشارکتی را برای استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان فراهم میکنند. آنها فضاهای اداری مشترک، فرصت های شبکه، و دسترسی به مشاوره، بودجه و سایر منابع را فراهم می کنند.
آزمایشگاه ها و امکانات تست:
آزمایشگاهها و امکانات آزمایشی مجهز برای شرکتهای دانش بنیان، بهویژه شرکتهایی که در زمینههایی مانند بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و تولید پیشرفته فعالیت دارند، ضروری است. این امکانات از آزمایش و آزمایش محصول پشتیبانی می کند.
امکانات محاسباتی با عملکرد بالا:
شرکت های دانش بنیان اغلب به قدرت محاسباتی قابل توجهی برای تجزیه و تحلیل دادهها، شبیه سازی ها و سایر وظایف محاسباتی نیاز دارند. امکانات محاسباتی با کارایی بالا این شرکت ها را قادر می سازد تا داده های پیچیده را به طور موثر پردازش کنند.
مراکز و خوشههای نوآوری:
مراکز و خوشههای نوآوری، نهادهای مختلف، از جمله مشاغل، مؤسسات تحقیقاتی و سازمانهای دولتی را گرد هم میآورند تا همکاری و تبادل دانش را تشویق کنند. این ها، هاب های اکوسیستمی را ایجاد میکنند که منجر به نوآوری میشود.
دسترسی به منابع مالی و سرمایه ریسک پذبر:
دسترسی به منابع مالی برای شرکتهای دانش بنیان برای حمایت از تلاشهای تحقیق و توسعه و مقیاسبندی فعالیتهایشان حیاتی است. یک اکوسیستم با شرکت های سرمایهگذاری، ریسکپذیر و برنامههای تامین مالی دولتی ضروری است.
خدمات پشتیبانی مالکیت معنوی:
شرکت های دانش بنیان به شدت به مالکیت معنوی متکی هستند. دسترسی به خدمات حقوقی، دفاتر ثبت اختراع و کارشناسان حقوق مالکیت معنوی به محافظت و استفاده از نوآوری های شرکت کمک می کند.
دفاتر انتقال فناوری:
دفاتر انتقال فناوری انتقال نتایج تحقیقات را از مؤسسات دانشگاهی به بخش تجاری تسهیل می کنند. آنها به شرکت های دانش بنیان کمک می کنند تا به نوآوری های توسعه یافته در دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی دست یابند.
فضاهای کاری مشترک:
فضاهای کاری مشترک، فرهنگ همکاری و اشتراک ایده را تقویت می کند. این فضاها می توانند فیزیکی یا مجازی باشند و بستری را برای همکاری متخصصان رشتههای مختلف فراهم کنند.
دسترسی به استعدادهای ماهر:
زیرساختی که از در دسترس بودن نیروی کار ماهر شامل دانشمندان، مهندسان و متخصصان در حوزههای مختلف پشتیبانی میکند، برای شرکتهای دانش بنیان بسیار مهم است. این شامل همکاری با موسسات آموزشی و ابتکارات برای توسعه مهارت ها است.
انجمن های شبکه و صنعت:
فرصتهای شبکهسازی از طریق انجمنهای صنعتی، کنفرانسها و رویدادها، شرکتهای دانش بنیان را قادر میسازد تا با همتایان، همکاران بالقوه و سرمایهگذاران ارتباط برقرار کنند.
زیرساخت قوی فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT)
زیرساخت قابل اعتماد ICT برای شرکت های دانش بنیان اساسی است که از ارتباطات، ذخیره سازی داده ها و دسترسی به منابع آنلاین پشتیبانی می کند.
چارچوب قانونی:
یک چارچوب نظارتی شفاف و حمایتی برای شرکت های دانش بنیان ضروری است. مقررات روشن در مورد مالکیت معنوی، حریم خصوصی داده ها، و انطباق با صنعت به یک محیط تجاری مطلوب کمک می کند.
سیاست های حمایتی دولت:
سیاستهای دولتی که نوآوری را تشویق میکنند، مشوقهای مالیاتی برای فعالیتهای تحقیق و توسعه ارائه میکنند و از رشد صنایع دانش بنیان حمایت میکنند، به یک محیط تجاری مساعد کمک میکنند.
پشتیبانی از دسترسی به بازار و تجاری سازی:
زیرساختی که دسترسی به بازار و تجاری سازی محصولات و خدمات توسعه یافته توسط شرکت های دانش بنیان را تسهیل می کند، از جمله کانال های توزیع و پشتیبانی تحقیقات بازار، برای موفقیت کسب و کار بسیار مهم است.
اکوسیستم جامعی که این زیرساختها را ترکیب میکند، ابزار و پشتیبانی لازم را برای شرکتهای دانش بنیان برای شکوفایی در صنایع مربوطه خود فراهم میکند. همکاری بین دولت، صنعت، دانشگاه و بخش خصوصی اغلب برای ایجاد و حفظ این زیرساختها کلیدی است
.
قوانین و مقررات حمایت از شرکت های دانش بنیان از کشوری به کشور دیگر به طور قابل توجهی متفاوت است و اغلب بر اساس زمینه های اقتصادی، قانونی و سیاسی هر حوزه قضایی شکل می گیرد. با این حال، برخی از گرایشها و حوزههای تمرکز مشترک وجود دارد که بسیاری از کشورها برای تقویت رشد صنایع دانش بنیان به آنها توجه میکنند. در اینجا جنبههای کلیدی که اغلب توسط قوانین و مقررات پوشش داده میشوند عبارتند از:
قوانین مالکیت فکری:
حفاظت از مالکیت معنوی (IP) برای شرکت های دانش بنیان بسیار مهم است. قوانین مربوط به اختراعات، علائم تجاری، کپی رایت و اسرار تجاری، چارچوب های قانونی را برای محافظت از نوآوری ها و خلاقیت های این شرکت ها فراهم می کند.
قوانین انتقال فناوری و صدور مجوز:
قوانین ممکن است به قراردادهای انتقال فناوری و مجوز برای تسهیل تبادل دانش و فناوری بین واحدها بپردازد. این می تواند همکاری و تجاری سازی نوآوری ها را تشویق کند.
مشوق های مالیاتی تحقیق و توسعه(R&D):
بسیاری از کشورها برای تشویق شرکت ها به سرمایه گذاری در فعالیت های تحقیق و توسعه، مشوق ها و اعتبارات مالیاتی ارائه می کنند. هدف این مشوق ها تحریک نوآوری و توسعه فناوری های جدید است.
