…..
علیاصغر یوسفنژاد نماینده مردم ساری در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس پس از ارائه گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره مشکلات بخش صنعت در کشور در سخنانی اظهار داشت: توسعه نامتوازن استانها، بیتوجهی به بخش معادن نیمهکاره و نیمه کاره بودن پروژهها و عدم اولویتبندی آنها نیاز به سرمایه در گردش دارد.
وی با تاکید بر این که از شروع پروژههای جدید باید خودداری شود، تصریح کرد: واگذاری مسئولیتها به انجمنهای شناسنامهدار مانند نظام مهندسی و اتاقهای بازرگانی، تعاون و اصناف می تواند بخشی از مشکلات حوزه صنعت را مرتفع سازد.
نماینده مردم ساری در مجلس دهم خاطرنشان کرد: هدف مجلس، همکاری و رسیدن به راهکار است. در حقیقت صرف طرح عنوان مشکلات کارساز نیست، بنابراین با استفاده از ظرفیت مجلس و تشکیل کارگروهی برای تعیین اولویتها در مجلس ضروری است.
یوسف نژاد تصریح کرد: همکاری بین کمیسیونهای تخصصی با هدایت هیات رئیسه مجلس و کمک دستگاههای اجرایی مرتبط با مسئولیت وزیر صنعت، معدن و تجارت میتواند موثر واقع شود در حقیقت مجلس نقطه قوت و مسیر رونق بخشیدن به فعالیتهای تولیدکنندگان خواهد بود.
**مهم ترین مشکل ناشی از عملکرد بانک ها در کشور است
محمدمهدی برومندی نماینده مردم مرودشت در مجلس نیز پس از ارائه گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که در حوزه صنعت مسائل و مشکلات زیادی داریم، اظهار داشت: فقط مسئول این مشکلات را نباید وزارت صنعت بدانیم بلکه باید همه دستگاهها در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند و یک اراده ملی برای حل این مشکلات به وجود آید.
وی با یادآوری این که مهم ترین مشکل، ناشی از عملکرد بانک ها در کشور است، گفت: بالا بودن نرخ سود بانکی و عدم ارائه تنفس به تولیدکنندگان از جمله مشکلات امروز بخش صنعت در کشور است.
نماینده مردم ساری در مجلس در ادامه برنامه نعمت زاده را برای توسعه صنعتی کشور و ایجاد صنایع جدید در ایران جویا شد و یادآور شد: به جز 30 نماینده تهران، همه ما نمایندگان شهرستان ها هستیم، سؤالم این است که برنامه وزیر برای توسعه صنعتی در شهرستانها چیست؟ چرا باید بیکاری در شهرستان های ما به بالای 60 درصد برسد؟
برومندی تصریح کرد: امروز اگر به آمار وصولیهای مالیات نگاه کنید، متوجه میشوید که 75 درصد وصولیهای مالیات مربوط به تهران است. این نشاندهنده نبود واحدهای صنعتی و تولیدی در شهرستانها است.
نماینده مردم مرودشت در مجلس در ادامه سخنانش تأکید کرد: در اغلب شهرستانها حتی یک واحد کوچک تولیدی و صنعتی وجود ندارد. امروز همان واحدهای تولیدی قبلی هم تعطیل شدند و به رکود رسیدند. آیا میدانید کارخانه «آزمایش» که حتی محصولاتش را به خارج صادر میکرد، امروز تعطیل شده است؟ چرا باید چنین کارخانجاتی تعطیل شوند؟
وی ادامه داد: آقای وزیر! همانگونه که ما انتظار داریم دولت برنامهای برای توسعه صنعتی کشور داشته باشد، باید به فکر بیکاری جوانان هم باشیم. کشاورزان ما به عنوان مهمترین تولیدکنندگان چغندر، 2 سال است که پولشان را از واحدهای صنعتی دریافت نکردند، برای توسعه صنعتی در کشور نیازمند یک عزم ملی هستیم.
** حل نشدن نقل و انتقال های پول از مشکلات بخش صنعت کشور است
حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس پس از ارائه گزارش محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره مشکلات بخش صنعت کشور اظهار داشت: متأسفانه امروز کمبود نقدینگی در تولید در بسیاری از صنایع کشور دیده میشود.
وی ادامه داد: از آنجایی که تولیدکنندگان ما با مشکل گردش مالی مواجه هستند و در واقع گردش مالی ندارند، همین موضوع عامل اصلی رکود شده است.
موسوی لارگانی خاطر نشان کرد: نرخ بالای سودهای بانکی هم به رغم کاهش نرخ تورم، مشکلات دیگری را برای صنعتگران ایجاد کرده است. با وجود ممنوعیت هایی که در قانون برای عدم بنگاهداری بانک ها پیش بینی شد، اما این موضوع از سوی بانکها رعایت نمیشود.
وی افزود: حل نشدن نقل و انتقالات پول را از دیگر مشکلات امروز بخش صنعت کشور و پیش از این ادعا کردیم با تأیید برجام کارهای ارزشمندی در کشور صورت گرفته، اما هنوز هیچ نقل و انتقال پولی صورت نمیگیرد، صنتعگران ما نمی توانند حتی یک LC باز کنند، با این مشکل صنعتگران ما نمی توانند از رکود خارج شوند. دولت باید فکری در این زمینه بیندیشد.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس با بیان این که فشار سازمان های مالیاتی به صنعتگران و تولیدکنندگان نیز از دیگر مشکلات آنان است، اظهار داشت: دریافت 9درصد مالیات بر ارزش افزوده واقعا برای صنعتگران ما بسیار سنگین است. یکی از اقدامات دیگری که باعث شده صنعتگران ما را به خاک سیاه بنشاند این است که ارگانها، سازمانها، اداره برق، تأمین اجتماعی و یا سازمان های دیگر زمانی که قرار است بدهی صنعتگری را قسطی کنند، با سود 24 درصد این کار را انجام میدهند. باید پرسید با این شرایط صنعتگران ما چگونه قرار است از رکود خارج شوند.
موسوی لارگانی با بیان اینکه نرخ بالای قاچاق باعث شده صنعتگران ما به زمین بخورند، خاطرنشان کرد: دولت باید بر خودش حرام کند که مشابه کالای تولید داخلی از خارج وارد کشور نشود.