همکاری
اولین قدم در تامین جهانی، مبارزه با اختلال در زنجیره توزیع است که راه حل آن حرکت در راستای خطمشیهای کیفی و ملزومات قانونی کشورهای مقصد است. با توجه به اینکه هر کشوری معیارهای کیفی و قوانین خاص خود را دارد، مشارکت و انجام کار تیمی با افراد وارد به قوانین آن کشورها توصیه میشود. اگر در قسمت تامین خدمات لجستیک، شریک سومی در بازار مقصد وجود داشته باشد، شرکتها میتوانند آسانتر از منافع جهانی شدن بهره ببرند بدون اینکه نیازی به یادگیری زبان آنها یا برطرف کردن مشکلات از راه دور داشته باشند. در واقع همکاری با شرکتهای برونمرزی که اطلاعات و توانایی کافی در زمینه توزیع، تدارکات و حملونقل را دارند، باعث میشود شرکتهای بینالمللی اطمینان حاصل کنند که کالاهایشان به درستی به دست مشتریان میرسد.
شریک مناسب
پیدا کردن شریک مناسب، که تجربه لازم و مورد احتیاج شما را دارد نیز بسیار پراهمیت است. شریک نامناسب میتواند اشتباهی جبرانناپذیر به بار آورد. اما متاسفانه شرکتهای کوچک، کارمندان کافی برای برقراری ارتباطات گسترده و سختکوشی کافی درجهت پیدا کردن شریکهای مناسب را ندارند. برای انتخاب یک تامینکننده مناسب ملزومات لجستیک، نیاز به افرادی است که توانایی کافی در تضمین کیفیت و مشاورههای قانونی (QA/ RA) را داشته باشد. همچنین برای داشتن درک درست از پیچیدگیهای زنجیرههای عرضه در بازار مورد نظر، نیاز به تیمهای تامینکنندهای است که توانایی اجرا در بسترهای جهانی را داشته باشند. در واقع نکته این است: نیروهایی که در داخل کشور مبدا فعالیت میکنند، باید درک درستی از این موضوع داشته باشند که در سطح جهان هر کشور شرایط و ملزومات خود را دارد.
با توجه به اینکه هزینهها نخستین عامل در تصمیمگیری هستند، شرکتهای بزرگ گاهی شریک خود را تنها برپایه توانایی آن در بخش تامین انتخاب میکنند و اشتباه سختی را مرتکب میشوند. این انتخاب یک بعدی میتواند، زمینهساز وجود فعالان متفاوتی در هر بازار شود. در نتیجه بر پیچیدگی بازارها افزوده خواهد شد و باعث بهوجود آمدن رقیبهای بیشتری در بستر موردنظر میشود و این ریسک را افزایش میدهد. شرکتها همچنین باید از وسایل حملونقلی استفاده کنند که قابلیت نصب جیپیاس را داشته باشند تا بتوانند عبور از بازرسیها و رسیدن به مقصد نهایی را کنترل کنند و مطمئن شوند که محصولاتشان در راس ساعت مقرر به مکان مورد نظر رسیده است. بعضی از تامینکنندگان مواد میتوانند وظیفه نظارت را برعهده بگیرند و در صورت نیاز مداخله کنند و به کارخانهها درباره مشکلات حملونقل پیش از بهوجود آمدن آنها هشدار دهند تا اقدامات اصلاحی صورت بگیرد.
اقدامات امنیتی
وقتی بحث سرقت محمولهها به میان میآید باید بدانیم که مجرمان این روزها بسیار حرفهای شدهاند. مجریان زنجیره عرضه باید یک گام جلوتر از آنها باشند و مدام وضعیت امنیتی را بررسی کنند و از تدابیر دقیقتری برای محافظت از کالاها استفاده کنند. انتخاب یک شریک تدارکات لجستیک که بتواند بهطور کامل بر تمامی تخلفات قانونی و کسری بارها نظارت کند امری ضروری به نظر میرسد. زیرا همین کمبودهای ناچیز هستند که ضعف امنیتی را نشانمیدهند. همچنین اگر مدرکی مبتنی بر از دسترفتن کالایی گزارش شود، تامینکننده باید رسیدگیهای لازم را انجام دهد. همچنین پیشنهاد میشود در زمان تعطیلات کالاهای گران قیمت جابهجا نشوند. زیرا در این زمان کالاها برای مدت زیادی باید در قسمت توزیع بمانند یا در نقاط مرزی برای مدت زیادی متوقف میشوند که موقعیت مناسبی را برای سارقان فراهم میکنند. در نهایت اگرچه حرکت به سمت بازارهای بینالمللی قدم مثبتی در گسترش تجارت است. اما شروع به تجارت جهانی بدون سعی وتلاش لازم میتواند ریسک بزرگی باشد که باعث از دست دادن کل سرمایه شود. اگر چه حملونقل بار از طریق آبهای بینالمللی بسیار دشوار بهنظر میرسد، اما میتواند با انتخاب شرکای مناسب و وارد به امور متضمن سفری امن و بی خطر و به مقصد رسیدن بینقص کالاها باشد.