قوانین تامین مالی راه اندازی و نوآور:
قوانین حمایت از شرکت های دانش بنیان اغلب شامل مقرراتی برای تامین مالی استارت آپ ها و پروژه های نوآورانه می شود. این ممکن است شامل کمک های مالی دولتی، حمایت از سرمایه ریسک پذیر یا مشوق های مالیاتی برای سرمایه گذاران در بخش های با رشد بالا باشد.
قوانین حفاظت از داده ها و حریم خصوصی:
از آنجایی که شرکت های دانش بنیان اغلب با حجم زیادی از داده ها سر و کار دارند، قوانین مربوط به حفاظت از داده ها و حریم خصوصی ضروری است. مقرراتی مانند مقررات عمومی حفاظت از داده ها (GDPR) در اتحادیه اروپا استانداردهایی را برای مدیریت داده های شخصی تعیین می کند.
قوانین رقابت:
رقابت منصفانه برای رشد صنایع دانش بنیان بسیار مهم است. قوانین ضد انحصار و رقابت تضمین می کنند که بازارها همچنان رقابتی هستند و از اقدامات ضد رقابتی که می تواند نوآوری را خفه کند، جلوگیری می کند.
جعبه های شنی نظارتی:
برخی از حوزههای قضایی، جعبههای شنی نظارتی ایجاد میکنند و به استارتآپهای مبتنی بر دانش اجازه میدهند تا محصولات و خدمات خود را در یک محیط کنترلشده با مقررات آرامتر آزمایش کنند. این امر ضمن حمایت از مصرف کنندگان و ذینفعان، نوآوری را ترویج می کند.
قوانین حاکمیت شرکتی:
قوانین مربوط به حاکمیت شرکتی ممکن است به گونه ای تنظیم شوند که ویژگی های منحصر به فرد شرکت های دانش بنیان را در خود جای دهند. این شامل مقررات مربوط به حقوق سهامداران، ساختار هیئت مدیره و شفافیت است.
قوانین زیرساخت دیجیتال:
قوانین حمایت کننده از زیرساخت های دیجیتال، مانند دسترسی باند پهن و شبکه های ارتباطی، برای شرکت های دانش بنیان که اغلب بر فناوری های پیشرفته و اتصال متکی هستند، حیاتی است.
قوانین مهاجرت برای جذب استعدادها:
کشورها ممکن است سیاست های مهاجرتی داشته باشند که متخصصان و محققان ماهر را جذب کند. اطمینان از یک سیستم مهاجرتی منعطف و کارآمد می تواند به شرکت های دانش بنیان کمک کند تا به استعدادهای جهانی دسترسی پیدا کنند.
استانداردهای فناوری و قوانین قابلیت همکاری:
استانداردها و مقررات قابلیت همکاری تضمین می کند که فناوری های توسعه یافته توسط شرکت های مختلف می توانند به طور یکپارچه با هم کار کنند. این امر باعث تقویت همکاری و نوآوری در سراسر صنعت می شود.
مقررات زیست محیطی و پایداری:
به طور فزاینده ای، قوانین ترویج پایداری زیست محیطی و مسئولیت اجتماعی شرکت ها بر صنایع مبتنی بر دانش تأثیر می گذارد. انطباق با استانداردهای زیست محیطی ممکن است برای فناوری ها و شیوه های خاصی مورد نیاز باشد.
قوانین آموزش و توسعه مهارتها:
قانون حمایت از آموزش و ابتکارات توسعه مهارت برای ایجاد نیروی کار مجهز به دانش و مهارت های مورد نیاز صنایع دانش بنیان ضروری است.
قوانین کنترل صادرات:
شرکت های دانش بنیان که با فناوری های پیشرفته سروکار دارند ممکن است برای جلوگیری از انتقال غیرمجاز فناوری های حساس به سایر کشورها مشمول قوانین کنترل صادرات شوند.
توجه به این نکته مهم است که چارچوب قانونی حمایت از شرکت های دانش بنیان پویا است و در طول زمان با تغییر چشم اندازهای فناوری و کسب و کار، تکامل می یابد. شرکت هایی که در این فضا فعالیت می کنند باید در مورد مقررات محلی و بین المللی برای اطمینان از انطباق و استفاده از فرصت های موجود مطلع باشند. مشاوره با متخصصان حقوقی با تخصص در فناوری و نوآوری می تواند راهنمایی های ارزشمندی را ارائه دهد.
ایران برای ارتقای صنایع دانش بنیان و نوآوری تلاش کرده است. و پارکهای فناوری، مراکز تحقیقاتی و طرحهایی را برای حمایت از رشد شرکتهای دانشبنیان در بخشهای مختلف از جمله بیوتکنولوژی، فناوری اطلاعات و تولید پیشرفته ایجاد کرده است.
در این راستا دولت ایران سیاستها و ابتکاراتی را برای تشویق تحقیق و توسعه، انتقال فناوری و تأسیس استارتآپها در بخش دانشبنیان با هدف ارتقای توان علمی و فناوری کشور ارائه کرده است. این در حالی است که با وجود پیشرفتهای مثبت، بخش دانشبنیان در ایران با چالشهایی از جمله تحریمهای اقتصادی، محدودیتهای مالی و نیاز به بهبود زیرساختهای بیشتر مواجه است. این چالشها ممکن است بر عملکرد کلی این بخش تأثیر بگذارد.
آخرین عملکرد شرکت های دانش بنیان بر مبنای سال 1398که در گزارش زیست بوم فناوری ارایه شده است. که آمار برخی از آن ها در جداول بشرح ذیل آمده است :
جدول ذیل اقدامات حمابتی سباستگذاران را از شرکت ها ی دانش بنیان ادر قالب قوانین ، دستور العملها ، ساز و کارها و…در حوزه های مختلف اعم از مالیات ، گمرک، تسهیلات اعطایی و… نشان می دهد.
