تولید ناخالص داخلی در سه ماه اول امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل ۲٫۸درصد کاهش یافته و تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت با وجود رشدهای بخش کشاورزی و صنعت و معدن، به دلیل افت ۱٫۶درصدی بخش خدمات، منفی ۰٫۶درصد ثبت شده است.
براساس گزارش نماگرهای اقتصادی بانک مرکزی تولید ناخالص داخلی در سه ماه اول امسال به قیمت ثابت سال ۹۵ به رقم ۱۴۶ هزار میلیارد تومان رسیده است که نسبت به سه ماه اول سال گذشته ۲٫۸ درصد کاهش نشان میدهد.
تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت در سه ماهه اول امسال ۰٫۶درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داشته است.
بیشترین تأثیر در کاهش رشد تولید ناخالص داخلی را بخش نفت و خدمات داشتهاند، به طوری که بخش نفت ۱۶درصد و بخش خدمات ۱٫۶درصد نسبت به سه ماهه اول سال قبل افت داشتهاند. با توجه به سهم بالای خدمات (بیش از ۵۵ درصد) از تولید ناخالص داخلی کاهش ۱٫۶درصدی این بخش تأثیر قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی داشته است.
بخش کشاورزی در بهار امسال ۳٫۷درصد و بخش صنایع و معادن ۲٫۵ درصد رشد داشتهاند. در زیرمجموعه گروه صنایع و معادن رشد بخش صنعت و معدن مثبت ۱٫۴ درصد و ساختمان مثبت ۳٫۹درصد بوده است.
براساس آمارهای بانک مرکزی تولید ناخالص داخلی به قیمت جاری در سه ماه اول امسال معادل ۶۳۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.
در بخش حسابهای ملی، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص به قیمت ثابت در سه ماه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۰٫۶درصد کاهش داشته است. بانک مرکزی در این گزارش رقمی در خصوص تشکیل سرمایه ثابت در بخش خصوصی و دولتی به تفکیک ماشینآلات و ساختمان برای بهار امسال منتشر نکرده است.
شاخص کارگاههای بزرگ صنعتی ۱٫۵درصد افزایش یافته است. در این دوره تعداد جواز تأسیس واحدهای صنعتی ۲۴درصد و سرمایهگذاری بالقوه در این بخش ۳۴٫۲درصد رشد داشته است، اما در بخش صدور پروانه بهرهبرداری از واحدهای صنعتی که شامل واحدهای با ۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر است، تعداد پروانه بهرهبرداری ۱۲٫۴ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که سرمایهگذاری صورت گرفته در همین مدت ۱۵۵٫۲ درصد رشد داشته است.
در بخش ساختمان تعداد پروانههای ساختمانی صادر شده در مناطق شهری در بهار امسال ۳۶ هزار و ۳۰۰ فقره بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۵درصد کاهش داشته است. این نسبت در شهر تهران ۲۱ درصد افت کرده و در شهرهای بزرگ یک درصد کاهش داشته است.
شاخص بهای خدمات ساختمانی در سه ماه اول امسال نسبت به سه ماهه اول سال گذشته ۳۰٫۹درصد و شاخص بهای تولیدکننده مصالح ساختمانی ۳۰٫۱ درصد رشد داشته است.
براساس آمارهای بانک مرکزی در بهار امسال ۱۸۴ هزار و ۵۰۰ ساختمان پروژه عملیاتی آن آغاز شده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۹۲٫۳ درصد افزایش نشان میدهد.
ساختمانهای نیمهتمام ۴۸٫۵درصد و ساختمانهای تکمیل شده ۱۰۲٫۹ درصد نسبت به بهار سال قبل افزایش داشته است. در کل مناطق شهری ۶۵۰ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی در مراحل مختلف ساخت قرار داشته که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۷۲٫۵درصد افزایش داشته است.