كارت ارزي با سقف 10 هزار دلار پرداخت نقدي صادر ميشود
گام اول اصلاح ساختار تقاضاي ارز
.
. سالانه بسياري از مسافران، زائران، تجار و دانشجويان كشور براي سياحت، زيارت و تجارت به ساير كشورهاي مختلف سفر ميكنند. يكي از مهمترين مشكلات اين دسته از افراد، تهيه، تامين و حمل ارز رايج كشور مقصد است. عدهيي نيز با محدوديت سقف 10 هزار دلاري ارز نقدي همراه مواجه هستند. در حالي كه از طريق كارت ارزي ميتوانند مبالغ بيشتري را به همراه خود به سفر برده و از دستگاههاي كارتخوان و خودپردازهاي كشورهاي مقصد مبالغ بيشتري پول نقد براي رفع نيازهاي خود برداشت كنند.
به گزارش «تعادل» در سالهاي اخير برخي بانكها و موسسات مالي از جمله شركت پككو به نيابت از يكي از بانكهاي خصوصي براي افزايش امنيت خاطر و رفاه مشتريان خود در سفرهاي خارجي، كارتهاي ارزي نقدي عضو شبكه ويزا را ارائه كرده است. اين كارتها داراي ماهيت نقدي و در سه كلاس الكترون، كلاسيك و طلايي صادر ميشود.
ويزا كارت الكترون بين حداقل 500 تا حداكثر 1000 دلار موجودي دارد و سقف برداشت روزانه آن از كارتخوان و خودپرداز 500 دلار است و براي استفاده در اينترنت غيرمجاز است.
ويزا كارت كلاسيك بين حداقل 1000 تا حداكثر 5 هزار دلار موجودي دارد و سقف برداشت روزانه آن 600 دلار از طريق خودپرداز و 2 هزار دلار از طريق كارتخوان و اينترنت است.
ويزا كارت طلايي نيز بين حداقل 5 تا حداكثر 10 هزار دلار موجودي دارد و سقف برداشت روزانه آن 2 هزار دلار از طريق خودپرداز و 4 هزار دلار از طريق كارتخوان و اينترنت است.
نكته حايز اهميت اين است كه كارت ارزي صادر شده از طريق اين بانك خصوصي به صورت دبيت DEBIT است يعني متقاضي بايد ارز مورد نظر خود را در روز افتتاح حساب در يكي از شعب ارزي بانك، خريداري و به صورت سپرده در حساب خود ذخيره كند.
مزيت اين نوع كارت ارزي كه در قالب «ويزا كارت» است اين است كه به نام خود شخص صادر ميشود و شخص بازكننده حساب ميتواند اين كارت را به همراه خود به سفر برده و ضمن امكان استفاده از 10 هزار دلار اسكناس نقدي، ميتواند تا سقف
10 هزار دلار در حساب كارت ارزي خود پول واريز و به همراه خود سفر رفته و از پول نقد و پول موجود در كارت استفاده كند و با محدوديت زيادي در همراه داشتن ارز مواجه نيست.
اما مشكل اين نوع كارت اين است كه تنها به صورت دبيت (نقدي) است و كرديت (اعتباري) نيست و امكان استفاده از خدمات كرديت يا اعتبار بانك براي خريد بيش از رقم واريز شده به حساب فراهم نيست و مشتري به اندازه پولي كه در كارت و حساب خود واريز كرده امكان برداشت دارد و بيش از آن نميتواند به صورت اعتبار بانك از حساب برداشت كند. يعني اگر 10 هزار دلار به حساب واريز كرده، بايد همان
10 هزار دلار را خرج كند و امكان استفاده بيشتر از اعتبار خود بانك را ندارد. زيرا مشكلات موجود در محاسبه نرخ ارز و تامين وثيقه 100 درصدي معادل رقم اعتبار مورد انتظار، باعث شده كه صدور ويزا كارت اعتباري يا كرديت فراهم نشود.
يكي از صاحبنظران كه بارها در سفر خارجي با مشكل نداشتن كارت ارزي ويزا يا هر نوع كارت ارزي ديگر مواجه شده در اين زمينه به «تعادل» گفت: وقتي به سفر خارجي ميرويد براي اجاره خودرو و خريدها و خدمات مختلف نياز به اين نوع كارتها داريد و چون كارت اعتباري و ويزا كارت نداريد، بايد شخص ديگري از فاميل يا دوستان شما كه در خارج كشور اقامت دارند، براي شما كارت ارائه دهند تا بتوانيد خودرو اجاره كنيد. در غير اين صورت بايد پول نقد همراهتان باشد كه نه تنها ديگر مرسوم نيست بلكه سختيهاي خاص خود را دارد.