111 برنامه حمایتی از شرکتهای دانش بنیان و نحوه استفاده از آنها :
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | |
حمایتهای مالیاتی | |||
شرکت پیش از پایان هر سال مالی در تاریخ اعلام شده از طرف دبیرخانه کارگروه به کارپوشه خود در سامانه reg.daneshbonyan.ir مراجعه و اطلاعات خود را بهروزرسانی و به همراه تعهدنامه مربوطه ارسال مینماید. پرونده شرکت بعد از ارزیابی به سازمان امور مالیاتی ارسال میشود. |
شرکتهای دانش بنیان در خصوص درآمد ناشی از فروش کالاها و خدمات دانش بنیان خود، مشمول معافیت مالیاتی هستند. |
معافیتهای مالیاتی ماده (3) قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان |
1 |
صدور مجوز توسط مدیریت پارک علم و فناوری |
واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی مستقر در پارکهای علم و فناوری (بدون نیاز به تایید دبیرخانه کارگروه) مطابق مجوز مدیریت پارک علم و فناوری از معافیت مالیات بر درآمد برخوردار میشوند. | معافیت مالیاتی ماده (9)
قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان در خصوص واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی مستقر در پارکهای علم و فناوری |
2 |
مراجعه به مدیریت پارک علم و فناوری و ارسال اسامی کارکنان با تایید مدیریت پارک به اداره امور مالیاتی منطقه | حقوق کارکنان شاغل در واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی مستقر در پارک علم و فناوری، از تاریخ صدور مجوز توسط رئیس پارک با تعامل اداره کل مالیاتی ذیربط مشمول این معافیت است.(بخشنامه مورخ (99/12/11 | معافیت مالیات بر حقوق کارکنان فعال در واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی مستقر در پارکهای علم و فناوری |
3 |
مراجعه به سامانه Bizservices.ir و ثبت درخواست مشاوره بهصورت رایگان. |
مشاوره رایگان درزمینه امور مالی و حسابداری:
• معرفی انواع نظامهای مالیاتی، نرخها و آییننامه های مرتبط • مشاوره تهیه صورتهای مالی • مشاوره تنظیم اظهارنامه مالیاتی • مشاوره حل اختلاف با ممیزان مالیاتی |
مشاوره مالیاتی و حسابداری |
9 |
مراجعه به سامانه Bizservices.ir و ثبت درخواست مشاوره به صورت رایگان | تنظیم لایحه دفاعیه و بررسی اسناد شرکت حضور در جلسات هیاتهای حل اختلافبهعنوان نماینده شرکت | مشاوره حضور در هیاتهای حل اختلافو تجدیدنظر مالیاتی |
5 |
استقرار شرکتها | |||
مراجعه به بخش جواز تاسیس و پروانه بهرهبرداری در سامانه Daneshbonyan.ir و ارسال تقاضا از طریق کارپوشه. شرکتهای مجاز توسط دبیرخانه کارگروه به سازمانهای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و حفاظت محیط زیست استان مربوطه معرفی میشوند. | شرکتهای دانش بنیان فعال در مکانهای مجاز (از حیث رده بندی زیست محیطی)در شهرهای دارای محدودیت استقرار، با معرفی دبیرخانه کارگروه به وزارت مربوطه (صنعت، معدن تجارت یا جهاد کشاورزی) جواز تاسیس و پروانه بهره برداری دریافت میکنند. |
دریافت جواز تاسیس و پروانه بهره برداری در محدوده شهرهای بزرگ دارای محدودیت استقرار |
1 |
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | |
مراجعه به بخش استقرار در کاربری مسکونی شهر تهران در سامانه Daneshbonyan.ir و ارسال تقاضا از طریق کارپوشه. پس از ارزیابی از سوی دبیرخانه کارگروه، شرکت به شهرداری منطقه معرفی میشود. | طبق تفاهمنامه معاونت علمی و فناوری و شهرداری تهران، شرکتهای دانش بنیان میتوانند دفاتر خود را در اماکن مسکونی واقع در پهنههای کار و فعالیت و مختلط پهنه های S,Mمستقر نمایند. | امکان استقرار دفاتر شرکتهای دانش بنیان در کاربریهای مسکونی تهران با حمایت شهرداری |
7 |
حمایتهای گمرکی | |||
شرکتها به بخش معافیت گمرکی سامانه daneshbonyan.ir مراجعه و تقاضای خود را به customs@daneshbonyan.irارسال نمایند. پس از بررسی توسط دبیرخانه و تطابق با پروانه گمرکی، تاییدیه به گمرک ارسال میشود. | شرکتهای دانش بنیان برای واردات مرتبط با فعالیتهای دانش بنیان شامل موارد زیر، میتوانند از این معافیت استفاده نمایند:
• ماشینآلات خط تولید در راستای تولید کالاهای دانش بنیان • تجهیزات آزمایشگاهی، تست و کنترل کیفیت • کالاها و قطعات برای ساخت محصولات دانش بنیان تا حد نمونه اولیه •کالا باهدف مهندسی معکوس |
معافیت از حقوق گمرکی، عوارض و سود بازرگانی |
8 |
شرکت تقاضای مکتوب خود را به دبیرخانه کارگروه ارائه میکند. پس از بررسی، تاییدیه به گمرک ارسال میشود. | شرکتهای دانش بنیان میتوانند از اجازه ورود موقت برای مواد اولیه و کالاهای مورد مصرف در تولید، تکمیل، آمادهسازی و بستهبندی کانالهای دانش بنیان صادراتی استفاده نمایند. |
ورود موقت |
9 |
