همایش بخش خصوصی دو کشور برگزار شد
حضور 100 شرکت ایتالیایی در تهران
سه شنبه 1395/2/28
.
.
همایش اقتصادی ایران و ایتالیا روز گذشته درهتل اسپیناس پالاس تهران برگزار شد. این همایش که قرار است به مدت دو روز به بررسی همکاریهای اقتصادی و فرصتهای سرمایه گذاری مشترک بپردازد به صورت مشترک از سوی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران و گروه Ambrosetti ایتالیا برگزار میشود.
سیده فاطمه مقیمی عضو اتاق بازرگانی در گفتوگو با «ایران» با بیان اینکه بیش از 100 شرکت ایتالیایی در این همایش دو روزه حضور پیدا کردهاند از رایزنی شرکتهای بخش خصوصی ایران با همتایان ایتالیایی خود برای انعقاد قراردادهای همکاری و سرمایهگذاری مشترک خبر داد. وی همچنین هدف برگزاری این نشست را جذب سرمایه گذاران ایتالیایی در اقتصاد ایران عنوان کرد و ابتکار این نشست را مربوط به بخشهای خصوصی اقتصادی دو کشور دانست.
والریو دمولی مدیرعامل گروه Ambrosetti ایتالیا در این نشست با اشاره به همکاری این مؤسسه با اتاق تهران برای شناساندن ظرفیتها وبنگاههای اقتصادی دو کشور ایران و ایتالیا افزود: از فرصت پیش آمده در این همکاری برای تقویت مناسبات اقتصادی دو طرف استفاده خواهیم کرد. دمولی با اعلام اینکه در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار بنگاه کوچک و متوسط در ایتالیا فعال هستند افزود: بخش عمدهای از این شرکتها و مؤسسات اقتصادی آماده هستند تا تکنولوزی و نوآوریهای خود را به ایران بیاورند. همچنین در این همایش عضو هیأت مدیره گروه Ambrosetti ایتالیا گفت: گروه Ambrosetti به دنبال آن است که از طریق برگزاری سمینارهای مختلف در ایران و ایتالیا رهبران و صاحبان کسب وکار هر دو کشور را به یکدیگر معرفی و آنها را برای ایجاد همکاریهای اقتصادی مشترک تشویق و ترغیب کند.
مجید تخت روانچی معاون اروپا و امریکای وزارت امور خارجه هم در این نشست گفت: دولت امریکا آنطور که باید و شاید به وظایف خود در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) عمل نکرده است و آنطور که لازم بوده بگوییم برجام به صورت موفقیتآمیز اجرا شده است، هنوز مشاهده نکردهایم.
به گزارش ایرنا، مجید تخت روانچی افزود: بر اساس برجام هر دو طرف تعهداتی داشتند؛ طرف ایرانی به تعهدات خود به طور کامل پایبند بوده که گزارشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی آن را تأیید میکند.
عضو تیم مذاکره کننده هستهای ایران با گروه 1+5 تأکید کرد: انتظار ما این است که طرف مقابل هم بهطور کامل به تعهدات خود عمل کند.
تخت روانچی افزود: تحریمها بر روی کاغذ برداشته شده اما در عمل هنوز آنطور که باید و شاید و آنطور که انتظار میرفت پیش نرفته است؛ هنوز آنچه در خود برجام به عنوان اجرای موفقیتآمیز برجام از آن یاد شده است به طور کامل ندیده ایم. معاون اروپا و امریکای وزارت امور خارجه گفت: یک مقدار محافظهکاری بانکهای بزرگ اروپایی هم مطرح است. وی ادامه داد: همه اینها دست به دست هم داده است تا آنگونه که باید در زمینه همکاریهای بانکی مشاهده شود، میسر نشود؛ اگرچه در طول چند هفته اخیر تحولات خوبی در این زمینه صورت گرفته است و امیدواریم این موضوع حل و به طور دقیق توافق برجام اجرایی شود.
مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران هم در این همایش گفت: توافق هستهای و برجام شرایطی فراهم آورد تا اقتصاد ایران پس از تحمل یک دوره طولانی دوری از نظام بینالمللی، بازهم به دل اقتصاد جهانی باز گردد و این حضور میتواند برای تمام کشورهای طرف همکاری ایران سودمند باشد. خوانساری گفت: سرمایهگذاری در ایران به معنای دسترسی صنایع و کالاهای ایتالیا به بازاری به وسعت 400 میلیون نفر است که به طور حتم چنین مزیتی برای اقتصاد ایتالیا نیز قابل اهمیت است و توجیه اقتصادی دارد. رئیس اتاق تهران گفت: ایتالیا بهعنوان یکی از چهار قدرت برتر اتحادیه اروپا و یکی از اعضای مهم گروه «جی هشت»، از نظر اقتصادی و صنعتی جایگاهی برجسته در سطح منطقه و دنیا دارد و این جایگاه موجب شده است این کشور در زمره مهمترین شرکای تجاری ایران در اتحادیه اروپا قرار گیرد.
خوانساری تصریح کرد: مقایسه حجم مبادلات تجاری ایران و ایتالیا با حجم 870 میلیارد دلاری مبادلات ایتالیا با جهان در سال 2015 نشانگر آن است که سهم ایران از مجموع تجارت ایتالیا صرفاً رقمی در حدود یک درصد است که ایران را بین کشورهای شریک تجاری ایتالیا در سال 2015، بهعنوان واردکننده از ایتالیا، در رتبه پنجاه و دوم و بهعنوان صادرکننده به ایتالیا در رتبه شصت و هشتم قرار داده است.