شهریور 1402
ش ی د س چ پ ج
 10
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
0809  
« مرداد    

عضویت در خبرنامه

به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






    logo transparentبانکداری جهانی و اقدام تازه آمریکا و بخش‌خصوصیبانکداری جهانی و اقدام تازه آمریکا و بخش‌خصوصیبانکداری جهانی و اقدام تازه آمریکا و بخش‌خصوصی

    • خانه
    • اخبار
      • اخبار انجمن
      • اخبار صنایع
      • اخبار اقتصادی
      • اخبار مالی و مالیاتی
      • اخبار بازرگانی
      • اخبار تشکلها
      • اخبار نمایشگاه ها
      • گردهمایی و همایشها
      • سایر اخبار
    • انتشارات
      • مجله کارآفرین
      • گزیده مطالب کارآفرین
      • خبرنامه صنعت و مطبوعات
      • معرفی کتاب
      • کتابخانه انجمن
      • تعرفه آگهی در رسانه های انجمن
    • پژوهش ها
      • فهرست گزارشها
      • گزارش های کارشناسی
      • اظهار نظرها
      • پروژه های مطالعاتی
    • مکاتبات
    • قوانین
      • قوانین
      • مقررات
      • طرح ها و لوایح
      • سامانه ملی قوانین و مقررات (dotic.ir)
    • درباره ما
      • آشنایی با انجمن مدیران صنایع
      • اعضا هیئت مدیره
      • فرم عضویت
      • اعضای انجمن
      • شعب انجمن
      • آشنایی با اعضای جدید
      • درباره ما
      • لینک های مفید
    • تماس با ما
    عضویت
    ✕

    بانکداری جهانی و اقدام تازه آمریکا و بخش‌خصوصی

    1 آبان 1395

    بانکداری جهانی و اقدام تازه آمریکا و بخش‌خصوصی

    دکتر حسین سلاح‌ورزی قائم‌مقام شورای گفت‌وگوى دولت و بخش‌خصوصى

    تاریخ چاپ: 1395/08/01


    آمریکا هنوز از نظر قدرت اقتصادی حتی با کشور چین که با سرعت خود را بالا کشیده و به‌عنوان دومین کشور نیرومند جهان مطرح است، فاصله قابل اعتنایی دارد. نظام سیاسی در جهان به تبعیت از قدرت اقتصادی آمریکا از سر ناگزیری یا از سر میل، مدیریت آمریکا در حوزه بانکداری و نظام پولی را پذیرفته است و مقامات این کشور در سال‌های 2008 تا امروز به مرور توانستند نظام پولی و بانکی خود را بر مناسبات و توزیع قدرت جهانی تحمیل کنند. یکی از بندهایی که با رایزنی و زور آمریکایی‌ها بر همکاری‌های بانک‌های جهان و داد و ستدهای ارزی و پولی استیلا پیدا کرد، مقررات مرتبط با شفافیت هر اقدام بانکی است. این بند کشورها و بانک‌های بزرگ جهان را ناچار کرده است، مبدا و مقصد هر جریان پولی را با شفافیت در اختیار پلیس بین‌المللی پولی قرار دهد.

    این الزام از سوی متحدان سیاسی و اقتصادی آمریکا مثل اعضای مهم اتحادیه اروپا، ژاپن، کانادا، استرالیا و حتی کشورهایی مثل چین، هند و کره‌جنوبی پذیرفته شده است. به این ترتیب و با توجه به اینکه آمریکایی‌ها توانسته‌اند با استفاده از پیشرفته‌ترین ابزارها در هر جریان پولی از یک بانک به بانک دیگر را بگیرند و در مقاطعی هم بانک‌هایی را جریمه نقدی کرده و آنها را تهدید کرده‌اند، بانک‌های بزرگ از داد و ستد با کشورهایی که این مناسبات را نمی‌پذیرند، اجتناب می‌کنند.

    از سوی دیگر، آمریکا با کلیت نظام سیاسی ایران مخالفت تاریخی و مبنایی دارد و از هر وسیله‌ای برای نشان دادن این مخالفت استفاده می‌کند. این روش و راهبرد آمریکا در ماه‌های پس از برجام نیز دیده شده است. آمریکایی‌ها با لجاجت تمام عیار و در حالی که ایران همه الزام‌های برجام را اعمال می‌کند راه باز شدن مسیر داد و ستد بانکی و دلاری را مسدود کرده‌اند. در باره واکنش به این رفتار سرسختانه آمریکا دو دیدگاه در داخل وجود داشت و هنوز وجود دارد. دیدگاهی که بیشتر در کانون توجه مخالفان سیاسی دولت است و چند ماه است از این ابزار برای مبارزه با دولت استفاده می‌کنند، این است که نباید به هیچ عنوان و تحت هر شرایط به آمریکا اجازه قدرت‌نمایی داد. این گروه به دولت فشار می‌آورند که نباید الزام‌های مقررات بانکی را بپذیرد، زیرا این پذیرش موجب درز اطلاعات می‌شود و از سوی دیگر راه داد و ستد بانک‌های کشور با برخی نهادهای داخلی و همچنین دوستان سیاسی ایران در منطقه را می‌بندد. از سوی دیگر، اما دولت معتقد است پافشاری غیرمنعطف ایران در این موضوع مورد علاقه تندروهای آمریکایی و برخی کشورهای منطقه مثل عربستان است. دولت و کارشناسان و فعالان سیاسی می‌گویند ایران می‌تواند و باید با بیان خواست‌های قانونی و منطبق بر نظام بین‌المللی، آمریکایی‌ها را تحت فشار قرار دهد تا از این سرسختی دست بردارند و راه‌های همکاری بانک‌های ایران با بانک‌های غول جهان باز شود.