شرکت تقاضای مکتوب خود را به دبیرخانه کارگروه و گمرک ارائه نموده و پس از انجام استعلامات لازم، در زمره فعالان مجاز اقتصادی قرار میگیرد. | شرکتهای بزرگ دانش بنیان که دارای تعاملات گمرکی قابل توجه باشند، به عنوان فعال مجاز اقتصادی به گمرک معرفی میشوند تا پس از انجام استعلامات لازم، از مزیتهای مربوطه استفاده کنند. شرکتهای دانش بنیان با معرفی معاونت و تایید گمرک، بهعنوان فعال مجاز اقتصادی تایید میشوند. | فعالان مجاز اقتصادی )OEA |
11 |
مراجعه به سامانه Bizservices.ir و ثبت درخواست مشاوره به صورت رایگان |
خدمات رایگان مشاوره صادرات، واردات و ترخیص کالا از قبیل:
• نحوه دریافت معافیت عوارض، حقوق گمرکی و سود بازرگانی شرکتهای دانش بنیان • نحوه اخذ کارت بازرگانی و مجوزهای الزم برای واردات و صادرات • فرایند انجام واردات و چگونگی تکمیل اظهارنامه یا پروانه گمرکی کالاهای وارداتی • استفاده از پنجره واحد تجارت فرامرزی |
مشاوره امور گمرکی |
11 |
ارسال تقاضا به |
تشریفات گمرکی نظیر هدایت کالا در مسیر سبز گمرکی، تعیین ماهیت کالا، ترخیص کالا با کارت بازرگانی موقت و ترخیص پته گمرکی برای شرکتهای دانش بنیان تسهیل شده است. |
تسهیل در انجام تشریفات گمرکی |
12 |
ثبت نام در سامانه Wms.ir |
بر اساس تفاهم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و گمرک جمهوری اسلامی ایران، شرکتهای دانش بنیان میتوانند از پرداخت مالیات 9 درصد علی الحساب بر واردات معاف خواهند بود. | معافیت مالیات 9درصد علیالحساب بر واردات |
13 |
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | |
تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی | |||
شرکتهای متقاضی برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات به سامانه صندوق نوآوری و شکوفایی nsfund.ir مراجعه نمایند. |
ثبت اختراع |
تسهیلات |
19 |
نمونه سازی | 15 | ||
تجاری سازی | 11 | ||
تامین سرمایه در گردش | 17 | ||
تجهیز کارگاه | 18 | ||
آماده سازی خط تولید | 19 | ||
طراحی صنعتی | 21 | ||
اجرای پروژه های دانش بنیان | 21 | ||
هزینه سرمایه ثابت | 22 | ||
کسب فناوری صنعتی | 23 | ||
ماشین آلات و تجهیزات | 29 | ||
تامین دفتر اداری | 25 | ||
تسهیلات به صندوقهای غیردولتی پژوهش و فناوری | 21 | ||
خرید سهام شرکتها و موسسات دانش بنیان | 27 | ||
شرکتهای متقاضی برای کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از این خدمات به سامانه صندوق نوآوری و شکوفاییnsfund.ir مراجعه نمایند. |
استصناع |
توسعه بازار |
28 |
لیزینگ | 29 | ||
خرید دین | 31 | ||
شرکت در مناقصه |
تسهیل دریافت ضمانتنامه از بانکها) ضمانتنامه( |
32 | |
پیشپرداخت | 33 | ||
حسن انجام کار | 39 | ||
پوشش کسر وثیقه | 35 | ||
تسهیلات ودیعه ضمانتنامه | 31 | ||
ریسک دانش فنی | 37 | ||
پرداخت بخشی از هزینه های صدور | 38 | ||
ضمانتنامه اعتباری | 39 | ||
تسهیل صدور ضمانتنامه | 91 | ||
مشارکت در طرحهای تجاریسازی شرکتها و موسسات دانش بنیان |
سرمایه گذاری |
91 | |
مشارکت در تاسیس و توسعه شرکتها و صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر | 92 | ||
یارانه سود تسهیلات بانکی |
کمک |
93 | |
کمک 21 % هزینه R&D کنسرسیومها | 99 | ||
کمک 51 % هزینه R&D کنسرسیومها | 95 |
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | |
شرکتهای متقاضی برای کسب اطالعات بیشتر و استفاده از این خدمات به سامانه صندوق نوآوری و شکوفاییNsfund.ir مراجعه نمایند. |
حمایت از پروژههای فناوری محور مهم استانی |
سایر |
91 |
حمایت از صادرات کالا و خدمات دانش بنیان و انتقال فناوری | 97 | ||
حمایت از انتقال فناوری | 98 | ||
تسهیلات به شرکتهای شتابدهنده | 99 | ||
حمایت از صادرات کالا و خدمات دانش بنیان | 51 | ||
حمایت از انتقال فناوری | 51 | ||
بیمه تامین اجتماعی | |||
مراجعه به سامانه Bizservices.ir و ثبت درخواست و بارگذاری مستندات در آن. |
بر اساس ماده 13 قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تأمین نیازهای کشور، سازمان تامین اجتماعی میتواند نسبت به بخشودگی جرایم خارج از اختیار کارفرمایان اقدام نماید. معاونت علمی و فناوری در صورت لزوم میتواند اقدام به معرفی شرکتهای دانش بنیان به شعبه مربوطه نماید. |
بخشودگی جرایم تأمین اجتماعی کارفرمایان خوش حساب |
52 |
ثبت درخواست در سامانه Bizservices.ir و بارگذاری مستندات و دریافت معرفینامه برای ارائه به شعبه مربوطه تامین اجتماعی | بر اساس تفاهم معاونت علمی و فناوری و سازمان تامین اجتماعی و بخشنامه 19/12 این سازمان، شرکتهای دانش بنیان برای قراردادهای مرتبط با فعالیت دانش بنیان خود، از معافیت اعمال ضریب حق بیمه قراردادها برخوردار بوده و تنها بازرسی از دفاتر قانونی آنها صورت میگیرد. |
عدم نیاز به اعمال ضریب پرداخت حق بیمه قراردادها |
53 |
مراجعه به صندوق بازنشستگی آینده ساز بر اساس تفاهمنامه شماره11/9529در 19 شهریور 1391 |
تمامی کارکنان شرکتهای دانش بنیان میتوانند برای پرداخت کسورات بیمه بازنشستگی از خدمات صندوق آیندهساز استفاده نمایند.
