دی 1404
ش ی د س چ پ ج
 1112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
« آذر    

عضویت در خبرنامه

به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






    logo transparentواکنش‌ها به تعلیق کارت‌های بازرگانی؛ گامی کنترلی یا مانع تجارت؟واکنش‌ها به تعلیق کارت‌های بازرگانی؛ گامی کنترلی یا مانع تجارت؟واکنش‌ها به تعلیق کارت‌های بازرگانی؛ گامی کنترلی یا مانع تجارت؟

    • خانه
    • اخبار
      • اخبار انجمن
      • اخبار صنایع
      • اخبار اقتصادی
      • اخبار مالی و مالیاتی
      • اخبار بازرگانی
      • اخبار تشکلها
      • اخبار نمایشگاه ها
      • گردهمایی و همایشها
      • سایر اخبار
    • انتشارات
      • مجله کارآفرین
      • گزیده مطالب کارآفرین
      • خبرنامه صنعت و مطبوعات
      • معرفی کتاب
      • کتابخانه انجمن
      • تعرفه آگهی در رسانه های انجمن
    • پژوهش ها
      • فهرست گزارشها
      • گزارش های کارشناسی
      • اظهار نظرها
      • پروژه های مطالعاتی
    • مکاتبات
    • قوانین
      • قوانین
      • مقررات
      • طرح ها و لوایح
      • سامانه ملی قوانین و مقررات (dotic.ir)
    • درباره ما
      • آشنایی با انجمن مدیران صنایع
      • اعضا هیئت مدیره
      • فرم عضویت
      • اعضای انجمن
      • شعب انجمن
      • آشنایی با اعضای جدید
      • درباره ما
      • لینک های مفید
    • تماس با ما
    عضویت
    ✕

    واکنش‌ها به تعلیق کارت‌های بازرگانی؛ گامی کنترلی یا مانع تجارت؟

    23 آذر 1404

    لاهوتی پاسخ داد

    رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه تا زمانی که نرخ ارز اصلاح نشود، یکسان‌سازی صورت نگیرد و نظام چندنرخی ارز ادامه داشته باشد، زمینه سوءاستفاده از ابزارهای مختلف برای خروج ارز و حتی قاچاق همچنان وجود خواهد داشت، گفت: شیوه فعلی رتبه‌بندی کارت‌های بازرگانی نیازمند اصلاح است و به نظر می‌رسد در برخی بخش‌ها جای بازنگری وجود دارد.

    به گزارش ایسنا، در سه هفته اخیر، با تصمیم جدید دولت، تعداد قابل توجهی از کارت‌های بازرگانی صادرکنندگان مسدود یا تعلیق شده است؛ اقدامی که موجب اختلال جدی در روند خروج کالا از کشور و بازگشت ارز حاصل از صادرات شده است. دولت و وزارت صمت این سخت‌گیری‌ها را با استناد به «عدم ایفای تعهدات ارزی» برخی تجار اعمال کرده‌اند و معتقدند بخشی از صادرکنندگان ارز صادراتی را به چرخه رسمی برنمی‌گردانند.

    در همین راستا، سازمان توسعه تجارت اعلام کرده از نهم آذرماه فقط کارت‌هایی امکان صادرات دارند که رتبه‌بندی اعتباری دریافت کرده باشند. بر اساس این مقررات، کارت‌های فاقد رتبه‌بندی باید ضمانت‌نامه بانکی ارائه کنند و در غیر این صورت به‌طور خودکار از انجام هرگونه عملیات صادراتی یا وارداتی منع می‌شوند. اجرای ناگهانی این سیاست موجب شد بسیاری از کالاهایی که در آستانه صدور بودند متوقف شده و به انبارها بازگردند؛ موضوعی که اکنون خطر فساد محموله‌های بزرگ مواد غذایی را افزایش داده است.

