دی 1404
ش ی د س چ پ ج
 1112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
« آذر    

عضویت در خبرنامه

به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






    logo transparent۱۴ فرمان جدید برای بازکردن گره رسوب کالا در گمرک۱۴ فرمان جدید برای بازکردن گره رسوب کالا در گمرک۱۴ فرمان جدید برای بازکردن گره رسوب کالا در گمرک

    • خانه
    • اخبار
      • اخبار انجمن
      • اخبار صنایع
      • اخبار اقتصادی
      • اخبار مالی و مالیاتی
      • اخبار بازرگانی
      • اخبار تشکلها
      • اخبار نمایشگاه ها
      • گردهمایی و همایشها
      • سایر اخبار
    • انتشارات
      • مجله کارآفرین
      • گزیده مطالب کارآفرین
      • خبرنامه صنعت و مطبوعات
      • معرفی کتاب
      • کتابخانه انجمن
      • تعرفه آگهی در رسانه های انجمن
    • پژوهش ها
      • فهرست گزارشها
      • گزارش های کارشناسی
      • اظهار نظرها
      • پروژه های مطالعاتی
    • مکاتبات
    • قوانین
      • قوانین
      • مقررات
      • طرح ها و لوایح
      • سامانه ملی قوانین و مقررات (dotic.ir)
    • درباره ما
      • آشنایی با انجمن مدیران صنایع
      • اعضا هیئت مدیره
      • فرم عضویت
      • اعضای انجمن
      • شعب انجمن
      • آشنایی با اعضای جدید
      • درباره ما
      • لینک های مفید
    • تماس با ما
    عضویت
    ✕

    ۱۴ فرمان جدید برای بازکردن گره رسوب کالا در گمرک

    16 مهر 1404

    مصوبات یکصد و سی و دومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی برای تسهیل در ترخیص کالا و بازکردن گره رسوب کالا در گمرک ابلاغ شد.

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصوبات یکصد و سی و دومین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی توسط رییس اتاق ایران و دبیر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی ابلاغ شد.

    در دستور جلسه این نشست علل و پیامدهای رسوب کالا در گمرکات کشور و ارائه بسته راهکارهای عملیاتی برای رفع آن  مورد بررسی قرار گرفت.

    مصوبات جلسه به شرح زیر است: 

    1 کمیته تسهیل تجارت و مقابله با رسوب کالا با هدف ارتقای همکاریهای نهادی در فرآیند تجارت رفع فوری موانع مربوط به  ترخیص کالا و حل مشکلات موجود در حوزه تجارت خارجی و نیز پیگیری و رفع چالشهای ساختاری و اجرایی در این زمینه تحت  نظارت معاون اول رئیس جمهور و با ترکیب نمایندگان کلیه دستگاه های ذی ربط از جمله وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت  بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهاد کشاورزی کشور و همچنین سازمانهایی نظیر گمرک جمهوری اسلامی ایران بانک مرکزی  سازمان بنادر و دریانوردی سازمان ملی استاندارد و اتاقهای بازرگانی و تعاون ایران تشکیل شود.

    2-وزارت امور اقتصادی و دارایی برنامه اقدامات عملیاتی برای تسهیل فرآیندهای تجاری و گمرکی را با مشارکت کلیه  وزارتخانه های دی مدخل اعم از صنعت معدن و تجارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی جهاد کشاورزی و کشور و همچنین  سازمانهای دی مدخل نظیر گمرک بانک مرکزی سازمان بنادر سازمان ملی استاندارد اتاقهای بازرگانی و تعاون ایران و دبیرخانه  شورای گفت و گو تدوین و اجرایی نماید.

    3-پس  وزارت امور اقتصادی و دارایی با اخذ مجوز از شورای عالی امنیت ملی شرایط ترخیص 100 درصدی کالاهای فاقد اطلاعات  منشأ ارز را به نحوی تعیین نماید که کلیه وارد کنندگان کالا مجاز شوند شناسه رهگیری بانک را از زمان ثبت سفارش و تا 6 ماه  از ترخیص کالا در سامانه های مربوطه بارگذاری کنند تا تعیین تکلیف این مصوبه وزارت امور اقتصادی و دارایی نسبت به تمدید  بند (13) مصوبه شماره 13400 هیات دولت مورخ 1404٫4٫12 اقدام نماید تا تمامی کالاهای اساسی مواد اولیه و واسطه ای و  ماشین آلات خط تولید موجود در گمرکات کشور بدون اعلام منشأ ارز و دریافت کد ساتا از بانک مرکزی و صرفاً با ارائه تعهد  ذی حساب، تودیع ضمانت نامه بانکی و یا ارائه چک صیادی امکان ترخیص 100 درصدی را داشته باشند.