بر اساس تفاهم معاونت علمی و فناوری با این صندوق، تسهیلاتویژهای برای بیمه بازنشستگی و انتقال سوابق بیمههای کارکنان شرکتهای دانش بنیان فراهم شده است. |
تسهیل عضویت کارکنان شرکتهای دانش بنیان در صندوق بازنشستگی آیندهساز |
59 |
دریافت معرفینامه از معاونت علمی و فناوری از طریق سامانه Bizservices.ir و مراجعه به نمایندگیهای بیمه ایران در سراسر کشور | بر اساس تفاهم معاونت علمی و فناوری با شرکت بیمه ایران، بسته حمایتهای بیمههای با نرخها و تخفیفات ویژه شامل موارد زیر برای شرکتهای دانش بنیان و آزمایشگاههای عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی در نظر گرفته شده است:
-1 بیمههای آتشسوزی -2بیمههای مسئولیت (مسئولیت کالا، مسئولیت کارفرما و ..) -3بیمههای اشخاص(درمان تکمیلی) -9بیمههای مهندسی(تجهیزات الکترونیکی، شکست ماشین آلات و …) |
ارائه بسته ویژه حمایتی در حوزه بیمه های بازرگانی |
55 |
مراجعه به سامانه Bizservices.ir و ثبت درخواست مشاوره بهصورت رایگان | تنظیم الیحه دفاعیه و اسناد شرکت
حضور در جلسات هیاتهای حل اختلاف به عنوان نماینده شرکت |
مشاوره حضور در هیاتهای تشخیص مطالبات و تجدیدنظر تامین اجتماعی |
51 |
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | |
حمایت از ساخت داخل کانالی دانش بنیان | |||
شرکت به سامانه Iranlabexpo.ir مراجعه نموده و برای حضور در نمایشگاه تقاضا دهد. | سازندگان تجهیزات آزمایشگاهی حاضر در «نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران»، بر اساس عمق و میزان ساخت داخل و رتبه بندی شده و به محصولات آنها یارانه خرید اعطا میشود. |
نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران |
57 |
شرکت بر اساس مصوبه هیئت وزیران، به دستگاه اجرایی ذیربط مراجعه نماید. | بر اساس مصوبه هیئت وزیران، دستگاههای دولتی مجاز نیستند کالاهایی را که سازندگان داخلی تولید کردهاند از خارج کشور خریداری کنند. فهرست این کالاها در سامانه Daneshbonyan.ir در دسترس قرار دارد. | ممنوعیت خرید کالاهای خارجی دارای تولید داخلی |
58 |
مراجعه به بخشها و شرکتهای تابعه وزارت نفت. |
بر اساس شیوهنامه حمایت از تولید داخلی و شفافسازی معاملات مبالغی توسط وزیر نفت، الزام به دعوت از شرکتهای داخلی صاحب صالحیت، همسنگسازی قیمتها، یکسانسازی متن و شرایط قراردادها، شفافیت در برگزاری مناقصات و محاسبه ارز در مقایسه قیمتها و نیز در پرداختها مورد تاکید قرار گرفته است. |
تسهیل معاملات شرکتهای حوزه نفت، گاز و پتروشیمی |
59 |
ارسال درخواست شرکت به معاونت علمی و فناوری به همراه ارائه مستندات | در راستای حمایت از تولیدات باکیفیت دانشبنیان، معاونت علمیوفناوری در تعامل با مراجع ذی صلاح ازجمله کمیسیون ماده 1 آییننامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، از اصلاح تعرفههای گمرکی مرتبط پشتیبانی میکند. |
اصلاح تعرفه های گمرکی |
11 |
تسهیلات سربازی کارکنان شرکتهای دانش بنیان | |||
فرد متقاضی در سامانه Sina.bmn.ir ثبتنام نموده و پس از احراز امتیاز الزم، به بنیاد نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح معرفی میشود. |
افراد کلیدی فعال در شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و شرکتهای معرفیشده از سوی شتابدهندههای کسبوکار، صندوقهای پژوهش و فناوری و صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه، پس از انجام پروژه تحقیقاتی به سفارش یکی از بخشهای دولتی یا دفاعی، کارت پایان خدمت دریافت میکنند. |
پروژه جایگزین خدمت در دستگاههای دفاعی و دولتی برای افراد فعال در شرکتهای دانش بنیان و فناور |
11 |
فرد متقاضی در سامانه Sina.bmn.ir ثبتنام و پس از احراز امتیاز الزم، به بنیاد نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح معرفی میشود. یا در صورت فعالیت در
شرکتهای همکار دفاعی(عضو مرکزسمتا)به مرکز سمتا مراجعه نماید. |
افراد کلیدی فعال در شرکتهای همکار دفاعی (عضو مرکز سمتا)، میتوانند بر روی پروژه مرتبط در شرکت خود فعالیت و کارت پایان خدمت دریافت کنند. |
شرکتهای همکار دفاعی (عضو مرکز سمتا؛ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح) |
12 |
فرد متقاضی در سامانه Sina.bmn.ir ثبتنام و پس از احراز امتیاز الزم، به شرکت تخصیص خواهد یافت. | نخبگان فناور در صورت احراز شرایط و کسب امتیازهای الزم میتوانند به عنوان انجام خدمت نظاموظیفه، بهعنوان مامور (امریه) در طول مدت خدمت، در یکی از شرکتهای دانش بنیان فعالیت نمایند. |
امریه در شرکتهای دانش بنیان |
13 |
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | |
شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها | |||
تقاضای عضو هیات علمی فعال در تأسیس شرکت دانش بنیان در دبیرخانه کارگروه بررسیشده و تأییدیه الزام به مؤسسه آموزش عالی و پژوهشی ذیربط ارسال میشود. |
در مواد 1و 7 آییننامه ارتقای مرتبه اعضای هیات علمی موسسههای آموزش عالی، پژوهشی و فناوری دولتی و غیردولتی، امتیازات مرتبط با شرکتهای دانش بنیان ذکر شده است. |
امتیاز ارتقای مرتبه اعضای هیأت علمی |
19 |
موسسات آموزش عالی و پژوهشی تقاضای مکتوب خود را به دبیرخانه کارگروه ارائه نموده و پس از بررسی توسط دبیرخانه، تأییدیه الزم به آن مؤسسه ارسال میشود. |
