رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران در نشست اخیر با اعضا و شرکتکنندگان جیتکس ۲۰۲۴ پیشنهاد داد که دبیرخانه نمایشگاههای حوزه فاوا در کمیسیون شکل بگیرد تا سطح هماهنگی برای مشارکت مناسب در رویدادهای بینالمللی ارتقا بیابد.
اعضای کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران در نشستی که با هدف بررسی و آسیبشناسی روند مشارکت ایران در نمایشگاه جیتکس 2024 برگزار شد، پیشنهاد تشکیل دبیرخانه نمایشگاههای فاوا در کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران را بررسی کردند.
سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران بر حضور و مشارکت ایران در رویدادهای بینالمللی تأکید کرد و گفت: چگونگی و سطح حضور در رویدادهای بینالمللی اهمیت بالایی دارد و با وجود اینکه شرایط تحریمی و خاص بر ایران حاکم است انتظار میرود پارامترها و چارچوبهای ویژهای برای حضور در نشستها و رویدادها رعایت شود.
او یادآور شد: مشارکت در نمایشگاهها و همایشهای بینالمللی مهم است؛ اما اگر نتوانیم از این حضورها بهره کافی ببریم، فعالیت بیفایدهای داشتهایم. باید بیاموزیم که چگونه و در چه سطحی مشارکت کنیم تا هزینههای صورت گرفته مثمرثمر باشد.
این فعال اقتصادی تأکید دارد: نمایشگاه جیتکس برگزار شد و به نظر میرسد در این دوره عملکرد قابلقبولی نداشتیم؛ اما ضرورت دارد با تکیه بر تجربیات قبل برای آینده برنامهریزی کنیم تا حتی به اندازه یک قدم هم شده جلوتر از قبل باشیم.
آبایی برگزاری نشستهای پیش از اعزام هیاتهای تجاری یا برگزاری نمایشگاهها و همایشها برای برنامهریزی و هماهنگی و به دنبال آن جلسات بررسی دستاورد بعد از رویداد را ضروری دانست و افزود: این جلسات موجب همگرایی بیشتر شده و زمینهای را مهیا میکند تا حضور ایران در رویدادهای بینالمللی درشان و جایگاه کشور باشد؛ اما متأسفانه این رویه در رابطه با نمایشگاه جیتکس طی نشد و انتقادهایی را به دنبال داشت و شرکتکنندگان نتوانستند در حد کافی بهرهای از حضور خود در این نمایشگاه ببرند.
رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران نسبت به عملکرد مجری این رویداد در ایران انتقاد کرد و متناسب با این ناهماهنگیها گفت: خیلی مهم است که امروز آسیبشناسی از تجربه جیتکس ۲۰۲۴ داشته باشیم تا با دست پر در رویداد بعدی شرکت کنیم.
بر اساس اظهارات آبایی در حاشیه نمایشگاه، رویداد فرهنگی ایران در پاویون ایران برگزار شد که ۲۳۳ نفر و ۹۵ شرکت خارجی در این مراسم مشارکت کردند و دستاوردهای خوبی در پی داشت.
این فعال اقتصادی با توجه به جایگاه اتاق ایران در فرآیند توسعه تجاری و سرمایهگذاری، پیشنهاد داد که دبیرخانه نمایشگاهی فاوا را شکل دهیم و متناسب با آن به صورت مستمر نوع و سطح مشارکت در نمایشگاههای مختلف را دنبال کنیم.
محمدرضا طلایی، عضو کمیسیون فاوا اتاق ایران تعلل در صدور مجوزهای حضور در نمایشگاه توسط سازمان توسعه تجارت که مجری جیتکس است را یک چالش جدی دانست و تأکید کرد: نمایشگاه جیتکس در سطح بینالمللی جایگاه بالایی دارد و باید با برنامهریزی دقیق برای ورود به این رویداد حرکت کنیم. متأسفانه این هماهنگیها در ایران ضعیف است، علاوه بر این کنسولگری و سفارت ایران هم در این رابطه همراهی لازم را نداشتند.
در ادامه اعضای نشست تجربیات خود را از حضور در نمایشگاه جیتکس تشریح کردند که در این بین انتقال پاویون ایران به سالن اصلی جیتکس و سطح بالای ملاقاتها نقطه مثبت این دوره نمایشگاه بود.
طراحی نامناسب غرفه، کیفیت پایین استندها، فضای کم پاویون، نبود اینترنت مجازاً برای غرفهداران در پاویون ایران، در کنار مشکلات ناشی از تحریمها از جمله چالشهایی بود که در این جلسه مورد توجه قرار گرفت.
ادامه مطلب در :