مکاتبه با دکتر جهانگیری معاون اول محترم رئیس جمهور در خصوص ترخیص ماشین آلات وارداتی از گمرک
فشارهای اقتصادی ناشی از اعمال تحریمهای ظالمانه و نوسانات پی در پی نرخ ارز در سال ۱۳۹۷ و بدنبال آن مشکلات ایجاد شده جهت ورود اقلام مورد نیاز بخش صنعت که ناشی از تغییرات مداوم تصمیمات در مورد تخصیص ارز رسمی بوده عرصه را بر تولید تنگ کرده است. به دنبال درخواست فعالین صنعتی هیات محترم وزیران، مصوبه شماره ۱۶۹۳۶۸/ ت ۵۵۷۸۹ هـ در مورد تامین ارز رسمی ماشین آلات و تجهیزات خط تولیدی که اعتبارات اسنادی آنها تا تاریخ ۱۳۹۷/۵/۱۶ گشایش یافته و تا پایان سال ۱۳۹۷ از گمرک ترخیص میشوند در تاریخ ۱۵ اسفندماه و روزهای پایانی سال ۱۳۹۷ ابلاغ کردند. در این مصوبه تبصره ای به بند ۱ مصوبه معروف ۱۳۹۷/۵/۱۶هیات وزیران به شماره ۶۳۷۹۳/ت ۵۵۶۳۳هـ اضافه گردید، بر اساس این تبصره: اعتبارات اسنادی مدت دار(یوزانس)، ریفاینانس و بروات اسنادی مدت دار که اسناد حمل آنها قبل از تاریخ ۱۳۹۷/۱/۳۱ معامله و ظهرنویسی شده و کالای مربوط قبل از تاریخ مذکور ترخیص گردیده و پروانه گمرکی مطابق با ثبت سفارش و اسناد حمل مربوط ارایه گردیده باشد و همچنین ماشین آلاتی که قبل از تاریخ ۱۳۹۷/۵/۱۶ ترخیص گردیده و پروانه گمرکی مطابق با ثبت سفارش و اسناد حمل مربوط ارایه گردیده باشد، در صورتی که سررسید پرداخت آنها از تاریخ ۱۳۹۷/۵/۱۶به بعد باشد، تامین ارز به میزان کالای ترخیص شده حسب پروانه گمرکی مربوط به نرخ رسمی و از محل ارزهای در دسترس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منوط به تایید دستگاه اجرایی ذی ربط خواهد بود.
نکته مهم در خصوص این مصوبه شرط زمانی تعیین شده و مهلت کوتاه «تا پایان سال ۹۷» است. که به دلیل کوتاه بودن زمان در نظر گرفته فرصتی برای هماهنگی نهادهای ذیربط و بانک مرکزی و بانکهای عامل فراهم نشد و ماشین آلاتی از گمرک ترخیص نشد و خسارات فراوانی برای صنعتگران مربوطه ایجاد گردید.
انجمن مدیران صنایع در این نامه برای جلوگیری از متروکه شدن ماشین آلات و ضرر و زیان بیشتر صنعتگرانی که در شرایط سخت تحریم پرچم تولید را برافراشته نگاه داشته اند درخواست تمدید مهلت استفاده از این مصوبه تا پایان شهریور ماه ۱۳۹۸ را از معاون اول محترم رئیس جمهور داده است.