بر اساس ماده 93 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت – مصوب 93/12/9، موسسات آموزش عالی و پژوهشی مجازند با ایجاد شرکتهای دانش بنیان که حداکثر %99 سهام آن متعلق به دانشگاهها و دیگر واحدهای دولتی و مابقی به هیات علمی و دانشجویان و سهامداران بخش خصوصی است، تحقیقات خود را تجاریسازی نمایند و مشمول قانون راجع به منع مداخله وزرا و نمایندگان مجلسین و کارمندان در معاملات دولتی و کشوری نیستند. |
مشارکت در تأسیس و اداره شرکتهای دانش بنیان توسط دانشگاهها و مستثناشدن از قانون منع مداخله |
15 |
عضو هیات علمی فعال در تأسیس شرکت دانش بنیان تقاضای مکتوب خود را به دبیرخانه کارگروه ارائه نموده و پس از بررسی توسط دبیرخانه، تأییدیه الزم به مؤسسه آموزش عالی و پژوهشی ذیربط ارسال میشود. | بر اساس ماده22 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت – مصوب 9/12/93، اعضای هیات علمی بااطالع مدیریت دانشگاه برای داشتن سهام یا سهم الشرکه و عضویت در هیئتمدیره شرکتهای دانش بنیان، مشمول قانون راجع به منع مداخله وزرا و نمایندگان مجلسین و کارمندان در
معاملات دولتی و کشوری نیستند. |
مجوز فعالیت اعضای هیات علمی در شرکتهای دانش بنیان و مستثنا شدن از قانون منع مداخله |
11 |
واگذاری اراضی شهرکهای صنعتی | |||
شرکت از سوی دبیرخانه کارگروه به شرکت شهرکهای صنعتی استان ذیربط معرفی میشود. | شرکتهای دانش بنیان از کاهش درصد پرداخت بخش نقدی قرارداد واگذاری حق بهرهبرداری از اراضی شهرکهای صنعتی و فناوری (بدون تغییردر مبلغ کل) برخوردار هستند. | کاهش پرداخت نقدی برای واگذاری اراضی شهرکهای صنعتی به شرکتهای دانش بنیان |
17 |
ترویج فعالیتهای دانش بنیان |
|||
مراجعه به سامانه Daneshbonyan.ir و ارسال درخواست به دبیرخانه کارگروه و معرفی شرکت از سوی دبیرخانه کارگروه به اداره کل بازرگانی صداوسیما. |
شرکتهای دانش بنیان برای تبلیغات صرفا کانالها و خدمات دانش بنیان در رسانههای ذیل صداوسیما (رادیو و تلویزیون سراسری، شبکههای استانی و…) از 211 درصد اضافه پخش تشویقی برخوردار هستند. |
امتیاز اضافه پخش تشویقی تخفیف در آگهیهای صداوسیما |
18 |
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | |
شرکتها درخواست خود را به دبیرخانه کارگروه ارسال نموده و از سوی مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری به رسانه ذیربط معرفی
میشوند. |
معاونت علمی و فناوری طی تعامل با صداوسیما و سایر رسانهها، تمهیدات الزم را برای ترویج فعالیتهای موفق و ممتاز شرکتها در رسانههای مختلف انجام میدهد. |
حمایت از ترویج فعالیت شرکتها در رسانهها |
19 |
توسعه بازار محصولات دانش بنیان | |||
شرکت به سامانه Techmart.ir مراجعه نماید. | ایجاد کارپوشه ویژه برای هر یک از شرکتهای دانشبنیان در سامانه فن بازار و معرفی محصولات آنها به متقاضیان و سرمایهگذاران با امکان تکمیل و بهروزرسانی کارپوشه |
معرفی عمومی محصولات دانش بنیان |
71 |
اطلاعرسانی در سامانههای معاونت علمی و فناوری و مراجعه به کارگزاران مربوطه |
برگزاری نشستهای بهره برداری از توان داخل برای دستگاهها و صنایع بزرگ دولتی و عمومی و معرفی محصولات باکیفیت دانش بنیان | نشستهای بهرهبرداری از توان داخل | 71 |
شناسایی نیازهای فناورانه صنایع بزرگ و استراتژیک و اعلام فراخوان به شرکتهای دانش بنیان و شناسایی بهترین راهکارهای ارائه شده از سوی شرکتهای دانش بنیان |
رفع نیازهای فناورانه صنایع بزرگ |
72 |
|
بازاریابی تخصصی برای سبد منتخب از محصولات دانشبنیان بر اساس حوزه کاربرد یا جغرافیا | بازاریابی تخصصی محصولات
دانش بنیان |
73 | |
معرفی محصولات B2C و دارای مشتری عام با همکاری فروشگاههای معتبر اینترنتی همچون دیجیکالا و بامیلو و… با شرایط ویژه | بازاریابی عمومی محصولات دانش بنیان | 79 |
استفاده از بودجه پژوهشی دستگاههای اجرایی | |||
شرکت به دستگاه اجرایی کارفرمای پروژههای پژوهشی مراجعه نماید و درصورت لزوم، از سوی دبیرخانه کارگروه به دستگاه اجرایی ذیربط معرفی میشود. |
بر اساس مصوبه هیات وزیران در تیرماه 1391، شرکتهای دانش بنیان همانند دانشگاهها و موسسات پژوهشی صالحیت انجام پروژه پژوهشی را دارند. |
استفاده از بودجه پژوهشی دستگاههای اجرایی |
75 |
حمایت از ورود شرکتها به بورس | |||
ارسال درخواست به معاونت علمی و فناوری پس از پذیرش در «بازار شرکتهای کوچک و متوسط فرابورس» |
معاونت علمی و فناوری بخشی از هزینههای ابتدایی پذیرش شرکتهای دانش بنیان که وارد بازار شرکتهای کوچک و متوسط فرابورس شوند را پرداخت مینماید. |
حمایت از ورود شرکتها به بورس |
71 |
بسته حمایتی از شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت | |||
شرکت برای استفاده از بسته حمایتی، به بخش ذیربط در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مراجعه نماید. | وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بسته حمایتی- سیاستی افزایش ارتباط دانشگاه با صنعت را در ابتدای سال 95 به زیرمجموعههای خود مبالغ نموده است. | بسته حمایتی از شرکتهای دانش بنیان حوزه سالمت |
77 |
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | |
گواهی کاربری نهایی برای کانال خرید برجام | |||
