پيگيري تمديد معافيت مالياتي تجديد ارزيابيها
مديرعامل فرابورس ايران با اشاره به افزايش سهم تامين مالي در بازار سرمايه ايران از توسعه ابزارهاي بدهي عنوان كرد: متوليان بازار دنبال حل و فصل احتساب ماليات ۲۵درصدي عملكرد در مصوبه جديد افزايش سرمايه در ارزيابي داراييها هستند.
امير هاموني در جمع خبرنگاران در خصوص مصوبه جديد هيات دولت در مورد افزايش سرمايه از محل مازاد تجديد ارزيابي داراييها و شايعه به تعويق افتادن اجراي اين مصوبه در سال جاري گفت: براساس مصوبه جديد، براي افزايش سرمايه از محل مازاد تجديد ارزيابي داراييها ماليات 25درصدي عملكرد نيز در نظر گرفته شده و اين در حالي است كه در پيش از آغاز سال جديد شركتها از اين ماليات معاف بودند، با اين همه متوليان بازار سرمايه براي حل و فصل موضوع تمديد ماليات در سال جاري و تمديد معافيت آن پيگيريهاي خود را ادامه ميدهند.
وي همچنين با اشاره به ارزش 6.3هزار ميليارد توماني معاملات اوراق با درآمد ثابت در سال گذشته از طريق فرابورس عنوان كرد: فرابورس ايران در حوزه صندوقهاي قابل معامله توانسته رتبه سوم را در ميان بورسهاي اسلامي پس از بورس استانبول و مصر به خود اختصاص دهد.
وي در مورد نوسان برخي شركتهاي ورشكسته در بازار پايه توافقي نيز گفت: بازار پايه توافقي براساس ديدگاه و پيشنهادات فعالان و 10كارگزار برتر اين بازار برنامهريزي شده و در آن از شركتهاي برخوردار از عملكرد شفاف گرفته تا شركتهايي كه تاكنون حتي مجمع عادي سالانه نيز برگزار نكردهاند، حضور دارند. در اين بازار حتي برخي شركتهايي وجود دارند كه با وجود به انحلال رسيدن و توقف فعاليت شركت، اما با توجه به داراييها و اموال شركت براساس ارزش جايگزيني از سوي معاملهگران قيمتگذاري ميشود. روند نوسان قيمت در اين بازار بسيار طبيعي و عقلايي است و تاكنون مساله خاصي در اين بازار به عنوان ناهنجاري وجود نداشته است.
جزئيات برنامه ورود ايرلاينها به فرابورس
همچنين مديرعامل فرابورس ايران از برنامهريزي براي حضور شركتهاي هواپيمايي و انجام برخي مذاكرات با برخي صنايع براي ورود به فرابورس ايران خبر داد. امير هاموني براي ورود شركتهاي هواپيمايي گفت: در حال حاضر با خلأ حضور برخي صنايع در بازار مواجهيم. بر اين اساس مذاكراتي را با برخي شركتهاي هواپيمايي و صنايع براي ورود به فرابورس ايران و پذيرش آنها انجام دادهايم.
نحوه حضور سهام عدالت در فرابورس
مديرعامل فرابورس درباره نحوه چگونگي حضور سهام عدالت در فرابورس گفت: پيش از اين مطرح شده بود كه سهام عدالت در فرابورس در قالب شركتهاي ETF باشد كه اجراي اين برنامه براساس تصميم دولت و مجلس خواهد بود. پرتفويهاي سهام عدالت ثروتي است كه ۵۲ميليون نفر صاحبان اصلي آن هستند، در خصوصيسازي نگاه ويژهيي به سهام عدالت شده و بهترين شركتهاي دولتي به پرتفوي سهام عدالت اختصاص يافته است. در حال حاضر ۷۰ الي ۸۰درصد پرتفوي اين نوع سهام بورسي است، بنابراين در بورس و فرابورس سهامشان قابل معامله است. هاموني در مورد روند خصوصيسازي و ورود شركتهاي اصل ۴۴ به فرابورس ايران گفت: فرآيند واگذاريهاي شركتهاي مربوط به اصل ۴۴ ادامه دارد بهطوري كه ۳۰۰ شركت كماكان در فهرست واگذاريهاي دولت قرار دارند و بالغ بر ۶۰هزار ميليارد تومان ارزش پايه رقابتي آنهاست كه ميتواند وارد بازار شود. وي ادامه داد: سهام اين شركتها براساس تصميم سازمان خصوصيسازي ميتواند به صورت عرضه بلوكي، مديريتي يا از طريق بازار سوم فرابورس يا به صورت مزايده و مذاكره و غيره واگذار شود، در هر حال اينكه چه بخشهايي از سهام اين شركتها وارد بازار سرمايه شود، بستگي به تصميم هيات واگذاري دارد. البته شرايط بازار در دو، سه سال اخير به گونهيي نبود كه استقبالي از سهام شركتهاي دولتي صورت بگيرد. در عين حال عرضه خردي توسط سازمان خصوصيسازي انجام نشد و عرضهها به صورت بلوكي بود.