    تجربه چند ماه سپری شده نشان می‌دهد که دیدگاه دولت در میان اکثریت فعالان سیاسی و اقتصادی هواداران ناب تری پیدا کرده است. در هفته‌های اخیر اما فعالان بخش خصوصی از رخوت و سستی در این باره بیرون آمده و براساس پیگیری منافع ملی و صنفی نکات مورد درخواست خود را به اطلاع شهروندان و نهادهای قدرت رسانده‌اند. با این همه به نظر می‌رسد تشکل‌های گوناگون بخش‌خصوصی باید در این باره گام‌های بلندتری با هدف روشنگری و عبور دادن ایران از چاله حفر شده بردارند. پافشاری بخش‌خصوصی ایران به اینکه آمریکا باید انعطاف نشان دهد در گفت‌وگوها با سرمایه‌گذاران بین‌المللی یکی از راه‌های کمک به حل مساله به حساب می‌آید.

    انتقال پیام بخش‌خصوصی ایران به دولت‌های موثر از راه این چانه‌زنی و گفت‌وگو موثر است. بررسی نشست‌های کارشناسی در کمیسیون‌های گوناگون اتاق‌های بازرگانی در تهران و شهرستان‌ها و دعوت از خبرگان بانکی برای روشنگری بیشتر می‌تواند به دولت کمک کند از این دیدگاه‌های کارشناسی در رویارویی با منتقدان استفاده کند. بخش‌خصوصی ایران توجه داشته باشد مسدود ماندن راه تعامل عادی با بانک‌های جهان به زیان آنها است و تمرکز روی برطرف کردن این تنگنا برای اینکه فعالیت‌ها عادی شود یک ضرورت است. قرار نیست همه گره‌ها با نیروی در اختیاردولت باز شود و نهادهای مدنی در سختی‌ها به یاری دولت نيايند.


    منبع: روزنامه دنیای اقتصاد

    انجمن مدیران صنایع
    انجمن مدیران صنایع

    مطالب مرتبط

    5 مهر 1402

    بانک مرکزی موظف به تعیین سیاست‌های ارزی در واردات و صادرات شد


    ادامه مطلب
    5 مهر 1402

    قطع اميد از برنامه هفتم


    ادامه مطلب
    5 مهر 1402

    100 کارگزار مالی برتر جهان از نگاه کاربران خاورمیانه در سال 2023


    ادامه مطلب
    5 مهر 1402

    دومین روز بررسی لایحه برنامه هفتم


    ادامه مطلب

    دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    16 − 3 =

    عضویت در خبرنامه

    به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






      مجمع عمومی سـالانه (۱401)

      مجمع عمومی سـالانه (۱401)
      وزارت صنعت معدن و تجارت
      کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین المللی
      بانک خاورمیانه، بانک منتخب فعالان موفق اقتصادی
      پیشگامان پخش صدیق
      کادا، راه حلی بزرگ برای همه صنایع
      بیمه رازی
      فومن شیمی

      آشنایی با اعضای جدید

      • شرکت رینگ سازی مشهد
        7 مرداد 1402
        جناب آقای مهندس سهیل یزدان بخش مدیر عامل و رییس هیات مدیره شرکت رینگ […]
      • شرکت پروفیل و لوله های لاستیکی
        7 مرداد 1402
        سرکار خانم نرجس خاتون یزدان بخش مدیرعامل شرکت پروفیل و لوله های […]
      • شرکت پویا گستر خراسان
        7 مرداد 1402
        جناب آقای مهندس سعید بخشعلی مدیر عامل شرکت پویا گستر خراسان   وب […]
      • شرکت داده کاو آتیه نگر آذر
        7 مرداد 1402
        جناب آقای مهدی طهماسب پور مدیرعامل شرکت داده کاو آتیه نگر آذر […]
      • شرکت معیار آزمون پارت
        7 مرداد 1402
        جناب آقای عبدالحسین دارابی عباسعلی مدیرعامل شرکت معیار آزمون پارت […]

      عضویت در خبرنامه

      به راحتی میتوانید در خبرنامه رایگان ایمیلی انجمن مدیران صنایع ایران عضو شوید:






        نوشته‌های تازه

        • بانک مرکزی موظف به تعیین سیاست‌های ارزی در واردات و صادرات شد

        آب و هوا

        اعلان خطا از سرویس دهنده!:
        Connection Error:http_request_failed
        تهران، خیابان شهید مطهری، رو به‌ روی خيابان ميرعماد‌ ، پلاك 264 ، طبقه سوم

         تمامی حقوق مادی و معنوی اين سايت متعلق به انجمن مدیران صنایع ایران ميباشد. Powered by Bluesoul.ir © 2015