    4- دبیرخانه شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی پیشنهاد اصلاح و بروز رسانی آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی را با  همکاری گمرک تدوین و جهت طرح در هیات دولت پیگیری نماید.

    5- وزارت صنعت، معدن و تجارت سازمان توسعه تجارت اجرای طرح بهینه سازی مصارف ارزی را تا شفاف شدن ضوابط و  نحوه اجرا متوقف نماید در صورت اجرای طرح بهینه سازی مصارف ارزی سازمان توسعه تجارت امکان ویرایش ثبت سفارش کالاهای  موجود در اماکن گمرکی کالاهای تأمین ارز شده و همچنین آن دسته از کالاهایی که به تشخیص گمرک ادامه انجام تشریفات گمرکی  آنها مستلزم اصلاح ردیف تعرفه مندرج در ثبت سفارش است را بدون نیاز به اخذ مجوز بهینه سازی مصارف ارزی و محدودیت ویرایش  کد تعرفه در سطح 4 رقم فراهم آورد.

    6- وزارتخانه های صنعت معدن و تجارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و جهاد کشاورزی فهرست کالاهای اساسی  مواد اولیه واسطه ای و ماشین آلات خطوط تولید که واردات آنها از طریق ثبت سفارش بدون انتقال ارز امکان پذیر است را تهیه و پس از  تأیید بانک مرکزی به جریان اجرا گذارند.

    7-با توجه به ماده 78 قانون تجارت الکترونیکی که بیان شده است هر گاه در بستر مبادلات الکترونیکی در اثر نقص با ضعف سیستم  مؤسسات خصوصی و دولتی به جز در نتیجه قطع فیزیکی ارتباط الکترونیکی خسارتی به اشخاص وارد شود مؤسسات مزبور مسؤول  جبران خسارات وارده میباشند مگر اینکه خسارات وارده ناشی از فعل شخصی افراد باشد که در این صورت جبران خسارات بر عهده این  اشخاص خواهد بود. بر این اساس سازمان توسعه تجارت و دیگر دستگاههای مسئول به منظور جلوگیری از تحمیل هزینه های  اضافی به فعالان اقتصادی تمامی مهلتهای قانونی مرتبط با فرآیندهای تجاری وابسته به سامانه جامع تجارت را به طور خودکار و  متناسب با مدت زمان توقف یا اختلال در عملکرد سامانه و وب سرویسهای زیر مجموعه آن، تمدید نمایند.

    8-وزارت صنعت معدن و تجارت علاوه بر کالاهای اولویت دار گروه های (1) و (21) که اطلاعات مربوط به ثبت سفارش آنها بدون  در نظر گرفتن تخصیص ارز به گمرک ارسال میگردد در خصوص اولویتهای کالایی (22) لغایت (26) نیز در مواردی که پرونده  حداقل دارای یک ردیف تخصیص ارز تأیید شده توسط بانک مرکزی باشد یا به محض ثبت درخواست تخصیص ارز نزد بانک مرکزی  اطلاعات ثبت سفارش را به صورت برخط برای گمرک ارسال نماید.

    9-وزارت امور اقتصادی و دارایی از طریق هیات مقررات زدایی و تسهیل مجوزهای کسب و کار سازمانهای همجوار گمرک  را از دریافت اطلاعات تکراری و الزام صاحبان کالا به ارائه درخواست پذیرش حضوری منع کند و همچنین الزام نماید که ارسال  مستندات و مدارک از طریق سامانه جامع تجارت یا سامانه گمرک به عنوان پذیرش رسمی درخواست تلقی شود و بر اساس آن اقدامات  و تشریفات لازم بدون تأخیر آغاز گردد.

    10- وزارت امور اقتصادی و دارایی اجرای جز (1) مصوبه یکصد و سی و یکمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی  مبنی بر بازبینی و اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز توسط دولت مورد پیگیری قرار دهد.

    11-کمیته بازگشت ارز حاصل از صادرات جهت اجرای جز (4) تصمیمات یکصد و سی و یکمین نشست شورای گفت و گوی دولت و  بخش خصوصی، مصوبه افزایش حد آستانه بازگشت ارز حاصل از صادرات 70 درصد را مورد بازبینی قرار دهد.

    12- بانک مرکزی جهت اجرای مصوبات یکصد و سی امین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی مدت زمان تخصیص ارز به  کالاهای اساسی از جمله دارو و نهاده های تولید را کاهش دهد.

    13- شورای عالی استاندارد جهت اجرای مصوبات یکصد و سی امین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، نهاده های  دام و طیور و کالاهایی که از سوی وزارت جهاد کشاورزی کنترل میشوند را از شمول استاندارد اجباری، خارج نماید.

    14- کمیسیون اقتصادی هیات دولت در راستای اجرای مصوبات نود و پنجمین نشست کمیته حمایت از کسب و کار فهرست اقلام  مشمول کاهش حقوق گمرکی از 4 درصد به 2 درصد موضوع جز (2) بند (3) تبصره 1 قانون بودجه 1404 را پس از اخذ نظرات از  اتاق بازرگانی ایران و دستگاههای مربوطه جهت تصویب به هیات وزیران ارسال نماید.

    منبع: تسنیم

    لینک کوتاه  https://tn.ai/3418461

    انجمن مدیران صنایع
    انجمن مدیران صنایع

    مطالب مرتبط

    6 بهمن 1404

    برگزاری نمایشگاه بین‌المللی تجارت با اوراسیا به نیمه دوم فروردین ۱۴۰۵ موکول شد


    ادامه مطلب
    5 بهمن 1404

    ایران در گالفود ۲۰۲۶ دبی؛ فرصتی برای نمایش قدرت صنایع غذایی کشور در بزرگ‌ترین رویداد جهانی


    ادامه مطلب
    1 بهمن 1404

    بورس در مسیر فتح قله جدید


    ادامه مطلب
    16 دی 1404

    مدنی زاده: نظام ثبت سفارش کالا متحول می شود


    ادامه مطلب

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    four × three =

    عضویت در خبرنامه

    به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳

      مجمع عمومی سالانه ۱۴۰۳
      وزارت صنعت معدن و تجارت
      کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی
      بانک خاورمیانه، بانک منتخب فعالان موفق اقتصادی
      پیشگامان پخش صدیق
      کادا، راه حلی بزرگ برای همه صنایع
      بیمه رازی
      فومن شیمی

      آشنایی با اعضای جدید

      • شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور
        3 آبان 1404
        جناب آقای مهندس حمید هروزی، مدیرعامل شرکت فنی و مهندسی یکتا نیروی خاور […]
      • شرکت مدرن تجارت راه ابریشم
        21 خرداد 1404
        جناب آقای ساجدالدین مفیدی نائینی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت […]
      • گروه تولیدی پزشکی ورید
        21 خرداد 1404
        جناب آقای دکتر مرتضی کرباسی ، مدیرعامل و عضو هیات مدیره گروه تولیدی […]
      • شرکت صنایع ایمن فراز ارک
        21 خرداد 1404
        جناب آقای مهندس حامد قصاب زاده ،  قائم مقام مدیرعامل شرکت صنایع ایمن […]
      • شرکت کارگزاری بانک آینده
        3 دی 1403
        جناب آقای مهدی نصراله مدیرعامل و نایب رییس هیات مدیره شرکت کارگزاری […]

      عضویت در خبرنامه

      به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






        نوشته‌های تازه

        • افزایش بازنشستگی پیش از موعد؛ خروج زودهنگام نیروی‌ کار مجرب و اختلال در چرخه اشتغال جوانان

        آب و هوا

        اعلان خطا از سرویس دهنده!:
        Connection Error:http_request_failed
        تهران، خیابان شهید مطهری، رو به‌ روی خيابان ميرعماد‌ ، پلاك 264 ، طبقه سوم

         تمامی حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به انجمن مدیران صنایع ایران ميباشد. Powered by Bluesoul.ir © 2015