سرمايهگذاران خارجي خريداران
پر و پا قرص اسناد خزانه اسلامي
هاموني به ارزشمند بودن اسناد خزانه اسلامي براي سهامداران خارجي اشاره كرد و گفت: با توجه به اينكه براي سهامداران خارجي دو عنصر بررسي و ضمانت در سرمايهگذاري از اهميت قابل توجهي برخوردار است، سرمايهگذاري در اسناد خزانه اسلامي و صندوقهاي سرمايهگذاري با درآمد ثابت كه دولت ضامن آن است، مورد استقبال قرار گرفته است. اين مقام مسوول درباره اهميت اسناد خزانه اسلامي به عنوان اوراقي مناسب براي پرداخت ديون دولت به پيمانكاران گفت: صكوك اجاره 500ميليارد تومان به همراه انتشار 10هزار ميليارد تومان اوراق اسناد خزانه اسلامي با سررسيد يكساله و 7500ميليارد تومان اوراق خزانه اسلامي با سررسيد بالاي يكسال از جمله مجموع اوراق منتشر شده سال جاري خواهد بود. وي در ادامه افزود: سرمايهگذاران خارجي براي بررسي سرمايهگذاري نياز به يك زمان 8 تا 9 ماهه دارند اما از آنجايي كه موسسات رتبهبندي جهاني اوراق منتشر شده توسط دولت جمهوري اسلامي ايران را داراي رتبه و اعتبار مناسب ارزيابي كردند، سرمايهگذاران خارجي به اوراق منتشر شده دولت اعتماد دارند و به راحتي به آن ورود كردهاند و هماكنون نزديك به 10ميليارد تومان از اين اوراق توسط سرمايهگذاران خارجي خريداري شده است.
سهم بورس در تامين مالي
اميرهاموني گفت: سهم 2درصدي بازار سرمايه در تامين مالي كشور بعد از گذشت 7 سال به 46 درصد رسيد. وي افزود: با توجه به اينكه طبق قانون معاملات ثانويه اوراق بدهي فقط از طريق بورس امكانپذير است و فرابورس نسبت به ساير بورسها، سهم حداكثري را در اين بازار دارد، سهم فرابورس از بازار بدهي روند افزايشي پيدا كرده است. وي با اشاره به تامين مالي دولت در بودجه سال جاري از طريق انتشار اوراق مشاركت و صكوك گفت: هدف دولت، انتشار 62هزار ميليارد تومان اوراق بدهي است كه سهم قابل توجهي از آن امسال وارد بازار صكوك كشور ميشود. هاموني به پذيريش 20شركت در سال 94 در فرابورس پرداخت و گفت: عرضه اوليه 15شركت و گشايش نماد 2 شركت در كنار ورود 11نماد در بازار پايه و پذيرش يك صندوق زمين و ساختمان به ارزش 95ميليارد تومان و پذيرش 100طرح صنعتي در بازار دارايي فكري از ديگر اقدامات فرابورس در سال 94 است كه مجموع اين اقدامات 17هزار ميليارد تومان به ارزش بازار فرابورس اضافه كرد كه اين ميزان معادل انتقال شركتهاي فرابورسي به بورس در سال 94 است.
وي درباره ارزش معاملات فرابورس گفت: ارزش معاملات فرابورس در سال 94 به 45هزار ميليارد تومان رسيده كه نسبت به دوره مشابه 36درصد افزايش پيدا كرده و همچنين حجم معاملات با رشد 60 درصدي به 83 ميليارد تومان رسيده است.
منبع:روزنامه تعادل
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه *
نام *
ایمیل *
وب سایت
Please enter an answer in digits: