سه شنبه 1395/2/28
.
..
از روز گذشته ساختمان شیشهای میرداماد میزبان اعضای صندوق بینالمللی بود.معاون اول مدیر عامل صندوق بینالمللی پول در رأس هیأتی از کارشناسان و متخصصان این نهاد به منظور ملاقات با مقامات بلندپایه کشور و تبادل نظر در خصوص مسائل اقتصادی، وارد تهران شدند و با رئیس بانک مرکزی به گفتوگو نشستند.در این دیدار اعضای صندوق بینالمللی پول وعده دادند که در برگشت ایران به نظام بانکی بینالمللی برنامه ریزی کنند.سفر سه روزه هیأت اعزامی صندوق بینالمللی پول به ایران، فرصت مناسبی برای شناساندن فرصتها و ظرفیتهای اقتصاد کشور برای پیوند مجدد با اقتصاد جهانی و اعتمادسازی برای تجارت بینالمللی است. لذا خیلی از مسئولان دولتی و حتی بخش خصوصی برای برگشت اعتمادهای از دست رفته جلساتی را برپا کردند.در جلسهای که این هیأت در بانک مرکزی داشت،رئیس کل بانک مرکزی خواستار مساعدت و حمایتهای صندوق بینالمللی پول برای تسریع پیوستن ایران به بانکداری بینالمللی و کمکهای تکنیکی در زمینه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم شد. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ولیالله سیف در دیدار با دیوید لیپتون، معاون اول مدیرعامل صندوق بینالمللی پول با اشاره به اینکه اقتصاد ایران با روی کار آمدن دولت یازدهم، اقدامات اصلاحی را به رغم وجود محدودیتها آغاز کرد،افزود: ازجمله این اصلاحات در اقتصاد ایران، کاهش نرخ تورم بیش از 40 درصد به حدود 12 درصد، تبدیل رشد اقتصادی منفی در سال 92 به رشد اقتصادی مثبت 3 درصد در سال 93 و رسیدن تورم نقطه به نقطه به 4/7 درصد است که در این رابطه، عزم بانک مرکزی ادامه دادن روند کاهشی تورم تا تک رقمی شدن است.
رئیس شورای پول و اعتبار با اشاره به ظرفیت محدود نظام بانکی در ایران، خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر تنگنای مالی را تجربه میکنیم و حدود 50 درصد از داراییهای بانکها برای اعطای تسهیلات، غیرقابل استفاده است. از این رقم، 15 درصد آن به صورت مطالبات معوق، 18 درصد مطالبات از دولت و حدود 15 درصد نیز داراییهای مالی غیرعملیاتی بانک هاست.وی با بیان اینکه رقم بدهی دولت به نظام بانکی، 500 هزارمیلیارد تومان است که 40 درصد تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد، افزود: دولت و بانک مرکزی در تلاش هستند بازار بدهی مناسب ایجاد شود تا بدهیهای دولت از این طریق تأمین شود. لیپتون معاون اول مدیر عامل صندوق بینالمللی پول نیز در این دیدار، ضمن تبریک به دولت ایران برای مدیریت مناسب اقتصاد در دوران سخت قبل از برجام گفت: قبل از برجام اقتصاد ایران نه تنها کنترل شد بلکه پیشرفت نیز داشت همچنین پس از برجام نیز کشور ایران با فرصتهای مناسبی روبه رو شده و میتواند به صورت عمیق تر با اقتصاد جهانی ادغام شود.
وی در مورد کمکهای صندوق بینالمللی پول به ایران برای بازگشت به نظام بانکی بینالمللی گفت: صندوق بینالمللی پول میتواند در زمینههای مختلف ازجمله مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم به ایران کمک کند. در واقع کشور ایران همراه با دیگر کشورهای جهان خواستار انجام اقدامات اصلاحی در این خصوص است و ما نیز برای انجام این اصلاحات، کمکهای لازم را خواهیم داشت.