    در همین زمینه محمد لاهوتی – رئیس کنفدراسیون صادرات ایران – در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اجرای نظام رتبه‌بندی کارت‌های بازرگانی، گفت که رتبه‌بندی از سال ۱۴۰۲ به‌عنوان یک تکلیف قانونی بر عهده سازمان توسعه تجارت قرار گرفته و هدف اصلی آن جلوگیری از سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای یا یک‌بارمصرف است؛ کارت‌هایی که بخشی از صادرات کشور از طریق آن‌ها انجام شده اما ارز حاصل از صادرات به کشور بازنگشته است.

    وی توضیح داد که سازمان توسعه تجارت از ابتدای اجرای این تکلیف قانونی، به‌صورت تدریجی و بر اساس داده‌های در اختیار خود اقدام به بررسی کارت‌ها، امتیازدهی و تعیین سقف صادراتی کرده است. این سازمان چند بار زمان اجرای رتبه‌بندی را تمدید کرده و در نهایت نیز در خردادماه امسال به‌طور رسمی اعلام شد که تمامی کارت‌های بازرگانی باید رتبه‌بندی شوند و امکان صادرات صرفاً براساس رتبه تعیین‌شده خواهد بود. این فرآیند دو نوبت تمدید شد و نهایتاً از ابتدای آذرماه، کارت‌هایی که فاقد رتبه و سقف صادراتی بودند، امکان انجام صادرات را از دست دادند.

    رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با تأکید بر اینکه اجرای این سیاست بدون تردید برای بخشی از تجار مشکلاتی ایجاد کرده است، گفت: افرادی که کارت بازرگانی نداشته‌اند، کارت‌هایشان تعلیق شده بوده یا به دلیل سیاست‌های سخت‌گیرانه ارزی امکان رفع تعهد ارزی با روش‌های بانک مرکزی را نداشته‌اند و از کارت‌های دیگر برای صادرات استفاده می‌کردند، اکنون با محدودیت‌های جدی مواجه شده‌اند.

    به گفته وی، این مشکلات به‌ویژه در بازارهای هدف صادراتی ایران در حوزه پیرامونی مانند عراق، افغانستان و کشورهای CIS که در آن‌ها خرید بعضاً به‌صورت ریالی و درب کارخانه انجام می‌شود، نمود بیشتری دارد.

    لاهوتی در عین حال خاطرنشان کرد که کشور در شرایطی قرار دارد که نیازمند بازگشت ارز حاصل از صادرات است و هرگونه تأخیر در بازگشت ارز یا بازنگشتن آن، مستقیماً بر تأمین مواد اولیه و روند تولید اثر می‌گذارد. از این‌رو، ناگزیر باید مجموعه‌ای از شرایط و ضوابط برای اجرای این قانون در نظر گرفته شود و سازمان توسعه تجارت نیز بر اساس همین چارچوب قانونی اقدام کرده است. از سال 1402 به بعد، رتبه‌بندی کارت‌ها الزامی بوده و اگر سازمان توسعه تجارت این تکلیف را اجرا نمی‌کرد، مصداق ترک فعل محسوب می‌شد و قطعاً با واکنش دستگاه‌های نظارتی مواجه می‌شد.

    رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با این حال تأکید کرد که شیوه فعلی رتبه‌بندی نیازمند اصلاح است و به نظر می‌رسد در برخی بخش‌ها جای بازنگری وجود دارد. از جمله این اصلاحات می‌توان به بازه زمانی در نظر گرفته‌شده برای امتیازدهی به کارت‌ها اشاره کرد که می‌تواند طولانی‌تر و مؤثرتر باشد. همچنین با توجه به حجم بالای تقاضا برای ارائه ضمانت‌نامه بانکی از سوی صادرکنندگان، سازمان توسعه تجارت باید متناسب با شرایط موجود خود را تجهیز کند تا از ایجاد صف و اختلال در صدور ضمانت‌نامه جلوگیری شود.

    لاهوتی افزود: ممکن است روش‌های جایگزین دیگری نیز وجود داشته باشد؛ برای مثال، این امکان فراهم شود که صادرکنندگان ضمانت‌نامه‌های بانکی را مستقیماً از بانک‌های عامل دریافت و به سازمان توسعه تجارت ارائه کنند. در مجموع امکان اصلاح در روش‌های اجرایی این سیاست وجود دارد.

    وی در جمع‌بندی دیدگاه خود تصریح کرد: همه این مسائل در واقع معلول هستند و نه علت. ریشه اصلی مشکلات موجود به سیاست‌های غیرکارآمد ارزی بازمی‌گردد. صادرکنندگان در شرایط تحریم و در مسیر دور زدن محدودیت‌ها با مشکلات متعددی مواجه‌اند و هم‌زمان با قوانین سخت‌گیرانه، پیچیده و بعضاً ناکارآمد ارزی نیز دست‌وپنجه نرم می‌کنند. تا زمانی که نرخ ارز اصلاح نشود، یکسان‌سازی صورت نگیرد و نظام چندنرخی ارز در بازارهایی مانند مرکز مبادله ارز، بازار اول و بازار دوم توافقی ادامه داشته باشد، زمینه سوءاستفاده از ابزارهای مختلف برای خروج ارز و حتی قاچاق همچنان وجود خواهد داشت.

    رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در پایان تأکید کرد که بدون اصلاح علت‌های اصلی، پرداختن به معلول‌ها کمکی به مدیریت صحیح شرایط نخواهد کرد و مشکلات فعلی همچنان تداوم خواهد داشت.

    منبع: ایسنا

    لینک کوتاه isna.ir/xdVCph

    انجمن مدیران صنایع
    انجمن مدیران صنایع

    مطالب مرتبط

    6 بهمن 1404

    برگزاری نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا به نیمه دوم فروردین ۱۴۰۵ موکول شد


    ادامه مطلب
    5 بهمن 1404

    ایران در گالفود ۲۰۲۶ دبی؛ فرصتی برای نمایش قدرت صنایع غذایی کشور در بزرگ‌ترین رویداد جهانی


    ادامه مطلب
    1 بهمن 1404

    بورس در مسیر فتح قله جدید


    ادامه مطلب
    16 دی 1404

    مدنی زاده: نظام ثبت سفارش کالا متحول می شود


    ادامه مطلب

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    13 + 16 =

    عضویت در خبرنامه

    به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳

      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳
      وزارت صنعت معدن و تجارت
      کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی
      بانک خاورمیانه، بانک منتخب فعالان موفق اقتصادی
      پیشگامان پخش صدیق
      کادا، راه حلی بزرگ برای همه صنایع
      بیمه رازی
      فومن شیمی

      آشنایی با اعضای جدید

      • شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور
        3 آبان 1404
        جناب آقای مهندس حمید هروزی، مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور […]
      • شرکت مدرن تجارت راه ابریشم
        21 خرداد 1404
        جناب آقای ساجدالدین مفیدی نائینی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت […]
      • گروه تولیدی پزشکی ورید
        21 خرداد 1404
        جناب آقای دکتر مرتضی کرباسی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره گروه تولیدی […]
      • شرکت صنایع ایمن فراز ارک
        21 خرداد 1404
        جناب آقای مهندس حامد قصاب زاده ،  قائم مقام مدیرعامل شرکت صنایع ایمن […]
      • شرکت کارگزاری بانک آینده
        3 دی 1403
        جناب آقای مهدی نصراله مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره شرکت کارگزاری […]

      عضویت در خبرنامه

      به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






        نوشته‌های تازه

        • افزایش بازنشستگی پیش از موعد؛ خروج زودهنگام نیروی‌ کار مجرب و اختلال در چرخه اشتغال جوانان

        آب و هوا

        اعلان خطا از سرویس دهنده!:
        Connection Error:http_request_failed
        تهران، خیابان شهید مطهری، رو به‌ روی خيابان ميرعماد‌ ، پلاك 264 ، طبقه سوم

         تمامی حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به انجمن مدیران صنایع ایران ميباشد. Powered by Bluesoul.ir © 2015