.
به گزارش شاتا ، مدیرکل دفتر بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اهمیت بررسی حوادث ناشی از کار از نظر انسانی، اجتماعی و اقتصادی افزود: اطلاع و ثبت حوادث و تنظیم آمار دقیق آن برای سازمانها از این نظر حائز اهمیت است که علل و عواملی را که با تصحیح وکنترل آنها میتوانند از تکرار حوادث مشابه پیشگیری نمود، مشخص کنند.
دکتر یاراحمدی با اشاره به لزوم آشنایی کارشناسان HSEE با شیوههای تجزیه و تحلیل حوادث تصریح نمود: پیش از این بسیاری از استانها ی کشور ، به دلیل فقدان کارشناس HSEE با مشکلات بسیاری روبرو بودند ، اما در حال حاضر اغلب استانها دارای ساختار سازمانی و کارشناسان HSEE متخصص هستند که تواتایی دارند با بررسی حوادث به تجزیه و تحلیل و ارزیابی وقایع بپردازند.
وی هدف کلی از بررسی حوادث شغلی را جستجوی راههای پیشگیری از وقوع حوادث شغلی مشابه و به حداقل رساندن حوادث و آسیبهای ناشی از آن بیان نمود.
مدیرکل دفتر بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان محورهای هر برنامه ایمنی اظهار داشت: بررسی حوادث شغلی رخ داده در محیط کار یکی از محورهای اصلی هر برنامه ایمنی است.و لذا تحقیق پیرامون حوادث شغلی یک مقوله علمی بوده و دارای روشهای استانداد میباشد. که این روشها باید در برنامه ایمنی محیط کار ذکر شده و در بررسی حوادث شغلی به طور عملی مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه این نشست آموزشی عنوان گردید، بار اقتصادی حوادث منجر به مرگ، جراحات و بیماریهای شغلی در کشورها بین 1.8 تا 6 درصد تولید ناخالص داخلی GDP آن کشور تخمین زده شده است .همچنین عنوان شد «سازمان بینالمللی کار» ILO تخمین زده به طور سالانه حدود 4 درصد از شاخص GDP (معادل 1.25تریلیون دلار) در دنیا صرف هزینههای حوادث و بیماریهای شغلی شده باشد.
لازم به ذکر است که هزینه های مستقیم و غیر مستقیم ناشی از حوادث صنعتی و تولیدی غیرقابل توجیه بوده و این روند در سالهای گذشته اگرچه رو به کاهش بوده ولی تا ایده ال و فرم های جهانی هنوز فاصله داریم که با مداخلات آموزشی و درس آموزیهای تخصصی می توان در ارتقاء فرهنگ HSEE در سطح کشور موثر باشیم.