وي افزود: اين نوع كارت ارزي كه بانك پارسيان يا بانكهاي ديگر ارائه ميدهند مزيتهاي خوبي براي مسافر دارد. اول اينكه هرجا لازم باشد ويزا كارت و كارت اعتباري ارائه دهند، قادرند كه از كارت خود استفاده كنند. همچنين علاوه بر پول نقدي كه همراه خود دارند و حداكثر 10هزار دلار است، امكان استفاده از موجودي ويزا كارت را دارند و ماموران گمرك و فرودگاههاي خارجي، بابت پول همراه شما كه موجودي حساب ويزا كارت است اشكالي را وارد نميدانند، زيرا قانون به آنها در مورد سقف پول نقد وارد شده به كشورهاي خارجي هشدار داده و در مورد موجودي حساب ويزا كارت مشكلي ندارند. در نتيجه براي مسافران ايراني ميتواند در بسياري از زمينهها گشايش ايجاد كند.
امكان صدور كارت ارزي اعتباري و استفاده در داخل كشور فراهم نيست
يكي از كارشناسان بانكي نيز در گفتوگو با «تعادل»، بااشاره به اين نكته كه امكان بازكردن كارت ارزي كرديت وجود ندارد، گفت: چون بحث منشا داخلي و خارجي ارز مطرح است و اينكه مشتري بايد وثيقه 100درصدي براي كارت ارزي كرديت ارائه دهد و از آنجا كه نرخ ارز يكسان نيست و مشخص نيست كه بانك بايد به چه نرخي ارز را بفروشد و زمان خريد و زمان دريافت ارز از ويزا كارت و تسويه حساب بانك و مشتري نيز مشخص نيست و نرخ آن هم متفاوت است، درنتيجه نرخ استفاده از ارز به صورت كرديت و اعتبار بانكي دقيقا مشخص نيست لذا اين مشكلات نرخ و يكسان نبودن نرخ ارز باعث شده كه عملا امكان ارائه كارت ارزي به صورت اعتباري يا كرديت وجود نداشته باشد اما امكان تهيه كارت ارزي دبيت يعني پرداخت كل مبلغ ارز موجود در كارت در زمان افتتاح حساب فراهم است.
وي افزود: در زمان صدور كارت بايد مبلغ 150دلار بابت صدور كارت پرداخت شود و حداقل 500دلار بايد موجودي داشته باشد. نكته ديگر اين است كه مشتري و صاحب حساب بايد يك ماه قبل از سفر خود به خارج كشور، حساب خود را شارژ كند تا هنگام حضور در كشور مقصد، امكان استفاده از موجودي حساب را داشته باشد، زيرا روند واريز ارز به حساب، حداقل به يك ماه زمان براي انتقال به حساب نياز دارد.
وي تصريح كرد: مشتريان بايد هر سال حساب خود را تمديد كنند و اين كارت براي مدت يكسال اعتبار دارد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا امكان استفاده از كارت ارزي در داخل كشور براي خريدهاي اينترنتي در بازار جهاني فراهم است يا خير؟ گفت: در حال حاضر بهدليل فراهم نشدن زيرساختهاي سوئيچ، اتصالها و پرداختهاي ارزي، امكان استفاده از ويزا كارت در داخل وجود دارد و بحث فناوري و تجهيزات مهمترين مشكل براي استفاده از ويزا كارت در داخل كشور است.
نحوه دريافت كارت
بانك صادركننده اين كارت ارزي اعلام كرده كه متقاضيان براي دريافت كارت ارزي يكي، دو ماه قبل از سفر خود بايد اقدام كنند و فرمهاي لازم را پر كنند.
مراجعه متقاضيان به شعب ارزي بانك و تقاضاي دريافت كارت ارزي، تكميل فرم فارسي درخواست صدور كارت ارزي و فرم فارسي قرارداد. تكميل فرم لاتين درخواست كارت (Application form) و فرم لاتين قرارداد (Contract Form) و ارائه مدارك مورد نياز شامل تصوير گذرنامه به همراه فيشهاي واريزي هزينههاي صدور، ابطال تمبر مالياتي و وثيقه ارزي براي صدور كارت لازم است.|
نحوه شارژ كارت
اين كار بايد از طريق مراجعه متقاضيان به شعب بانك و تقاضاي شارژ كارت ارزي انجام شود و با ارائه ارز موردنظر براي واريز به حساب ارزي شركت تجارت الكترونيك…، درخواست شارژ ارائه كنند.
شارژ كارتها براساس مبالغ فيش واريزي كارتها طي 72ساعت كاري صورت ميگيرد. توجه به اين نكته لازم است كه شارژ كارت تا سقف تعريف شده امكانپذير بوده بهطوريكه مجموع شارژها طي يك ماه ميلادي نبايد از سقف تعيين شده تجاوز نمايد.
هزينه آبونمان كارت كه توسط متقاضي پرداخت ميشود جهت ارائه خدمات كارت و هزينه صدور كارت بوده و مسترد نخواهد شد. به مبلغ وثيقه ارزي (كارتهاي اعتباري و نقدي) هيچگونه سودي تعلق نخواهد گرفت.
منبع: روزنامه تعادل
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام *
ایمیل *
وب سایت
Please enter an answer in digits: