علي يزداني: صنعتگران پشت در مجلس بنشينند
چهارشنبه 20 مرداد 1395
«صنعتگران بايد پشت در مجلس بنشينند.» اين جملهيي است كه معاون وزير صنعت و مديرعامل صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران در مراسم «نكوداشت حمايت از صنايع كوچك» بيان كرده است؛ اظهارتي كه نشاندهنده شرايط خاصي است كه اقتصاد ايران در زمان بررسي و تصويب برنامه ششم توسعه كشور در مقابل ميبيند. يزداني معتقد است: اگر «فعالان توليدي» و «صاحبان بنگاههاي اقتصادي» ميخواهند، دولتمردان و نمايندگان مجلس نسبت به مشكلات اين بخش بيتفاوت نباشند، در اين روزها كه روند بررسي برنامه ششم توسعه در مجلس دهم در حال پيگيري است و ريلگذاري اقتصاد كشور براي 5سال آينده انجام ميشود، بايد دنبال انتقال اين مطالبات به نمايندگان مجلس دهم باشند، چرا كه بعد از تصويب برنامه ششم عملا كاري نميتوان انجام داد. هرچند شايد برخي معتقد باشند كه روشهاي موثرتري (مثلا استفاده از رسانههاي گروهي) براي تشريح مطالبات فعالان كسب و كار كوچك و متوسط از ساختار تقنيني و اجرايي كشور وجود دارد، اما يزداني از اهالي اقتصاد ميخواهد كه به صورت ميداني دنبال پيگيري مطالبات خود از مجلس دهم باشند. در كنار اين موضوع مديرعامل صنايع كوچك طعنهيي هم به برخي گروههاي دلواپس زده كه اين روزها در تهران بنرهايي را با موضوع «به بنبست رسيدن برجام» بالا ميبرند؛ يزداني به دورهيي اشاره ميكند كه در آن از كاغذپاره بودن قطعنامههاي شوراي امنيت صحبت ميشد و از افراد و گروههايي ميگويد كه بدون توجه به مشكلات تحريمها، اقتصاد ايران را وارد دورهيي از ركود و سقوط كردند و امروز دولت را به دليل تمام تنگناهاي اقتصادي كه در زمان ماجراجوييهاي غيرضروري دولت قبلي ايجاد شد، مينوازند. معاون وزير صنعت با بيان اينكه تا پايان سال جاري ۱۲هزار بنگاه و واحد صنعتي به چرخه صنعتي برميگردند، اضافه كرد: «۱۲۴طرح با حجم سرمايهگذاري 1.4ميليارد دلار به تصويب هيات سرمايهگذاري كشور رسيده كه از اين تعداد طرح، ۵۴ طرح راهاندازي شده و ۷۰ طرح در دست اجراست.» مراسم نكوداشت روز حمايت از صنايع كوچك با حضور معاون وزير صنعت و معدن و مديرعامل سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران، استاندار و هيات امناي شهركهاي صنعتي استان اصفهان در سالن همايشهاي بينالمللي اتاق بازرگاني اصفهان برگزار شد.
فرافكني گروههاي دلواپس درباره اقتصاد
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: «در اين روزها بايد صنعتگران و فعالان اقتصادي پشت در مجلس بنشينند، چرا كه پس از تصويب برنامه ششم كاري نميتوان انجام داد.»
به گزارش ايسنا، علي يزداني ديروز در مراسم نكوداشت حمايت از صنايع كوچك كه در اتاق بازرگاني اصفهان برگزار شد، اظهار كرد: «بايد براي رفع مشكلات موجود در صنعت به يك راهكار واحد برسيم و در اين راستا به صورت همگرا با هم حركت كنيم. مشكل بزرگي مانند جنگ نظامي را با عزت و اقتدار پشت سر نهاديم، قطعا در اين اوضاع اقتصادي نيز به هدف نهايي دست خواهيم يافت.» معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه در كشور حدود ۸۰هزار صنايع كوچك وجود دارد، گفت: «دولت با وجود انباشتي از مشكلات، شبانهروز در حال تلاش گسترده براي رفع اين مشكلات و معضلات است.»
يزداني به بنرهايي كه در تهران تحت عنوان اينكه 6ماه از برجام گذشت، اما اتفاقي نيفتاد اشاره و خاطرنشان كرد: «آن آقاياني كه در ۱2 – ۱0سال قبل در 8سال از دولتشان تصميمات شوراي امنيت را كاغذ پاره توصيف ميكردند، مشكلات را فراروي صنعت قرار دادند حالا چگونه انتظار دارند مشكلات توليد در 6ماه برطرف شود، در تمام فناوريهاي روز از دنيا عقب افتادهايم. در سالهاي قبل دلالهاي متعددي براي گشايش السيها با چرخشهاي چند كشور حداقل ۱۰درصد مبلغ را طلب ميكردند.» مديرعامل صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران در ادامه به اين نكته اشاره كرد: «براي شنيدن حرف توليدكنندگان و صنعتگران به استانهاي مختلف سفر كردم تا از نزديك با مشكلات آنها آشنا شوم. در سه ماه گذشته به ۳۱ استان كشور سفر كردم و به بيش از ۷۰۰ نفر در دفتر پاسخ دادم. بايد مشكلات را در داخل حل كنيم، چرا كه از بيرون كسي به ما كمك نخواهد كرد.»
يزداني با بيان اينكه سرمايهگذاري كه بدون مبنا انجام و حمايت شود دچار مشكل خواهد شد، ادامه داد: «در داخل شهركهاي صنعتي در ۷۸۰ شهرك و ناحيه صنعتي كشور ۳۷هزار واحد صنفي مستقر است كه از اين تعداد 7هزار واحد آن تعطيل شده است. ۵۸درصد اين تعطيليها در دولت قبل اتفاق افتاده در حالي كه ۴۲درصد آن در دولتهاي سازندگي و اصلاحات و تدبير و اميد بوده است. البته هر مشكلي كه ايجاد شده در حال حاضر توسط ما بايد مرتفع شود.»
وي ادامه داد: «اكنون بايد براي برنامه ششم راهكارهايي از سوي صنعتگران تهيه و در اختيار نمايندگان مجلس قرار داده شود. در اين روزها بايد صنعتگران و فعالان اقتصادي پشت در مجلس بنشينند چرا كه پس از تصويب برنامه ششم كاري نميتوان انجام داد.»
صدور سريع مجوز شهركهاي صنعتي خصوصي
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه فضاي بيرون اصفهان عليه اصفهان است و همه اصفهان را يك استان برخوردار ميدانند، ادامه داد: «در تبريز بين مسوولان و نخبگان در بخش خصوصي امنيت و همگرايي وجود دارد و نوع نگاه به سرمايهگذاران بيروني در خارج از استان باعث انجام كارهاي بزرگ شده است.»
وي خطاب به حاضران در جلسه اظهار كرد: «تمام افرادي كه امروز مشكلات خود را در قالب يك نامه ارائه دهند، با تمام آنها تماس گرفته ميشود و مشكلاتشان مورد پيگيري قرار خواهد گرفت.»
يزداني افزود: «واحدهاي صنعتي در چند سال گذشته به جهت شرايط ركود به تعهدات خود عمل نكردهاند كه اين موضوع در نهايت منجر به ۴۰۰ ميليون تومان جريمه شد. در راستاي سال اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل و در چارچوب منويات مقام معظم رهبري جرايم صنايع كوچك و متوسط مشمول ۹۰درصد تخفيف و بخشودگي قرار خواهد گرفت.»
وي با بيان اينكه در برخي موارد نياز به اصلاح قانون است، گفت: «هر مجموعهيي كه درخواست شهرك صنعتي خصوصي بدهد در حداقل زمان براي او مجوز صادر ميشود و تمام مزيتهاي شهركهاي صنعتي دولتي را خواهد داشت.»
معاون وزير صنعت با بيان اينكه ارتقاي رقابتپذيري صنايع كوچك و متوسط با نگاه به صادرات از برنامههاي اقتصاد مقاومتي است، ادامه داد: «تحقق اقتصاد مقاومتي مرهون قواي قضاييه، مقننه، اصحاب رسانه و نيز تشكلهاي صنفي و صنعتي است. براي اقتصاد مقاومتي همه بايد به ميدان عمل وارد شوند. تحقق اقتصاد مقاومتي براي همه آحاد ملت و همه زمانهاست.»
يزداني اضافه كرد: «موجي كه به تبع حضور دولت تدبير و اميد و به ويژه پس از برجام شكل گرفته، بزرگ و ستودني است. ۸۲ تفاهمنامه بينالمللي مشترك با طرف ايراني تحت نظر وزارت صنعت، منعقد شده كه تاكنون ۲۹ مورد آن اجرايي شده است. در سه ماهه سال جاري در مقايسه با سال گذشته مجوزهاي صادر شده در حوزه صنفي و پروانههاي بهرهبرداري در حوزه صنعت به ترتيب ۵۸ و ۱۵درصد رشد داشته است.»
دارايي فعالان اقتصادي در گرو بانكهاست
در كنار علي يزداني، سيد عبدالوهاب سهلآبادي رييس اتاق اصفهان هم از جمله چهرههايي بود كه در اين همايش درباره مهمترين مطالبات صنايع كوچك از ساختار اجرايي، تقنيني و قضايي كشور صحبت كرد. سهلآبادي محاسبه بهره مركب تسهيلات بانكي و جرايم سالانه براي صنعتگران را عامل به اجرا گذاشتن وثايق توليدكنندگان توسط بانكها دانست و گفت: «مالكيت فردي و خانوادگي كه از موارد مهم در صنايع كوچك و متوسط
بهشمار ميآيد، در حال حاضر از بين رفته است زيرا بيشتر خانهها و كارخانههاي صنعتگران در گرو بانك است.»
وي با انتقاد از قطع شدن برق واحدهاي توليدي و بنگاهها بدون هماهنگي با فرمانداريها گفت: «بهطور مرتب برق كارخانهها قطع ميشود و اين در حالي است كه اداره برق بايد با فرمانداري در موضوع قطعي برق هر واحد توليدي هماهنگ باشد و متاسفانه اين همكاري و هماهنگي با صنعتگران در اين زمينه وجود ندارد.»
سهلآبادي با اشاره به اينكه حدود ۵۰درصد فارغالتحصيلان دانشگاهها با معضل بيكاري روبهرويند، افزود: «از هر ۵ خانوار يك خانوار بيكارند اين در حالي است كه ۳۰درصد از زنان فارغالتحصيل دانشگاه كار ميكنند.»
تطبيق با سياستهاي اقتصادي كلان
در شرايطي كه رييس اتاق اصفهان خواستار توجه بيشتر بانكها به پويايي كسب و كار كوچك است، محمدرضا بركتين رييس خانه صنعت و معدن اصفهان از منظر ديگري به بحث ورود ميكند و از فعالان اقتصادي ميخواهد كه هماهنگي لازم با برنامهريزيهاي كلان دولت يازدهم داشته باشند. بركتين اظهار كرد: «رييسجمهور با حداقل بودجه و توان مالي ضعيف شده و فضاي سياسي پر تنش دولت جديد را دست گرفت. كاهش تنش در فضاي بينالمللي توسط دولت جديد قابل قدرداني است، چرا كه در جهت بهبود روابط بينالملل حركتهايي انجام شده است.
ظرف اين سه سال دولت با انضباط مالي و با هدف جلوگيري از تنش، پيش رفت. همچنين كاهش نرخ بهره متناسب با كاهش نرخ تورم بسيار ستودني است و شايسته تقدير.»
اين فعال اقتصادي اضافه كرد: «از وزارت صنايع انتظار داريم كه واردات كالاهاي غير ضروري و توليد داخل كنترل شود. بايد به توليد داخل اعتماد كنيم و در كنار اعتماد بايد كنترل و نظارت هم از طرف دولت براي افزايش كيفيت انجام شود.»
رييس خانه صنعت و معدن استان اصفهان با بيان اينكه فضاي ركود استخوان تكتك صنعتگران و توليدكنندگان كشور را خرد كرده است، گفت: «سال 1394، سال اميد به تصويب برجام بوده و فعاليتهاي شايستهيي در اين باره انجام گرفت، اما در سال جاري انتظار داريم حمايت از صنعتگران در حفظ اشتغال خود مورد توجه وزارتخانه قرار گيرد. بايد جهت بهبود فضاي روحي و رواني جامعه و شرايط اميد تلاش شود. امروز در شرايط ركود قرار داريم، اما امنيت هم موجود است. سه سال گذشته را از ياد نبردهايم كه در چه شرايطي به سر ميبرديم.»وي خطاب به صنعتگران و توليدكنندگان اظهار كرد: «شما بايد سياستهاي خود را با سياستهاي دولت تطبيق دهيد و فضاي كسب و كار خود را بهبود بخشيد و بدانيد كه آينده از آن ماست.»
منبع: روزنامه تعادل