خریدار داخلی به سازمان توسعه تجارت Tpo.i ای دریافت گواهی کاربری نهایی Certificate User Endمراجعه نماید. در صورت لزوم از سوی دبیرخانه کارگروه معرفی میشود. |
با توجه به چالشهای ناشی از تحریمها برای واردات برخی کالاها در حوزه هستهای و یا کاربرد دوگانه، بر اساس فهرست Infcirc–Part2 ضمیمه 9برجام، کانال خرید ویژهای برای تأمین این اقالم فراهم شده است. |
اخذ گواهی کاربری نهایی اقالم با کاربری دوگانه تحریمی (کانال خرید برجام) |
78 |
تامین مالی و تسهیلات | |||
مراجعه شرکتهای دانش بنیان به بانکهای عامل همکار صندوق توسعه ملی و دریافت معرفینامه از معاونت علمی و فناوری. | بر اساس تفاهمهای صورت گرفته بین معاونت علمی و فناوری با صندوق توسعه ملی و مصوبات هیات امنای این صندوق، شرکتهای دانشبنیان مشمول چهار 9 واحد درصد تخفیف تسهیلات ریالی(همانند مناطق محروم) هستند. |
تسهیلات صندوق توسعه ملی |
79 |
شرکتهای دانش بنیان برای استفاده از این مزایا به بانکهای عامل استانها و یا کارگروه استانی تخصصی مدیریت و راهبری توسعه اشتغال پایدار مراجعه کنند. | بر اساس «بسته حمایت از توسعه اشتغال پایدار» مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در شهریور 1395، شرکتهای دانش بنیان از مزایای کاهش 5 واحد درصد سهم آورده و استفاده از 2 واحد درصد یارانه سود تسهیلات برای طرحهای دانش بنیان برخوردار شدند. |
یارانه سود تسهیلات و کاهش سهمآورده برای طرحهای دانش بنیان |
81 |
تامین نیروی انسانی کارآمد | |||
مراجعه به سامانه Naghshup.ir |
شرکتهای دانش بنیان میتوانند برای استفاده از خدمات تجاری سازی و توسعه کسب وکار با شرایط و تخفیفات ویژه که از سوی بخش خصوصی ارائه میشود به سامانه نقشاپ مراجعه نمایند. ارائهدهنگان خدمات نیز درصورتیکه شرایط ویژهای برای شرکتهای دانش بنیان در نظر بگیرند، میتوانند در این سامانه خدمات خود را معرفی نمایند. |
معرفی شرکتهای ارائهدهنده خدمات کسبوکار |
81 |
افراد استعداد برتر به سامانه بنیاد ملی نخبگان bmn.ir مراجعه نمایند. | افراد استعداد برتر تحت حمایت بنیاد ملی نخبگان در صورت انجام کارآموزی در شرکتهای دانش بنیان، حمایت مالی بلاعوض دریافت میکنند. | کارآموزی استعدادهای برتر در شرکتهای دانش بنیان |
82 |
دانشآموختگان برتر تحصیلات تکمیلی به سامانه بنیاد ملی نخبگانbmn.ir مراجعه نمایند. | بنیاد ملّی نخبگان تسهیلاتی را برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان در به کارگیری دانشآموختگان برتر تحصیلات تکمیلی که تحت حمایت این بنیاد هستند ارائه میکند. | تسهیلات اشتغال دانشآموختگان برتر
(طرح شهید تهرانیمقدم) |
83 |
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | ||
برنامه حمایت از صادرات و تبادل فناوری | ||||
مراجعه به سامانه Bizservices.ir یا Tesc.ir و ارائه درخواست |
%111 هزینه تا سقف21 ساعات در سال و حداکثر y1 میلیون ریال | منتورینگ جهت پیشبرد برنامه صادراتی طبق سرفصلهای آیین نامه |
منتورینگ و مشاوره صادرات |
8y |
%51 هزینهها تا سقف 51 میلیون ریال | چاپ کاتالوگ و بروشور، طراحی و ایجاد سایت و درج تبلیغ در رسانه های بینالمللی |
حمایت از ابزارهای تبلیغاتی و اطلاعرسانی |
85 | |
-داخلی %31 تا سقف 11 میلیون ریال-خارجی %51 تا سقف
51 میلیون ریال |
درج تبلیغات محصولات در یک وبسایت B2B یا B2C داخلی و یک سایت خارجی |
81 |
||
%51 بالعوض تا سقف 311 میلیون ریال |
خرید گزارش تحقیقات بازار بینالمللی و یا انجام تحقیقات بازار بینالمللی توسط یک شرکت خارجی و شرکتهای داخلی که دفتر منطقهای یا شریک خارجی دارند. |
تهیه گزارش تحقیقات بازار بینالمللی و یا طرح کسبوکار صادراتی |
87 |
|
%51 هزینهها تا سقف y11 میلیون ریال | اخذ گواهینامههای انطباق محصول و ثبت دارو (نظیر گواهی محصول اروپا CE،گواهی محصول روسیه GOST و سایر) |
اخذ گواهینامهها و مجوزهای بینالمللی و ثبت دارو |
88 |
|
%51 هزینهها تا سقف
111 میلیون ریال |
هزینههای تمدید | 89 | ||
%51 هزینهها سالیانه تا سقف211 میلیون ریال | هزینههای اجاره، ساخت غرفه و حملو نقل کانالی نمایشگاهی | حضور مستقل شرکتها در نمایشگاههای خارجی تخصصی |
91 |
|
%71 هزینهها |
هزینههای اجاره غرفه، غرفهسازی و حملونقل( شامل هزینههای زمین نمایشگاه، برق، تبلیغات اجباری، مالیات و سایر هزینههای الزامی ثبتنام) | پاویون ملی محصولات دانش بنیان ایران در نمایشگاههای خارجی |
91 |
|
%81 هزینه بلیت و %51 هزینه هتل یا %51 هزینه پکیج تا سقف y1 میلیون ریال برای یک
نفر از هر شرکت |
هیأتهای اعزامی |
حمایت از اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری |
92 |
|
%111 هزینه اقامت یا بلیت تا سقف 25 میلیون ریال برای هر نفر |
پذیرش هیأت در حاشیه رویدادهای داخلی |
93 |
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | ||
مراجعه به سامانه Bizservices.ir یا Tesc.ir و ارائه درخواست |
%5 ارزشصادرات تا سقف تا سقف 25 هزار دلار در سال اول | پس از صادرات موفق و ارسال مستندات مثبته صادرات از طریق واسطههای مورد تأیید معاونت | حمایت از واسطههای صادراتی در صورت صادرات محصول دانش بنیان |
9y |
%51 هزینهها تا سقف 31 میلیون ریال | بخشی از حقالزحمه دریافت خدمت از اعضای کانون مشاوران اعتباری و بانکی برای یکبار در سال |
تسهیل در فرایند تأمین مالی |
95 |
|
%71 هزینهها حداکثر دو مناقصه در سال تا سقف 111 میلیون ریال |
