دی 1404
ش ی د س چ پ ج
 1112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
« آذر    

عضویت در خبرنامه

به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






    logo transparentزماني براي شيفت پارادايم در حكمراني انرژيزماني براي شيفت پارادايم در حكمراني انرژيزماني براي شيفت پارادايم در حكمراني انرژي

    • خانه
    • اخبار
      • اخبار انجمن
      • اخبار صنایع
      • اخبار اقتصادی
      • اخبار مالی و مالیاتی
      • اخبار بازرگانی
      • اخبار تشکلها
      • اخبار نمایشگاه ها
      • گردهمایی و همایشها
      • سایر اخبار
    • انتشارات
      • مجله کارآفرین
      • گزیده مطالب کارآفرین
      • خبرنامه صنعت و مطبوعات
      • معرفی کتاب
      • کتابخانه انجمن
      • تعرفه آگهی در رسانه های انجمن
    • پژوهش ها
      • فهرست گزارشها
      • گزارش های کارشناسی
      • اظهار نظرها
      • پروژه های مطالعاتی
    • مکاتبات
    • قوانین
      • قوانین
      • مقررات
      • طرح ها و لوایح
      • سامانه ملی قوانین و مقررات (dotic.ir)
    • درباره ما
      • آشنایی با انجمن مدیران صنایع
      • اعضا هیئت مدیره
      • فرم عضویت
      • اعضای انجمن
      • شعب انجمن
      • آشنایی با اعضای جدید
      • درباره ما
      • لینک های مفید
    • تماس با ما
    عضویت
    ✕

    زماني براي شيفت پارادايم در حكمراني انرژي

    22 تیر 1404

    حميدرضا صالحي

    واقعيت روشن درباره صنعت برق ايران، آن است كه ما با ناترازي‌هاي گسترده در حوزه توليد و توزيع برق روبه‌رو هستيم. همين ناترازي‌هاست كه باعث شده خاموشي‌ها هر از گاهي ميهمان ناخوانده خانواده‌هاي ايراني شوند، ضمن اينكه به صنعت و كشاورزي كشور هم آسيب‌هاي بسياري وارد كند.

    واقعيت روشن درباره صنعت برق ايران، آن است كه ما با ناترازي‌هاي گسترده در حوزه توليد و توزيع برق روبه‌رو هستيم. همين ناترازي‌هاست كه باعث شده خاموشي‌ها هر از گاهي ميهمان ناخوانده خانواده‌هاي ايراني شوند، ضمن اينكه به صنعت و كشاورزي كشور هم آسيب‌هاي بسياري وارد كند. طي روزهاي اخير دوباره بحث انتشار ليست خاموشي‌ها در تهران و برخي كلان‌شهرها، حاشيه‌ساز شده است، اما هر اندازه درباره ريشه‌هاي اين ناترازي صحبت شود باز هم كم است.
    اين كمبود برق به دليل عدم سرمايه‌گذاري مناسب، دخالت‌هاي فراگير دولت و روش‌هاي اشتباه در حكمراني انرژي است. براي مقابله با اين بحران كه در فصل تابستان ابعاد وسيع‌تري پيدا مي‌كند، ايران نيازمند تغيير و پارادايم شيفت در حكمراني انرژي است. هر چند هر سال بر حجم اين ناترازي‌ها افزوده مي‌شد اما امسال اين مشكلات بسيار وسيع‌تر و عميق‌تر شده است. دولت مي‌بايست زمينه سرمايه‌گذاري در صنعت برق را فراهم كرده و از طرف ديگر حكمراني انرژي را با اصلاحات ضروري همراه مي‌كرد، اما دولت‌هاي قبل نه خودشان اقدام به سرمايه‌گذاري در اين بخش كردند و نه اجازه دادند تا بخش خصوصي براي سرمايه‌گذاري به اين حوزه راهبردي ورود كند. اين‌گونه است كه مشكلات اين صنعت مدام عميق‌تر شدند تا جايي كه امروز ناترازي و كمبود به بالاي ۳۰ هزار مگاوات رسيده است. براي مقابله با اين كمبودها، ما بايد سرمايه‌گذاري كوتاه‌مدت، ميان‌مدت و بلندمدت داشته باشيم.
    ۱) در كوتاه‌مدت قبل از هر چيز بايد الگوي مصرف انرژي تغيير پيدا كرده و اصلاح شود. بايد سياست‌هايي را به كار ببريم كه اين ناترازي مرحله به مرحله كاهش يابد تا سياست‌هاي توسعه‌اي شكل بگيرد و كمبودها در ميان‌مدت كاهش يابد. به ‌طور موازي بايد زمينه ورود بخش خصوصي به اين صنعت فراهم شود و كمبود‌ها كاهش يابند. از يك طرف سرمايه‌گذاران بخش خصوصي بايد جلو بيايند و سرمايه‌گذاري كنند تا توليد بالا برود و از طرف ديگر، با بهينه‌سازي مصرف، تقاضا كاهش يابد و سال به سال به جاي افزايش ناترازي و كمبود شاهد كاهش اين ناترازي‌ها باشيم.

    ۲) اين روزها عالمان علوم مختلف درباره پارادايم شيفت در بخش‌هاي گوناگون سياسي، اجتماعي، فرهنگي و… صحبت مي‌كنند، سوال اين است اگر قرار باشد درباره پارادايم شيفت در حكمراني انرژي صحبت كنيم اين تغييرات و اصلاحات شامل چه مواردي خواهد بود؟ معتقدم اين اصلاحات با خروج دولت از بازار صنعت برق و قرار گرفتن دولت در جايگاه ناظر و هادي طرح‌هاي كلان خواهد بود. در صورت خروج دولت از اين بازار، هم طرح‌هاي توسعه‌اي با سرعت بيشتري اجرايي مي‌شود و هم شاهد كاهش و بهينه‌سازي مصرف بيشتري خواهيم بود. اما زماني كه دست دولت و شركت‌هاي دولتي در اين بازار باشد و هر روز بخشنامه و دستورالعمل خلق‌الساعه‌اي صادر شود، هيچ اصلاح الگوي مصرفي نخواهيم داشت. تجربه سال‌هاي اخير اين را ثابت كرده است. نمونه برجسته اين رويكرد را در صنعت مخابرات به عينه مي‌توان ديد. بخش خصوصي در مخابرات حضور پيدا كرد، هم فراگيري و توسعه در اين بخش ارتباطي وسيع‌تر شد و هم ناترازي‌ها كمتر شدند.

    ۳) برخي اين ابهام را مطرح مي‌كنند كه خروج دولت از بخش‌هاي اقتصادي به خصوص صنعت برق باعث فشار بيشتر به مردم مي‌شود. درحالي كه اين روند برعكس است. شما به صنعت مخابرات نگاه كنيد، شركت‌هاي دولتي سيم‌كارت‌هاي ثابت را با قيمت‌هاي چند ده ميليوني عرضه مي‌كنند، درحالي كه بخش خصوصي سيم‌كارت‌هاي خود را با قيمت ۵۰ هزار تومان مي‌فروشد! اين تغيير ناشي از ورود بخش خصوصي و رقابتي شدن بازار مخابرات است. امروز مشكل حادي در حوزه مخابرات وجود ندارد. مطمئن باشيد اگر خصوصي‌سازي در مخابرات صورت نمي‌گرفت امروز وضعيت مخابرات بسيار حاد شده بود. شك نكنيد در صورت ورود بخش خصوصي به صنعت برق هم چنين مراوده‌اي ميان مصرف‌كننده و توليد‌كننده شكل مي‌گيرد، مردم بهره بيشتري مي‌برند و هم ناترازي ريشه‌دار برق كاهش مي‌يابد.

    منبع: تعادل

    لینک کوتاه  https://www.taadolnewspaper.ir/001SkX

     

    انجمن مدیران صنایع
    انجمن مدیران صنایع

    مطالب مرتبط

    11 بهمن 1404

    فعالیت صندوق‌های ارزی با سود ارزی ١٢ درصدی/ ارز ایرانیان خارج از کشور پذیرفته می‌شود


    ادامه مطلب
    11 بهمن 1404

    بیانیه اتاق ایران درباره رویکرد مالیاتی دولت در بودجه ۱۴۰۵


    ادامه مطلب
    8 بهمن 1404

    افزایش بازنشستگی پیش از موعد؛ خروج زودهنگام نیروی‌ کار مجرب و اختلال در چرخه اشتغال جوانان


    ادامه مطلب
    8 بهمن 1404

    تصویب دستورالعمل صندوق سرمایه‌گذاری در دارایی ارزی با درآمد ثابت ارزی


    ادامه مطلب

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    fifteen − 2 =

    عضویت در خبرنامه

    به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳

      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳
      وزارت صنعت معدن و تجارت
      کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی
      بانک خاورمیانه، بانک منتخب فعالان موفق اقتصادی
      پیشگامان پخش صدیق
      کادا، راه حلی بزرگ برای همه صنایع
      بیمه رازی
      فومن شیمی

      آشنایی با اعضای جدید

      • شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور
        3 آبان 1404
        جناب آقای مهندس حمید هروزی، مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور […]
      • شرکت مدرن تجارت راه ابریشم
        21 خرداد 1404
        جناب آقای ساجدالدین مفیدی نائینی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت […]
      • گروه تولیدی پزشکی ورید
        21 خرداد 1404
        جناب آقای دکتر مرتضی کرباسی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره گروه تولیدی […]
      • شرکت صنایع ایمن فراز ارک
        21 خرداد 1404
        جناب آقای مهندس حامد قصاب زاده ،  قائم مقام مدیرعامل شرکت صنایع ایمن […]
      • شرکت کارگزاری بانک آینده
        3 دی 1403
        جناب آقای مهدی نصراله مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره شرکت کارگزاری […]

      عضویت در خبرنامه

      به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






        نوشته‌های تازه

        • برنامه تشویقی گمرک برای افزایش ترانزیت

        آب و هوا

        اعلان خطا از سرویس دهنده!:
        Connection Error:http_request_failed
        تهران، خیابان شهید مطهری، رو به‌ روی خيابان ميرعماد‌ ، پلاك 264 ، طبقه سوم

         تمامی حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به انجمن مدیران صنایع ایران ميباشد. Powered by Bluesoul.ir © 2015