دی 1404
ش ی د س چ پ ج
 1112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
« آذر    

عضویت در خبرنامه

به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






    logo transparentکارت بازرگانی، ابزاری برای کنترل یا مانع تجارت؟کارت بازرگانی، ابزاری برای کنترل یا مانع تجارت؟کارت بازرگانی، ابزاری برای کنترل یا مانع تجارت؟

    • خانه
    • اخبار
      • اخبار انجمن
      • اخبار صنایع
      • اخبار اقتصادی
      • اخبار مالی و مالیاتی
      • اخبار بازرگانی
      • اخبار تشکلها
      • اخبار نمایشگاه ها
      • گردهمایی و همایشها
      • سایر اخبار
    • انتشارات
      • مجله کارآفرین
      • گزیده مطالب کارآفرین
      • خبرنامه صنعت و مطبوعات
      • معرفی کتاب
      • کتابخانه انجمن
      • تعرفه آگهی در رسانه های انجمن
    • پژوهش ها
      • فهرست گزارشها
      • گزارش های کارشناسی
      • اظهار نظرها
      • پروژه های مطالعاتی
    • مکاتبات
    • قوانین
      • قوانین
      • مقررات
      • طرح ها و لوایح
      • سامانه ملی قوانین و مقررات (dotic.ir)
    • درباره ما
      • آشنایی با انجمن مدیران صنایع
      • اعضا هیئت مدیره
      • فرم عضویت
      • اعضای انجمن
      • شعب انجمن
      • آشنایی با اعضای جدید
      • درباره ما
      • لینک های مفید
    • تماس با ما
    عضویت
    ✕

    کارت بازرگانی، ابزاری برای کنترل یا مانع تجارت؟

    28 مهر 1404

    لاهوتی پاسخ داد

    کارت بازرگانی در ایران که قرار بود مسیر تجارت را تسهیل کند، حالا به ابزاری برای وصول مطالبات دولت و کنترل فعالان اقتصادی تبدیل شده است. به گفته لاهوتی، نبود زیرساخت‌های بانکی و نظام شفاف مالیاتی باعث شده این کارت همچنان محل سوءاستفاده باشد، در حالی‌که بسیاری از کشورها از سازوکارهای بین‌المللی برای شناسایی فعالان اقتصادی استفاده می‌کنند.

    محمد لاهوتی – رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیر نفتی اتاق بازرگانی ایران – در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه «کارت بازرگانی در کشورهای دیگر وجود ندارد و ابزار اصلی شناسایی فعالان اقتصادی از مسیرهای دیگر تعریف می‌شود»، گفت: ما جزو معدود کشورهایی هستیم که برای تجارت خارجی نیاز به کارت بازرگانی داریم، در حالی که در دنیا سازوکارهای عضویتی مشخصی برای شناسایی فعالان اقتصادی و امکان فعالیت در حوزه واردات و صادرات تعریف شده است.

    برخی از شروط دریافت کارت بازرگانی حذف شده و همین مسئله باعث افزایش حدود ۵۰ درصدی صدور کارت‌های بازرگانی شده است.وی با اشاره به فلسفه وجودی کارت بازرگانی در ایران اظهار کرد: کارت بازرگانی در واقع به عنوان ابزاری برای وصول مطالبات دولت تعریف شده است. به‌طور مثال، فردی که صادرات انجام می‌دهد، موظف است ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی کشور بازگرداند و تنها پس از رفع تعهد ارزی می‌تواند کارت خود را تمدید کند. در ارتباط با مسائل مالیاتی و تعهدات مربوط به سازمان تأمین اجتماعی نیز همین الزام وجود دارد.

    این کارشناس اقتصادی ادامه داد: عملاً کارت بازرگانی برای دولت به ابزاری جهت کنترل و هدایت فعالان اقتصادی تبدیل شده است. با این حال، ریشه اصلی مشکل در ساختار اقتصادی کشور است. در ایران سیستم بانکی فعال و کارآمدی در حوزه تجارت خارجی وجود ندارد تا واردکنندگان و صادرکنندگان بتوانند به‌ سهولت فعالیت کنند. همچنین نظام شفاف شناسایی درآمدها و عدالت مالیاتی در کشور حاکم نیست و دولت ناچار است از ابزارهایی مانند کارت بازرگانی برای شناسایی فعالان اقتصادی استفاده کند.

    وی درباره امکان حذف کارت بازرگانی تصریح کرد: من کاملا موافق حذف این کارت هستم و حذف آن در دنیا اتفاق افتاده است، اما در ایران بعید می‌دانم دولت آمادگی چنین تغییری را داشته باشد. چون زیر ساخت‌های لازم را ندارد!

    متأسفانه در کشور ما کارمندان قبل از دریافت حقوق به‌ صورت کامل مالیات پرداخت می‌کنند، اما بسیاری از فعالان بزرگ اقتصادی مالیات نمی‌پردازند.این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا وجود کارت بازرگانی را عاملی برای ایجاد فساد می‌داند؟ تأکید کرد: من شخصاً کارت بازرگانی را نه عامل فساد می‌دانم و نه مانع آن. این کارت صرفاً ابزاری است که دولت به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم برای شناسایی دقیق فعالان اقتصادی، از آن برای ساماندهی بخش‌های مختلف استفاده می‌کند. وجود یا عدم وجود کارت بازرگانی فی‌نفسه تأثیری در بهبود وضعیت ندارد، مگر آنکه زیرساخت‌هایی همچون عدالت مالیاتی و نظام شفاف درآمدی برقرار شود.

    لاهوتی گفت: متأسفانه در حال حاضر در کشور، کارمند حقوق‌بگیر به‌صورت کامل مالیات پرداخت می‌کند، اما بسیاری از فعالان بزرگ اقتصادی یا مالیات نمی‌پردازند یا مالیات‌های مقطوعی می‌پردازند که متناسب با میزان درآمدشان نیست؛ مسئله‌ای که در بخش‌هایی مانند مسکن، خودرو، طلا و ارز نیز نمود دارد.

    رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیر نفتی اتاق بازرگانی ایران با تأکید بر اینکه «هر نوع مجوزی که توسط دولت یا نهادهای حاکمیتی صادر شود، می‌تواند زمینه سوءاستفاده را فراهم کند»، گفت: این موضوع در حوزه‌های مختلف مانند صدور دسته‌چک یا ثبت اسناد و املاک نیز دیده می‌شود. در مورد کارت بازرگانی نیز چنین امکانی وجود دارد. در یکی‌ دو سال گذشته و با اجرای قانون «رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و بهبود محیط کسب‌وکار»، برخی از شروط دریافت کارت بازرگانی حذف شده و همین مسئله باعث افزایش حدود ۵۰ درصدی صدور کارت‌های بازرگانی شده است؛ اتفاقی که خود منجر به بروز برخی سوءاستفاده‌ها و مشکلاتی در بازگشت ارز صادراتی شده است.

    او درباره ابلاغ CFT در مجلس نیز توضیح داد: یکی از موانع مهم در تجارت خارجی ایران، موضوع CFT بود. در دوران تحریم، حتی کشورهای دوست که تمایل به همکاری با ایران داشتند، به دلیل محدودیت‌های بانکی نمی‌توانستند تعاملات مالی شفافی با ما داشته باشند. در صورت حل این مسئله و پیوستن ایران به کنوانسیون‌های بین‌المللی مانند CFT و پالرمو، اگر با همراهی طرف‌های مقابل انجام شود، می‌تواند بسیاری از مشکلات ایران را در تجارت خارجی برطرف کند و مسیر همکاری با پیمان‌هایی مانند اوراسیا و شانگهای را هموارتر سازد.

    منبع: ایسنا

    لینک کوتاه  isna.ir/xdVhMh

    انجمن مدیران صنایع
    انجمن مدیران صنایع

    مطالب مرتبط

    11 بهمن 1404

    برنامه تشویقی گمرک برای افزایش ترانزیت


    ادامه مطلب
    11 بهمن 1404

    مزیت کسب‌وکارهای خانوادگی


    ادامه مطلب
    6 بهمن 1404

    برگزاری نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا به نیمه دوم فروردین ۱۴۰۵ موکول شد


    ادامه مطلب
    5 بهمن 1404

    ایران در گالفود ۲۰۲۶ دبی؛ فرصتی برای نمایش قدرت صنایع غذایی کشور در بزرگ‌ترین رویداد جهانی


    ادامه مطلب

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    two × four =

    عضویت در خبرنامه

    به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳

      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳
      وزارت صنعت معدن و تجارت
      کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی
      بانک خاورمیانه، بانک منتخب فعالان موفق اقتصادی
      پیشگامان پخش صدیق
      کادا، راه حلی بزرگ برای همه صنایع
      بیمه رازی
      فومن شیمی

      آشنایی با اعضای جدید

      • شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور
        3 آبان 1404
        جناب آقای مهندس حمید هروزی، مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور […]
      • شرکت مدرن تجارت راه ابریشم
        21 خرداد 1404
        جناب آقای ساجدالدین مفیدی نائینی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت […]
      • گروه تولیدی پزشکی ورید
        21 خرداد 1404
        جناب آقای دکتر مرتضی کرباسی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره گروه تولیدی […]
      • شرکت صنایع ایمن فراز ارک
        21 خرداد 1404
        جناب آقای مهندس حامد قصاب زاده ،  قائم مقام مدیرعامل شرکت صنایع ایمن […]
      • شرکت کارگزاری بانک آینده
        3 دی 1403
        جناب آقای مهدی نصراله مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره شرکت کارگزاری […]

      عضویت در خبرنامه

      به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






        نوشته‌های تازه

        • برنامه تشویقی گمرک برای افزایش ترانزیت

        آب و هوا

        اعلان خطا از سرویس دهنده!:
        Connection Error:http_request_failed
        تهران، خیابان شهید مطهری، رو به‌ روی خيابان ميرعماد‌ ، پلاك 264 ، طبقه سوم

         تمامی حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به انجمن مدیران صنایع ایران ميباشد. Powered by Bluesoul.ir © 2015