بخشی از هزینه خرید، تکمیل و ارسال اسناد مناقصه |
حمایت از حضور در مناقصات |
91 |
|
%51 هزینهها حداکثر دو مناقصه در سال تا سقف 211 میلیون ریال | بخشی از کارمزد صدور ضمانتنامه شرکت در مناقصه توسط بانکهای داخلی یا بینالمللی |
97 |
||
یکبار برای هر کشور تمدید برای کشور ثانی و ثالث بهشرط موفقیت کشور اول و رضایت کارگزار از شرکت دانش بنیان |
ارائه تسهیلات با نرخ 11 درصد تا سقف 211 میلیون تومان به واسطه صادراتی 2 سال تنفس و بازپرداخت 9 ماهه |
ایجاد نمایشگاه دائمی |
98 |
|
مشاوره مقدماتی: %111 هزینه مشاوره تا سقف 21 ساعت یا 31
میلیون ریال مشاوره جامع: %51 هزینه مشاوره تا سقف y1 ساعت یا 111 میلیون ریال |
مشاوره حقوقی مذاکرات قراردادها |
مشاوره قراردادهای تبادل فناوری |
99 |
|
مقدماتی: %71 تا سقف 111 میلیون ریال جامع: %51 تا سقف 311 میلیون ریال | خدمات تبادل فناوری شامل:
– تطابق و جذب فناوری – تأمین مالی انتقال فناوری – ارزشگذاری فناوری – منبع یابی فناوری – رصد فناوری |
خدمات تخصصی تبادل فناوری |
111 |
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | |||
برنامه جامع توسعه کسب وکار شرکتهای دانش بنیان | |||||
شرکت به سامانه labsnet.ir مراجعه نموده و درخواست خود را ثبت نمایند. | شرکتها میتوانند از تخفیف y1 درصدی در دریافت خدمات از شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی تا سقف 21 میلیون ریال در سال استفاده نمایند. | استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی |
101 |
||
حداکثر 2 جلسه مشاوره در هر ماه برای هر حوزه به صورت رایگان |
خدمات مشاوره کسبوکار در سرفصلهای:
– ارجاع کار و معاملات دولتی (مناقصات) – استراتژی و توسعه کسبوکار، بازاریابی و فروش – تامین مالی و سرمایهپذیری، حقوقی، گمرک و واردات – مالیاتی – مدیریت و ساختار سازمانی – منابع انسانی و آسیبشناسی – بیمه تامین اجتماعی، تحقیقات بازار – استقرار در مراکز رشد و پارکها – مشاوره استقرار در فضاهای صنعتی و نیمهصنعتیاستان تهران – مشاوره ورود به بورس و فرابورس – مشاوره قیمتگذاری محصول – طراحی صنعتی و بستهبندی محصولات |
ارائه مشاورههای کاربردی |
101 |
||
شرکت به سامانه Bizservices.ir مراجعه نموده و درخواست خود را ثبت نمایند. |
|||||
حداکثر 2 جلسه
مشاوره در هرماه به صورت رایگان |
مشاوره توسعه فنی محصول در حال حاضر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و در سرفصلهای:
نرمافزارهای سازمانی، نرمافزارهای خدمات، نرمافزارهای بانکی، کسبوکارهای آنلاین، پلتفرمهای توزیع محتوا، سامانه های هوشمند، خط و زبان فارسی، رایاانش ابری، ساااکوهای نرمافزاری، امنیت، بازیهای رایانه ای و شبیه سازها |
ارائه مشاورههای توسعه فنی محصول | 101 | ||
نشستهای پرسش و
پاسخ به صورت رایگان برگزار خواهد شد. |
درزمینه قوانین و مسائل پایهای کسب و کار نظیر بیمه تأمین اجتماعی، قانون کار، مالیات، گمرک، نقل و انتقال ارزی و… با حضور مسئولین سازمانهای مربوطه یا مشاوران معتبر برگزار میگردد. | نشستهای پرسش و پاسخ | |||
101 |
روش استفاده از حمایت | شرح مختصر حمایت | عنوان | ||
شرکت به سامانه
Bizservices.ir مراجعه نموده و درخواست خود را ثبت نمایند. |
ثبت پتنت و طرح صنعتی %91 هزینهها و علامت تجاری %51 هزینهها | معاونت علمی و فناوری کانون پتنت ضمن ارائه مشاوره درباره ثبت پتنت، علامت تجاری و طرح صنعتی، و بهرهگیری از وکال و کارگزاران معتبر،
بخشی از هزینههای ثبت آن را نیز پرداخت میکند. |
حمایت از ثبت پتنت، علامت تجاری و طرح صنعتی | 101 |
%71 هزینهها تا سقف 111 میلیون ریال | بخشی از هزینه تهیه گزارش تحقیقات بازار (داخل) برای محصولات دانش بنیان، به صورت کمک بالعوض پرداخت میشود. | تحقیقات بازار | 101 | |
%71 هزینهها تا سقف 151 میلیون ریال | بخشی از هزینه طراحی صنعتی و بستهبندی محصولات برای محصولات دانش بنیان، بهصورت کمک بالعوض پرداخت میشود. | طراحی صنعتی و بستهبندی محصوالت | 101 | |
%71 هزینهها تا سقف151 میلیون ریال | صدور بیمه بازرگانی توسط شرکت بیمه ایران | حمایتهای بیمه ای | 101 | |
شرکتها برای ثبت درخواست به Bizservices.ir و برای اطلاعات
بیشتر به Icannano.ir مراجعه نمایند. |
11 الی 31 درصدتخفیف برای
شرکتهای دانشبنیان بر اساس نوع شرکت و حجم خدمات دریافتی |
ICAN در دو زمینه شامل ارائه خدمات ساخت و تولید با استفاده از تجهیزات مستقر در این مرکز، و نیز همکاری فناورانه در قالب پایاننامه و فرصت صنعتی با قابلیت ارائه موضوع از جانب شرکت یا ICAN،آماده همکاری با شرکتهای دانشبنیان است. | ارائه خدمات ویژه مرکز صنعتی سازی
نانو فناوری کاربردی)ICAN |
100 |
ثبتنام سازنده و خریدار ماشین آلات در
Hitechmachine.ir سامانه |
تسهیلات تا سقف 71 درصد قیمتماشینآلات با بازپرداخت 2y ماهه و با نرخ 11 تا 18 درصد سالیانه | معاونت علمی و فناوری باهدف حمایت از تولید ماشینآلات پیشرفتهای که بهطور مستقیم در تولید محصولات نقش داشته و بیش از 71 درصد آن در داخل کشور ساخته شود، تسهیلات در قالب فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک، و جعاله ساخت ماشینآالت یا استصناع ارائه میدهد. | حمایت از توسعه بازار تجهیزات و ماشینآلات صنعتی پیشرفته ساخت داخل | 110 |